Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Overwinnend leven, vandaag en morgen
Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Video clip scheermesjes fabrikant….
Evangelie der genade Vragen :
Welkom in de samenkomst
Denken en dienen Romeinen 12-15
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
zonder angst voor veroordeling
Genade en veroordeling
Onze zwakheid, Zijn geest en Zijn handelen
Troost voor het hart 2 Corinthiërs 1:1-12. Paulus – apostel van Christus Jezus - door de wil van God.
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18: ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
HOEZO BIDDEN?.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
Romeinen 16:17-23 ernstige slotwoorden. En ik spreek jullie aan, broeders, hen in het oog te houden die onenigheden (twee- stand) teweegbrengen en struikelblokken.
Romeinen 16:21-27 groeten – de alleen wijze God. U groeten Timotheüs, mijn medearbeider, en Lucius en Jason en Socipater, mijn familieleden Romeinen 16:21.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Romeinen Denken en Dienen. En verder zegt Jesaja 11: De wortel van Isaï zal er zijn en Hij die opstaat om heerschappij te voeren over de heidenen,
Romeinen 15:23-28 Plannen van Paulus.
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
12...Wij immers zijn niet opgewassen tegen deze grote menigte die tegen ons is opgerukt, en wij weten niet, wat wij doen moeten, maar op U zijn onze.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Kommer en kak Of Vrijheid?.
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
Math.23 : 39,  Want Ik zeg u, gij zult Mij van nu aan niet meer zien, totdat gij zegt: Gezegend Hij, die komt in de naam des Heren !
“De andere kant van de medaille”
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Verzegeld met de heilige Geest
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Leven in vrijheid Vrijheid heeft te maken met: in je element zijn… Als mens ben je vrij als je leeft in het ‘element’ waar jij voor gemaakt en bedoeld.
Gemeente Relaties Zorgzame Gemeente.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Christelijke Vrijheid
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
Leven zoals God het bedoelde?!
Romeinen Denken en Dienen.
Leven zoals past bij God
Ik wil jou van harte dienen
Zie het lam Gods... Johannes 1:29.
12 sept 2013 Bodegraven 1. 2  vooraf lezen: 1Kor.7:12 t/m 24  indeling 1Korinthe 7  1 t/m 9: over het huwelijk  10 t/m 16: over echtscheiding  16.
Strijd tegen de zonde?.
Deel worden van Gods familie
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
De gekruisigde Christus 1 Corinthiërs 1: :10 Maar ik spreek jullie aan, broeders, door de naam van onze Heer Jezus Christus, opdat jullie allen.
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
Niets zonder Gods zegen
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Standvastig... waarin?.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
Welkom in de samenkomst
Punt 1 Moeilijke periodes zijn nodig om: ONS TE LEREN LOSLATEN DE ZORGEN DIE ONS NEERDRUKKEN EN ONZE VOORTGANG VERTRAGEN. – “Welnu dan, laten ook wij,
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
26 april 2015 Zoetermeer. Efeze 1 5 In liefde heeft Hij ons tevoren ertoe bestemd als zonen van Hem te worden aangenomen door Jezus Christus, naar het.
Verzoeking in de woestijn Mattheüs 3:16-4:
11 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
Brief aan de Galaten -27- slavernij – relatie met Paulus – Paulus’ relatie met hen.
Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid.
12 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
14 februari 2016 Urk. 1Korinthe 1 1 Paulus, een geroepen apostel van Christus Jezus door de wil van God, en Sostenes, de broeder, Paulus, geroepene, afgevaardigde.
Brief aan de Galaten -2-.
Transcript van de presentatie:

Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede

15:29 En ik weet…… Weten: ‘wij weten’… 2:2 En wij weten dat het oordeel van God in overeenstemming met de waarheid is over hen die zulke dingen doen.

15:29 En ik weet…… ‘wij weten’… 3:19 Wij weten nu dat alles wat de Thora zegt, zij dat spreekt tot hen die onder de Thora zijn, opdat elke mond gestopt wordt en de hele wereld doemwaardig wordt voor God.

15:29 En ik weet…… ‘wij weten’… 5:3 En dat niet alleen, maar wij roemen ook in de verdrukkingen, omdat wij weten dat de verdrukking volharding teweegbrengt

15:29 En ik weet…… ‘wij weten’… 6:6,7 Dit weten wij toch, dat onze oude mens met Hem gekruisigd is, opdat het lichaam van de zonde tenietgedaan zou worden en wij niet meer als slaaf de zonde zouden dienen.

15:29 En ik weet…… ‘wij weten’… 6:9 Want wij weten dat de Thora geestelijk is, maar ik ben vleselijk, verkocht onder de zonde.

15:29 En ik weet…… ‘wij weten’… 8:22 Want wij weten dat heel de schepping gezamenlijk zucht en gezamenlijk in barensnood verkeert tot nu toe.

15:29 En ik weet…… ‘wij weten’… 8:28 En wij weten dat voor hen die God liefhebben, God alle dingen doet samenwerken ten goede, voor hen namelijk die overeenkomstig Zijn voornemen geroepen zijn.

En ik weet dat ik, als ik naar u toe kom, met de volle zegen van het Evangelie van Christus zal komen. volle zegen?

Volle zegen van het evangelie van Christus… zegeningen in de Efezebrief

oproep en ik roep jullie ertoe op, broeders, door onze Heere Jezus Christus en door de liefde van de geest,   om samen met mij te strijden in de gebeden tot God voor mij

door onze Heer Jezus Christus Vrede naar God toe Rom.5:1 Roemen in God Rom.5:11 Genade regeert Rom.5:20,21 Genadegift van God is eonisch leven Rom.6:23

door de liefde van de geest liefhebben: dienen vrucht van de geest vrijheid

om samen met mij te strijden in de gebeden naar God toe voor mij

gebeden naar God toe voor mij Paulus’ evangelie de roeping boven

dat ik verlost mag worden van de weerspannigen in Judea en dat mijn dienstbetoon, dat aan Jeruzalem, de heiligen welgevallig is (31) de weerspannigen in Judea: de zonen van de weerspannigheid, met blindheid geslagen

dienstbetoon aan Jeruzalem: Paulus’ openheid over giften

zodat ik in vreugde naar u toe kom door de wil van God en bij u tot rust zal mogen komen (vers 32)

En moge de God van de vrede met u allen zijn. Amen.