David In God is mijn redding Psalm 62. De 5 boeken van de Psalmen 1-41 Genesis de mens 42-72 Exodus het volk 73-89Leviticus het heiligdom 90-106 Numeri.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
“Het is allemaal toch maar gedoe”
Advertisements

Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Koninkrijk van God.  Amos 9:11 Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten, Ik zal haar scheuren dichten en wat daarvan is ingestort,
Handelingen 7: 44 De tent der getuigenis hadden onze vaderen in de woestijn, zoals Hij het geboden had, die tot Mozes zeide, dat hij haar moest maken naar.
Mara & Elim.
Israël in de wildernis.
Heer, maak van mij een instrument van vrede…
STRESS Bijbels omgaan met stress ? Wat is stress ? Stress is een vorm van spanning die in het lichaam optreedt als reactie op externe of psychische.
Jan Elma Emma Loes Kees Corine Gerrit Bidden Zingen Psalm 62 vers 8 Eenmaal sprak God tot mij een woord, Tot tweemaal toe heb ik 't gehoord; Dat 's.
1 Corinthiërs 3:10-15 de bema van God en Christus: Beoordeling van de werken van de gelovigen van het lichaam van Christus.
Welkom in de ochtenddienst! zondag 6 januari uur | ds A. Dominee Liturgie Psalm 100:1-4 Psalm 25:2 Genesis 1:1-10 Gezang 1:1-6 Genesis 1:11-20.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Ik ben een Christen HELP.
Optellen, Aftellen,Vertellen
Zingen Vers 1 HEER, U doorgrondt mij van omhoog,
De tong.
Romeinen Denken en Dienen. Zie! Hinah! Zie, de dag van Jahweh komt, meedogenloos….
Troost voor het hart 2 Corinthiërs 1:1-12. Paulus – apostel van Christus Jezus - door de wil van God.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Psalm ste boek 2-de boek 3-de boek 4-de boek 5-de boek Genesis Exodus Leviticus Numeri Deuteronomium 2.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
Zondag 26 mei 2013 Zoetermeer 1. opschrift Psalm 20: bede om overwinning van de koning Hij geve u naar uw hart, en doe al uw plannen in vervulling gaan.
David, een profeet psalm 16.
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
God is trouw Hij gaf zijn woord
God maakt zijn zegen waar 1.
Paulus’ bediening.
Welkom op TOV!.
Jesaja 62:6,7 6. Op uw muren, Jeruzalem, heb Ik wachters aangesteld. Nooit zullen zij zwijgen, heel de dag en heel de nacht niet. U die het volk aan.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
Wij verdienen Zijn genade niet! 10 zoals geschreven staat: Er is niemand rechtvaardig, ook niet één, 11 er is niemand die verstandig is, er is niemand.
‘Als u iets kunt doen, heb dan medelijden met ons en help ons
Romeinen Denken en Dienen.
Wandelen met de Ontzagwekkende
In Uw licht zien wij het Licht
Preek Hebreeën 4:
Eén Heer: Christus Jezus
Zingen Vers 1 God heb ik lief, want die getrouwe HEER
Zingen Vers 1 Bij U, o HEER, berg ik mijn leven.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Preek Psalm 43:1.
1 Zondag 22 juli 2012 middagdienst. 2 Welkom in deze dienst Voorganger :ds. A. van de Bovekamp Ouderling:E. Groenewold Organist:Krijn van Veen.
Kaarten op tafel.
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Op hoop van zegen of vol verwachting klopt ons hart?
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
Durf te dromen.
Vers 1 Voorwaar, ik keer mij stil tot God. Hij is mijn heil, mijn vaste rots. Een schuilplaats wil Hij voor mij wezen. Alleen hij Hem is hulp in nood.
Vertrouwen.
1 Het goede leven En iemand uit de menigte zei tegen Hem: Meester, zeg tegen mijn broer dat hij de erfenis met mij moet delen. 14 Maar Hij zei tegen.
4 oktober 2015 Rotterdam. = zevende dag van Sukkot (=Loofhutten)
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Ik was verheugd, toen men mij zei: Laat ons naar 't huis des HEREN gaan, om voor Gods aangezicht te staan. Kom, ga met ons en doe als wij. Jeruzalem, dat.
Gemeente in Thessaloniki 1 Thessalonicenzen 1:1-10.
Na het luiden van de klok zingen wij: Opw. 573
Welkom Samenkomst bij de begrafenis van Geurt Wisselink.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Brief aan de Galaten -41- de vrucht van de geest: vrede.
Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte.
1 op 1 met Jezus.
de ark van het verbond (2)
de brief aan de Romeinen
Transcript van de presentatie:

David In God is mijn redding Psalm 62

De 5 boeken van de Psalmen 1-41 Genesis de mens Exodus het volk 73-89Leviticus het heiligdom Numeri Israël en volken Deuteronomium God en Zijn woord

Psalm Vertrouwen in God 4-5 Vijandschap van mensen 6-9 Vertrouwen in God Valsheid van mensen Vertrouwen in God

David en zijn familie: Absalom!

2. Alleen tot God (Alueim) is mijn ziel stil; van Hem komt mijn redding Alleen = zeker (slechts) – (2,3,5,6,7,10) God = Onderschikkers (Alueim) mijn ziel = denken, willen, voelen stil = stilheid, geen geluid (  onrust)

van Hem komt mijn redding mijn redding  jesjuathi

3. Zeker, Hij is mijn rots en mijn redding, mijn onneembare toevlucht; ik zal niet al te zeer wankelen. scherpe rots onneembare toevlucht ik zal niet al te zeer wankelen: vast staan - geloof

4. Hoe lang zullen jullie vijandig zijn tegen een man? Jullie allen, dat jullie hem mogen vermoorden Alsof hij een hellende wand, een instortende muur is? Absalom en anderen tegen David Het volk en anderen tegen de Zoon van David Vurige pijlen vd tegenwerker op gelovigen/zonen

5. Zeker, zij beraadslagen om hem van zijn hoogte af te stoten. Zij keuren leugen goed; met hun mond zegenen zij, en in hun binnenste verwensen zij. beraadslagen keuren leugen goed hun mond zegent hun binnenste verwenst doel heiligt middelen

Hun keel is een open graf, met hun tong plegen zij bedrog, addergif is onder hun lippen. Hun mond is vol vervloeking en bitterheid, hun voeten zijn scherp om bloed te vergieten. oude mens….

Selah op/in de rots

6. Alleen tot God (Alueim): wees stil, mijn ziel want van Hem komt mijn verwachting. stormstilte vrede van God (Fil.4:6,7) Verwachting tiqva

7. Zeker, Hij is mijn rots en mijn redding, mijn onneembare toevlucht; ik zal niet wankelen. Redding  gisteren, vandaag, morgen! niet wankelen: wij wandelen in geloof/vertrouwen, zoals …..

8. Op God (Alueim) rust mijn redding en mijn heerlijkheid; de rots van mijn sterkte, mijn toevlucht is in God (Alueim). heerlijkheid

9. Vertrouw op Hem in alle tijden, volk; giet jullie harten uit voor Zijn aangezicht. God (Alueim) is ons een toevlucht.

Selah Woestijn van Paran

10. Gewone zonen van Adam zijn slechts ijdelheid, opmerkelijke zonen van een man een leugen; Indien in de weegschaal gewogen, zijn zij tezamen lichter dan ijdelheid/leegte.

11. Vertrouw niet op onderdrukking, stel geen ijdele hoop op roof. Als het vermogen toeneemt, zet er het hart niet op.

12. God (Alueim) heeft één ding gesproken, ik heb dit tweemaal gehoord: dat de sterkte van God is en U O Ieue behoort goedgunstigheid toe. spreken = dabar, woorddaad Hij roept dat tevoorschijn alsof het er al was God eer geven: in geloof niet twijfelen aan de beloften van God

13.en U O Ieue behoort goedgunstigheid toe. want U zult eenieder vergelden naar zijn daden. vergelden: compleet, een toestand van heelheid, herstellen of rechtzetten door betaling תשלם