Onze zwakheid, Zijn geest en Zijn handelen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Berea’s 40 doelgerichte dagen
Advertisements

Uit hem en door Hem en tot Hem zijn alle dingen
Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Hem verkondigen wij. Colossenzen 1:28 Hem verkondigen wij wanneer we iedereen waarschuwen en in alle wijsheid onderrichten, om iedereen tot volmaaktheid.
Aan Zijn kruis stierf Hij zodat ik in Hem kan leven Aan mijn kruis sterf ik zodat Hij in mij kan leven Zijn kruis & mijn kruis.
De wetmatigheid (elektromagneet) van de geest van het leven in Christus Jezus maakt je vrij van de wetmatigheid van zonde en dood.
Gebed voor het AK XXII.
Welkom in de samenkomst
Denken en dienen Romeinen 12-15
NIET OP DOOIEND IJS !!.
HOEZO BIDDEN?.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Romeinen Denken en Dienen. En verder zegt Jesaja 11: De wortel van Isaï zal er zijn en Hij die opstaat om heerschappij te voeren over de heidenen,
Romeinen Denken en Dienen. 4 Want al wat tevoren geschreven is, is tot onze onderwijzing eerder geschreven… TeNaCH: alles wijst op Christus.
12...Wij immers zijn niet opgewassen tegen deze grote menigte die tegen ons is opgerukt, en wij weten niet, wat wij doen moeten, maar op U zijn onze.
28 februari 2013 bijbelstudie nr. 5 Vanaf hoofdstuk 2:8.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Levendmakende Kracht.
Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.
Thema najaar Face t0 face Kon. 2:9-10 En zodra zij overgestoken waren, zeide Elia tot Elisa: Doe een wens. Wat zal ik voor u doen, eer ik.
Godsdienst.
Hoofdstuk 3 vers 1- 5 Een vermaning om standvastig te blijven in het geloof.
Matteüs 6:33 Zoek liever eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden. 2.
“De andere kant van de medaille”
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Overwinnend leven, vandaag en morgen
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten een worsteling.
Jezus kennen als degene die leeft. 1.zo kan Hij voor je pleiten.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Alles draait om liefde!.
Gemeente Relaties Zorgzame Gemeente.
Kolossenzen 3:8-9 8 Maar nu legt ook u dit alles af, namelijk toorn, woede, slechtheid, laster, en schandelijke taal uit uw mond. 9 Liegt niet tegen elkaar,
Hebreeën 6 : 18 t/m 20 Hebreeën 4 : 14 t/m 16 Hebreeën 10 : 19 t/m 23
Welkom in deze kerkdienst
Bid mee, help mee en geef!.
Bid mee, help mee en geef!. Zuid-Afrika lijdt… Armoede, gebroken gezinnen en taboes rond aids ontwrichten de samenleving. Zuid-Afrika: veel gebroken gezinnen.
X Wees W X kker Vrijdag 5 juni 22 uur. Welkom Voorganger: Ds. J.M. Rohaan Ouderling van dienst: J. Boersma Organist: H. Teunis Schriftlezing: Ps. 104:
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Welkom in deze kerkdienst
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
26 april 2015 Zoetermeer. Efeze 1 5 In liefde heeft Hij ons tevoren ertoe bestemd als zonen van Hem te worden aangenomen door Jezus Christus, naar het.
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Discipelschap Dankzij hem hebben we door het geloof toegang gekregen tot Gods genade, die ons fundament is, en in de hoop te mogen delen in zijn luister.
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
1 Pinksteren De Heilige Geest als onderpand. 2 Wie immers van de mensen weet wat er in de mens omgaat? Alleen de geest van de mens die in hem is! Zo ook.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
11 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid.
12 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
14 februari 2016 Urk. 1Korinthe 1 1 Paulus, een geroepen apostel van Christus Jezus door de wil van God, en Sostenes, de broeder, Paulus, geroepene, afgevaardigde.
Romeinen Romeinen De eeuwige liefde van God voor ons Romeinen 8.
15 mei 2015 Urk 10 kenmerken van Gods geest in Romeinen 8.
Efeze 3: Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus, 15 naar Wie elk geslacht in de hemelen en op de aarde.
Maleachi.
Zuchten. Zuchten Zuchten Als bidden zuchten is… De schepping zucht. En wij zuchten met de schepping mee. Het nieuwe leven is er nog niet. Soms weet.
5 – Hoe word je relaxed?.
Les 20 Wat doet de heilige Geest?
Melk en vaste spijs 7 mei 2017 Hendrik Ido Ambacht.
heerlijkheid en Gods werk
GEEN VEROORDELING Les 9 voor 2 december 2017.
Gods trouw in het verleden en beloften voor de toekomst!
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
GOD IS ‘✝︎ AL….
Brief aan de Galaten -2-.
Transcript van de presentatie:

Onze zwakheid, Zijn geest en Zijn handelen Romeinen 8:26-30

De geest komt onze zwakheid te hulp

Wat is onze zwakheid?

Wat wij zouden bidden, overeenkomstig met wat moet zijn, weten wij niet

maar de geest zelf pleit voor ons met onuitgesproken zuchten

hij die de harten doorzoekt

…weet wat de gezindheid van de geest (is), dat hij overeenkomstig God pleit (opkomt) voor de heiligen…

Wij weten nu, dat God, voor degenen, die God liefhebben….

Wij weten nu, dat God, voor degenen, die God liefhebben….

Gód

God doet alle dingen samenwerken tot/voor het goede, voor hen, die God liefhebben

hen die God liefhebben, die naar (in overeenstemming met) Zijn voornemen (prothesin) geroepenen zijn

tevoren kennen – tevoren bestemmen – roepen – rechtvaardigen - verheerlijken

Gelijkvormig gemaakt zullen worden aan het beeld van de Zoon Opdat HIJ de eerstgeborene zou zijn onder veel broeders