Ontwerpprojecten Vraagontwikkelen en Voorbereiden

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Verbinden van Onderwijs en Onderzoek Inleiding in de methode
Advertisements

Over Diversion Bureau voor maatschappelijke innovatie
Steven Nijhuis • Maart 2007 • 1/8 Authentieke projecten, een sprong in het diepe? Durf het roer aan studenten te geven
Loket Leerlingenvervoer in de Oosterschelderegio Deelsessie over regionale samenwerking beleid en uitvoering leerlingenvervoer P.C. Verburg sr. beleidsadviseur.
Realisatie kindcentrum
Bouwen in eigen beheer Brug naar betaalbare woningen in leefbare wijken en dorpen.
Jet Bussemaker Samenwerking tussen zorg, welzijn en wonen.
KWALITEITSZORG IN INTERNATEN 1 september A.KWALITEIT Wat is kwaliteit in internaten ? Internaten moeten zelf instaan voor de vormgeving van een.
Lean Construction Hogeschool Utrecht
VEILIGHEID. De bewoners van St. De Heem zijn –Er op vrijwillige basis –Komen soms uit niet stedelijke omgeving en zijn uiteindelijk in de stad terecht.
Ontwerpprojecten In de praktijk
Beginnen met actieonderzoek Hoe pak je dat aan?
Ontwerpprojecten Ofwel hoe combineren we drie stromen? Steven Nijhuis
Ontwerpprojecten Competenties
Wat kunnen wij voor uw organisatie betekenen ? Even voorstellen
De kracht van SBA Business Solutions Vanuit een oplossingsgerichte gedachte, waarbij de klant altijd centraal staat, koppelen wij innovatieve producten.
Presentatie Netwerkdag voor de fiets Maandag 15 juni 2009 Maike Mertens.
Verbinden van Onderwijs en Onderzoek De kennisvraag centraal? Community of practice 12 juni 2007.
Ontwerpprojecten Ofwel hoe combineren we drie stromen? Steven Nijhuis Deze presentatie staat op: (onderdeel kennisbank)
DU project Ontwerpgericht Onderzoek Subtitels: Verbinden van Onderwijs en Onderzoek; Praktijkgericht Ontwerponderzoek Review 23 oktober 2006 Review 23.
Verbinden van Onderwijs en Onderzoek Inleiding in de methode
Lessons learned uit Bouwen aan Kennis Steven Nijhuis, projectleider HU Onderwijsdagen 2008.
Ontwerpprojecten Ofwel hoe combineren we drie stromen? Steven Nijhuis.
Ofwel hoe combineren we drie stromen? Steven Nijhuis
Praktijkgericht onderzoek, zwemmen op het droge? Vastleggen van ervaringen
Workshop De ingenieur als projectmanager 11 maart 2008.
Informatieavond bestemmingsplan MFC Zuidzijde
Naar een zelfstandige positie van de medezeggenschap op de Hogescholen Rienk Goodijk, 10 nov Hoogleraar TiasNimbas UvT Senior-consultant GITP.
Door M.J.Roos Hogeschool Rotterdam Cluster Ribacs
Opleiden in school, mei Opleiden in school Kennismaking met POSS Personeel en Organisatie Support Systeem Hulpmiddel bij de gesprekkencyclus.
NME: kiezen, leren, meedoen
Workshop Competentie gericht onderwijs in het VMBO en MBO
ICT in het Onderwijs bij TBM
CENTRUMPLANNEN EELDE EN VRIES informatieavond 18 januari 2011.
Natschool: uitwisseling en hergebruik van content
Kenniscentrum Gebiedsontwikkeling NoorderRuimte
Werkbezoeken Jasmijn ter Meulen & Myrthe van den Ende
Plan van aanpak Centrummanagement Veghel
Bijeenkomst over pilot functiecreatie Jobbanking via de sociale economie bijeenkomst over pilot functiecreatie Hartelijk welkom! Mary van de Looij & Bert.
Presentatie audit SDV Inhoud handleiding audit. Presentatie audit SDV Vorm: De opleiding maakt een portfolio waarin zij laat zien dat ze voldoet aan de.
Relatie tussen Architectuur en Beheer. Inleiding  Architectuur:  Inzicht in samenhang en beheersing van verandering;  Actuele problematiek  Architectuur.
DE HRM COCKPIT Naar de ontwikkeling, opvolging en evaluatie van een duurzaam HRM beleid.
college van burgemeester en schepenen
Infosessie duurzaamheidsmeter 26/2/2013 omgaan met duurzaamheidscriteria voor gebiedsontwikkeling aanpak case Innovatiepark geel.
Jaarplan 2016 Hogeschool VHL Vastgesteld door het College van Bestuur van Hogeschool VHL op 2 juli 2015.
KERNINSTRUMENTEN RijkOmgevingsvisie Programma AMvB Instructies Projectbesluit Omgevingsvergunning ProvincieOmgevingsvisie Programma Verordening Instructies.
Voorstellen Ir. J.B. (Hans) de Mare Mare Architectuur & Advies, Helmond voormalig architect (-directeur) bij Eindhovense bureaus tot voor kort bestuurslid.
MODERN BOEREN OP OUDE HOEVES even voorstellen 3 partners proces; nieuwe samenwerking expeditie ruimte.
Niels Bosman Naam:Bosman Voornamen:Cornelis, Niels Geboortedatum:27 oktober 1980 Geboorteplaats:Emmen Postcode en Woonplaats:9718cm Groningen Adres:Westersingel.
Waarom een nieuwe Wro? De huidige Wet op de Ruimtelijke Ordening dateert van 1965 en is door de vele herzieningen onoverzichtelijk geworden. Uitgangspunten.
Arial, 38pt/42pt, heading. Tekst Arial, 32 punt Tweede niveau, 28 punt Derde niveau, 24 punt –Vierde niveau, 20 punt »Vijfde niveau, 16 punt Strategische.
Afdeling Romte prettig eigenwijs! Bauke Zwaagstra & Jaap Melessen Afdeling Romte 26 oktober 2011.
Programma Natuur en Water Radenconferentie Midden-Holland 11 februari 2013 Jan Vente.
17 november 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit, unit onderbouw slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Rapportage Uitvoering Welstandsbeleid in 2012 Voorbereidende Vergadering, 9 april 2013 Dia 1 Functie Welstandstoezicht: Te beoordelen of het uiterlijk.
In contact blijven en overleggen met de gemeente provincie en alle andere belanghebbenden. Communiceren met de inwoners van Lomm Uitvoeren van de maatregelenkaart.
20 januari 2016 – Herman Bongenaar
Welkom bij het project: Zeg het Ons! Een kwaliteitsonderzoek voor en door mensen met een verstandelijke beperking.
Ogo op de Achthoek Klik bij elke dia om verder te gaan!
Ruimtelijke ordening Thuiskamer Egmond-Binnen Edwin de Waard.
Meesters in Management! verzorgt het inhuren van een interim management professional welke vooral actief is met het vervullen van opdrachten binnen de.
Hogescholen en Kennisvalorisatie
DE HRM COCKPIT Naar de ontwikkeling, opvolging en evaluatie van een duurzaam HRM beleid.
Wegen van waarden en randvoorwaarden
HELP! Beren op de omgevingsweg
23 maart 2017 profilering.
Architectuur.
Ontwikkeling opleiding Projectmanager vastgoedonderhoud
Oc ritscompetenties Oc 19 januari ml.
Organisatie structuur
Transcript van de presentatie:

Ontwerpprojecten Vraagontwikkelen en Voorbereiden HU lectoraat ICT en hoger onderwijs

Het begint met een opleiding Ruimtelijke Ordening en Planologie Professionele rol: Planoloog Nieuw beleid vormen Beleid contextafhankelijk implementeren Adviseren Ruimtelijk ontwerp maken Planologisch onderzoek Leiding geven aan projectteam Financiële plannen berekenen en beheren Multi-actorenproces ontwerpen en begeleiden Communiceren met belanghebbenden Een plan juridisch begeleiden HU Lectoraat ICT en hoger onderwijs

Een praktijkgebied en een kennisgebied Publieke sector (deel)gemeentelijke en provinciale overheid Adviesbureau/Kennisinstituut HU Lectoraat ICT en hoger onderwijs

HU Lectoraat ICT en hoger onderwijs Gebieden met vragen Publieke sector (deel)gemeentelijke en provinciale overheid Maken structuurschets (op strategisch niveau) voor zones waar fysieke mogelijkheden aanwezig zijn voor woningbouw Kennisinstituut Onderzoek naar gevolgen voor milieu en natuur, verkeer en vervoer, stadsontwikkeling, kwaliteit stedenbouw en architectuur bij benutten van de zones HU Lectoraat ICT en hoger onderwijs

Praktijkvraag <Praktijkvraag> Het Kenniscentrum Gebouwde Omgeving heeft een interessante opdracht verworven van de gemeente Utrecht. Voor de ontwikkeling van het voormalige Cereol-terrein wordt gevraagd te onderzoeken of het mogelijk is een plan te ontwikkelen binnen de gegeven ruimtelijke en financiële randvoorwaarden, waarbij de culturele en creatieve bedrijvigheid die nu in de gebouwen zijn gevestigd in het plan worden opgenomen. Dit nieuwe plan zal in nauwe samenspraak met de buurtgroepen worden ontwikkeld. Een uitgebreide beschrijving van de gestelde vraag vindt op onze website: http://www.bb.fnt.hvu.nl > courses > ‘People Planet Profit’ HU Lectoraat ICT en hoger onderwijs

HU Lectoraat ICT en hoger onderwijs Kennisvraag <Kennisvraag> Het Kenniscentrum zoekt tevens antwoord op de vraag hoe de gangbare praktijk van stedelijke vernieuwing door vroegtijdig ontwerpen van alternatieve plannen kan worden verbeterd. HU Lectoraat ICT en hoger onderwijs

Studenten geven het antwoord Gezien de complexiteit van de vraag gaat een multi-disciplinair team aan de slag Teamsamenstelling is spiegel van de praktijk Het team bestaan uit een Vastgoed ontwikkelaar als meewerkend Projectmanager (m/v) en een aantal domeinexperts (ruimtelijk ordenaars/ planologen met verschillende specialismen (m/v) HU Lectoraat ICT en hoger onderwijs

Competentievraag = Advertentie Wij zoeken gemotiveerde juniormedewerkers voor het projectteam bestaande uit junior- en senior medewerkers, dat een oplossing voor de gestelde vragen gaat ontwerpen. Gezocht worden een aankomend vastgoedontwikkelaar (m/v) en domeinexperts (m/v) met een planologische, juridische, bouwkundige of communicatie achtergrond. De vastgoedontwikkelaar treedt op als projectmanager. HU Lectoraat ICT en hoger onderwijs

Te ontwikkelen competentie Aankomend vastgoed ontwikkelaar (m/v) U bent als vastgoed ontwikkelaar in staat om conform de binnen onze organisatie gangbare methoden een projectteam te managen en het planvormingsproces te ontwerpen en te begeleiden. Uw relatie tot het projectteam is die van meewerkend voorman. Daarnaast bent u in staat om conform de binnen onze organisatie gebruikelijke methode het proces van kennisontwikkeling te managen Aanvangscompetentie Zesde semester planoloog met de differentiatie Real Estate HU Lectoraat ICT en hoger onderwijs

Te ontwikkelen competentie Vastgoed ontwikkelaar (m/v) Taken: Managen van een projectteam conform projectmethode Begeleiden van een complex planvormingsproces conform planvormingmethode Begeleiden van kennisontwikkelingsproces conform onderzoekmethode Haalbaarheidsonderzoek uitvoeren zoals binnen onze organisatie gebruikelijk Opstellen programma van eisen conform het door ons gehanteerde format HU Lectoraat ICT en hoger onderwijs

Te ontwikkelen competentie Domeinexpert (m/v) U bent als domeinexpert (met een planologische, juridische, bouwkundige of communicatie achtergrond) in staat om het project van de nodige input te voorzien om gezamenlijk tot een antwoord op de door de opdrachtgever gestelde Praktijkvraag en door het kenniscentrum, het lectoraat, gestelde Kennisvraag te komen. HU Lectoraat ICT en hoger onderwijs

Te ontwikkelen competentie Domeinexpert (m/v) Taken: Het maken van verschillende stedenbouwkundige scenario’s waarin alle gewenste functies een eigen plek krijgen. Het maken van een haalbaarheidsstudie op financieel, juridisch en bouwtechnisch gebied van de verschillende scenario’s Zorgdragen voor een heldere communicatie tussen alle stakeholders HU Lectoraat ICT en hoger onderwijs

Uw gemotiveerde sollicitatie kunt u richten aan: xxx.yyyyy@hu.nl. <Contact> Uw gemotiveerde sollicitatie kunt u richten aan: xxx.yyyyy@hu.nl. Nadere infomatie kunt u krijgen bij Rien van Stigt (rien.vanstigt@hu.nl) of Debby Goedknegt (debby.goedknegt@hu.nl). HU Lectoraat ICT en hoger onderwijs

Ontwerpprojecten in het hoger onderwijs Contact: Steven.Nijhuis@hu.nl