De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

23 maart 2017 profilering.

Verwante presentaties


Presentatie over: "23 maart 2017 profilering."— Transcript van de presentatie:

1 23 maart 2017 profilering

2 Propositie Het d’Oultremontcollege is specialist op het gebied van onderzoeken, ontwerpen en ondernemen voor leerlingen van de gemeente Heusden en de verre omgeving.

3 Kernprofiel Wij stimuleren de ontwikkeling van de vele talenten van al onze leerlingen door ruimte te geven, zodat zij hun grenzen gaan verleggen, kritisch durven denken, nieuwsgierig blijven en hun creatieve vaardigheden optimaal benutten. Leerlingen leren samen, in een veilige omgeving, met zorg voor elkaar. Wij helpen onze leerlingen de wereld om hen heen te begrijpen, met aandacht voor verleden, heden en toekomst. Om in contact te zijn en te blijven, besteedt het d’Oultremontcollege veel aandacht aan het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden en het gebruik van nieuwe media.

4 Inspiratie

5 3 inhoudelijke thema’s Duurzame ontwikkeling, met het Technasium als centraal punt voor het zoeken naar innovatieve oplossingen voor praktische vraagstukken. Gezond leven, met Sport & bewegen en aandacht voor mens en natuur als basis voor meedoen, verantwoordelijkheid nemen en zelfvertrouwen. Creatief ondernemen, met Art, design & media en management & organisatie als basis voor het benutten van creativiteit, keuzes maken en grensverleggend denken.

6 Talentontwikkeling

7 In de praktijk … COMPETENTIEGERICHT: bouwen aan persoonlijk portfolio
RELEVANT: externe opdrachtgevers voor projecten VERBONDEN: benutten regionale en (inter)nationale netwerken van bedrijven, cultuurinstellingen en scholen WAARDEVOL: goed onderwijs PERSOONLIJK: nadruk op individuele leerbehoefte van leerlingen

8 Werken aan portfolio

9 Talent in ontwikkeling
Het onderwijs is gericht op verkennen van mogelijkheden en het ontdekken van talenten. De school beschikt over een uitgebreid buitenschools programma en biedt extra talentvakken aan. Alleen in het uiterste geval blijven leerlingen zitten. Leerlingen worden ‘gericht bevorderd’ van leerjaar 1 naar 2 en 2 naar 3, zodat elke leerling op het juiste niveau onderwijs volgt. In de bovenbouw ligt de nadruk op leerresultaten en oriëntatie op beroep en vervolgonderwijs.

10 Onderwijsaanbod Mavo Havo Vwo Specials: Technasium Art, design & media
Sport en bewegen Cambridge Engels Vaste dagindeling jaar 1 en 2 Maatwerk voor talent

11


Download ppt "23 maart 2017 profilering."

Verwante presentaties


Ads door Google