Wat gaan we leren in groep 5

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Welkom op de informatieavond van groep 5
Advertisements

Allemaal hartelijk welkom
Informatie groep 4 Schooljaar Ochtendprogramma  Inloop 8.15 tot 8.30 uur  Kring - Trefwoord of viering  Taal / lezen  Buitenspelen -
Welkom op de informatieavond van groep 7!
Een impressie van een schoolweek in groep 5 t/m 8
Op naar groep 8! Entreetoets Groep 7.
Werkwijze groep
Welkom op de informatie-avond voor groep 6
Welkom!.
Informatieavond groep H5/6
bij juf Ineke en juf Caroline
Welkom in groep 4B!.
Info-groep 4 en 5 September Regels Inloop tot 8.30 uur Inloop tot 8.30 uur Klassendienst of zonnetjes Klassendienst of zonnetjes Dagprogramma op.
Informatieavond groep
Werkwijze groep
Welkom op de ouderavond van de groepen 4
Werkwijze groep
Welkom in groep 6.
Welkom op de ouderavond van de groepen 4
Informatie groep 5 Augustus Ochtendprogramma Inloop 8.15 tot 8.30 uur Inloop 8.15 tot 8.30 uur Vertelactiviteit,’Hemel en aarde’ of viering Vertelactiviteit,’Hemel.
Op de informatieavond van groep 6
Welkom Op de informatieavond van groep 6. Nieuwe leerkracht Ervaring Omgang kinderen Thuis Kind op de eerste plaats Afspraak met de leerkracht Gymkleding.
Werkwijze groep 5a
Hartelijk welkom op de informatieavond van groep 5/6
r.k. daltonbasisschool 'De Leer '
Woensdag 11 september Welkom. woensdag 11 september Welkom.
Ouderavond Jaaroverzicht groep 5
Infoavond groep 4.
Welkom op de informatie avond van groep 5/6
Instructiegroep 3 ouderkring 16 september 2014
preek over Deuteronomium 6:20-25
Onderwerpen van deze avond
Werkwijze groep
Welkom in groep 4 André Bovelander en Nikie Mesker.
Op de informatie avond van groep 5 en 6
Informatie groep 4 Schooljaar Ochtendprogramma Inloop 8.15 tot 8.30 uur Inloop 8.15 tot 8.30 uur Kring - Trefwoord of viering Kring - Trefwoord.
Welkom op de ouderavond van de groepen 4
Informatie groep
Informatieavond groep 6 Welkom ! Leerkracht: Juf Saskia: ma di wo om de week Juf Ineke: wo om de week, do vrij.
Informatieavond groep de kikkers basisschool Prins Constantijn
Een prachtige kans voor uw kinderen
Basisschool Op De Horst
Welkom! Informatieavond september en januari schooljaar Groep 3
Basisschool Op De Horst
Op deze informatie avond over groep 5 zwemlessen algemene zaken zorg G.I.P. vakken in groep 5 vragenronde.
Welkom op de informatieavond van groep 6/7. Even voorstellen Groepsleerkracht Niels van der Lingen Groepsleerkracht Niels van der Lingen –Ma, di, woe,
Welkom in groep 4 Wilt u de stamkaarten controleren, ondertekenen en weer inleveren? Wilt u uw contactgegevens op de klassenlijst controleren?
Informatieavond De Schelven Groep 4-5
Welkom op de informatie avond van groep 4
WELKOM IN GROEP 4A.
Informatie groep 4 Schooljaar Ochtendprogramma Inloop 8.15 tot 8.30 uur Inloop 8.15 tot 8.30 uur Kring - Trefwoord of viering Kring - Trefwoord.
Informatieavond groep 6. Groep 6 Juf Renée Fijlstra ( ma-di-wo ) en juf Tineke Klappe ( do-vrij )
Informatieavond Woensdag 23 september 2015.
Groep 5/6 René Hellingman
WELKOM OP DE INFORMATIE AVOND VAN GROEP 3-4. Even voorstellen Op de maandag, dinsdag en vrijdag staat juf Janneke voor de klas. Op woensdag en donderdag.
WELKOM IN GROEP 4/5B. DE JUFFEN MAANDAG T/M VRIJDAGOCHTEND Linsey van Haastregt VRIJDAGMIDDAG Femke Lammerse.
Welkom!. Een voorstellen: Een voorstellen: Even voorstellen.
Welkom in groep 3. Programma van vanavond  Leerkrachten van groep 3.  Nieuw in groep 3.  Praktische zaken.  Afspraken in groep 3.  De methoden. 
Welkom in groep 5 Welkom in groep 5 Juf Henriëtte Juf Adriënne Maud – Nikki – Luuk – Mahdi – Mike – Nick – Maria – Femke – Stefan – Pleun – Fenella – Ryan.
Welkom in groep 4. Voorstellen Ilze Arts: maandag, dinsdag en om de woensdag. Marian van Rengs: om de woensdag, donderdag, vrijdag.
Onze mooie, ronde school staat aan de Leeuwenlaan.
 Dinsdag 23 september  Dag indeling  Weektaak  Directe instructie model  Vakgebieden met doelen  Taakspel  Groepsdoorbrekend werken  Tips.
Welkom in Groep 6!. Wat gaan we doen?  Voorstellen  De leerstof van groep 6  Visie van de school  Mededelingen  Vragenrondje.
Informatieavond groep 5. Werkwijze dit schooljaar basisvaardigheden bij de vaste leerkracht = rekenen, taal/spelling, begrijpend lezen en technisch lezen.
 Wilt u de stamkaarten controleren, ondertekenen en weer inleveren?  Wilt u uw contactgegevens op de klassenlijst controleren?
Welkom! Informatieavond september en 17 januari schooljaar Groep 3.
Informatiemorgen groep Informatieavond groep
Informatie ochtend groep Informatieavond groep
Welkom in groep.
Welkom in groep 6/7!.
Transcript van de presentatie:

Wat gaan we leren in groep 5

Rekenen Leren schrijven van de getallen tot en met de 1000 Wat is de waarde van het cijfer in het getal Optellen en aftrekken tot en met de 1000 Tafels 1 t/m 10 Delen met en zonder rest Meten van de omtrek en oppervlakte Meten van gewicht: gram en kg Klokkijken: analoog en digitaal

Taal In groep 5 werken de kinderen met een taaltaak. Ze werken twee weken aan deze taak. Ze krijgen ook om de twee weken een woordpakket mee naar huis. Aan het eind van deze twee weken krijgen zij een dictee op school over dit woordpakket. Het woordpakket bestaat uit woorden die passen bij het thema en bij een bepaalde spellingregel, die centraal staat in deze twee weken.

Lezen Technisch lezen: streven er naar dat iedereen AVI 9 behaald. Ralfi lezen: groepje kinderen die extra ondersteuning krijgen tijdens het technisch lezen. Begrijpend lezen: Nieuwsbegrip Tekst over een onderwerp uit de actualiteit met vragen en opdrachten.

Thema In groep 5 gaat het thematiseren van spel over naar onderzoek. Wat in het “echt” in het groot gebeurd doen wij na, met dezelfde rollen en activiteiten. Thema 1: Het ontwerpen van een schoolplein. We gaan werken in een architecten bureau. We onderzoeken wie daar werken. Wat doen ze daar? Hoe wordt een tekening gemaakt? We gaan dit op dezelfde manier doen op school, maar dan in het klein. We werken aan de hand van onderzoeksvragen, die de kinderen bedenken.

Portfolio In groep 5 beschrijft elk kind in de portfolio: Wat het onderzocht heeft met een thema. Werkhouding Samenwerking: Hoe is het gegaan? Wat heb je geleerd? Reflecteren op het eigen leren: vooruitgang, verbeterpunten en nieuwe mogelijkheden. Reflectie van de presentatie met een stukje werk. Kinderen krijgen de portfolio mee naar huis voor de 10. min gesprekken. Ze kunnen dan samen met de ouders hierin lezen en kijken.

Werkhouding We gaan dit schooljaar leren werken aan de hand van de “Beertjes” methode. Kinderen leren aan de hand van een viertal stappen om tot werken te komen. Stap 1: Wat moet ik doen? Stap 2: Hoe ga ik dat doen? Stap 3: Ik doe mijn werk Stap 4: Ik kijk na

Gymnastiek De kinderen in groep 5 hebben op maandag- en vrijdagmorgen gym. Op de maandag krijgen ze les van juf Inette en op vrijdag van meester Hans. Wilt u ervoor zorgen dat de kinderen op deze dagen hun gym spullen meenemen. Het zou fijn zijn als de gymspullen tussen door mee naar huis gaan en uitgewassen worden. Het is dan ook niet zo vol aan de kapstok.