Gemaakt door Melissa En damian-1

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Advertisements

Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.
De beroemdste persoon die er is …
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Beelden storm.
Waarom is Jezus aan het kruis gestorven?!
Kinderkerstviering 2012 Hervormde kerk Nieuwkoop
Hoe kun je Geloven? 1.
De christelijke boodschap
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
Harry Potter en de schepping
Godsdienst 1 1.
Het kerstverhaal Met schilderijen van Lewis Lavoie
De ontwikkeling van Het Christendom..
Nathasja & Dilan Christendom.
De 10 geboden Ik ben de Here God. Ik ben jouw God. Ik wil altijd voor jou zorgen. Hou daarom van Mij het meeste. Maak geen beeld van God. Gebruik de naam.
Godsdienst.
Geest.
Godsdienst.
Echt of nep?.
GENADE = FEEST Of toch niet?.
Geboorte Gezin Samen dingen doen 2000 jaar geleden.. Jozef en Maria Jezus als broer hebben.
Thema voor vanavond is:
Zondag 9 maart 2014 Doop Justin Fabian Vernooij Gevoelens kun je niet verwoorden zodra je je kind in handen houdt. Je kunt slechts blij en dankbaar zijn.
Jongen van twaalf Op de drempel Op de drempel tussen kind en volwassen tussen kind en volwassen ontdekken wie je bent ontdekken wie je bent Jezus van twaalf,
Onze Vader in de hemel.
Tekst: 1 Sam. 1:1-20. Niet terugslaan, maar bidden.
Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2.
Wat doet de Heilige Geest?
Wat geloven de wereldgodsdiensten?
Applaus voor alle moeders!!!
Leonardo-klassen van de Kameleon en de Tweemaster
Het is heel apart hoe dit uitkomt.
‘Moeder’ leert ons naar boven en naar buiten kijken, om echt kerk van Christus te zijn. preek over Galaten 4 : 26.
Quiz Feest in de kerk.
Voordia: Presentatie bij de belijdeniskaart Deze voordia met info en suggesties is geen onderdeel van de ppt. Twee presentaties bij de 12 artikelen: alleen.
Godsdienst.
Met foto’s en gedichten.
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Lucas 18: Bijbel in Gewone Taal
Geloof.
Pinksteren Het feest van de uitstorting van de Heilige Geest.
Opkomst van het christendom
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Van gedoopt naar gevormd!
Kerst.
Stille Zaterdag.
RekenRijk 3.8.
Buig voor je held! Wie is jouw voorbeeld?.
De doop in de Heilige Geest
Welke religies zijn er in dit gebied ontstaan?
19de van de Tijd door het Jaar B Laat ons bidden bij het beluisteren van de zeer mooie muziek van het “Heer Jezus” van Th. L. De Victoria Regina.
Jezus leert ons: Bidden vindt plaats in de intimiteit van je relatie met God.
Abba, Vader Geen veroordeling meer! Geen veroordeling?? Maar er is toch zoveel kwaad in de wereld?
VREUGDE.
Israëlzondag, belijdenis en doopdienst 4 oktober 2015 m.m.v. De Huisband Voorganger Ds. Peter Elzinga.
Je kind laten dopen? Je kind Parochie…. Een nieuw verhaal begint…  Wat riep de geboorte van jullie kindje bij je op?  Hoe heb je dat moment ervaren?
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
EREDIENST Navolging van Christus en heiliging door de Geest.
Ben jij kind van God? Hoe kun je dat zijn? Kind van God, ben je dat: -Als je gedoopt bent? Of: -Als je wedergeboren bent (Joh. 1:12/13 en 3:3)? Of: -Zijn.
Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties. 1 mei 2016.
Verstoppertje spelen Sommige mensen zijn er goed in…
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien.
Schattebout. Schattebout Er is meer tussen hemel en aarde! Ècht wel! Eindeloos bewustzijn bij God. Zo heet dit schilderij. Dat is net zoiets als eeuwig.
In 7 dagen Genesis 2:1 "Zo werden de hemel en de aarde gemaakt, en alle prachtige dingen die daarbij horen. Op de zevende dag was God klaar met zijn werk.”
Kerken Religies In Hilversum
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
Jozef en Maria gaan op reis. Heel ver, naar Bethlehem.
Het Christendom Circa het jaar 0.
Transcript van de presentatie:

Gemaakt door Melissa En damian-1 KERKEN Gemaakt door Melissa En damian-1

hoe ziet een katholieke kerk er van binnen uit Zo ziet een kerk er meestal uit van binnen. (van zijn ramen) Er zijn dan meestal plaatjes van Jezus die aan een kruis hangt en hoe hij is overleden Dit is de binnen kant van een kerk.

DIT IS EEN KERKTOREN Een kerktoren heeft meestal een kerkklok en elke kerk heeft in een van zijn toren(s) 1 of 2 kerkbellen. En een spitse punt.

Verschillende soorten kerken Er zijn verschillenden soorten kerken 1 de moskee 2 de Rooms –Katholieke kerk 3 de protestantse kerk 4 de synagoge

Hoofdstuk 4 hoe ziet een kerk er van buiten uit Deze punten heeft de buitenkant van een kerk. 1: toren(s) 2: een grote klok 3: 2 a 3 kleuren 4: soms het kruis 5:ramen van Jezus

Hoofdstuk5 Wat is een bijbel? Een bijbel is een heilig boek daar staan de verhalen in die Jezus meegemaakt heeft In de moskee heet de bijbel de koran

de stamboom van Jezus MARIA JOZEF JEZUS De stamboom van Jezus gaat zo: GOD MARIA JOZEF JEZUS

Hoofdstuk6 Hoe is Jezus gestorven? Jezus is aan het kruis gestorven Jezus is met pasen gestorven Dat komt omdat Peterus hem heeft verraden aan de Joden en aan de Romeinen Dit is Jezus aan het kruis

Hoofdstuk8 voor wie bid je? In de kerk ga je soms bidden In de kerk bid je voor Jezus en God Voor Jezus omdat hij vrede op aarde bracht En voor God omdat hij de mensen op aarde bracht.

Hoofdstuk9 wat is een orgel? Een orgel is een soort piano Een kerk is heel groot dus je hoort de orgel heel goed In de Sint-Jan in Den Bosch zie je een hele grote orgel net zo groot als op het plaatje hier naast Dit is een orgel.

Heilige dingen De heilige boom is niet echt heilig maar ze zeggen dat het een symbool van Boeddha is. Jeruzalem is een heilige stad. Omdat daar de Klaagmuur staat.

Pastoor De pastoor in de kerk doopt mensen en laat mensen trouwen en deelt een hösti uit bij de komunie doop Als iemand geboren is wil soms de vader en de moeder dat hun kind gedoopt word trouwen Als iemand heel veel van diegene houd dan gaan ze trouwen komunie Als je gedoopt wordt kun je kiezen of je je komunie doet. je krijgt ook een rösti

De doop 1 je wordt gedoopt 2 moeders vaders broertjes zusjes en tantes en ooms oma's opa’s lezen gedichten voor 3 de pastoor doopt het kindje 4 het kindje is gedoopt

EINDE Hopelijk vonden jullie het leuk Groetjes: Melissa & Damian