De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Maleachi.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Maleachi."— Transcript van de presentatie:

1 Maleachi

2

3

4 Ik zie GOuD in jou

5 Ik zie GOuD in jou

6 Profeten Directe boodschap voor de hoorders
Toekomstige boodschap voor de hoorders Boodschap voor alle tijden en volken

7 Maleachi – 6 dialogen God bewijst zijn liefde (1: 2-5)
De priesters minachten God (1:6-2:9) Het volk van God is trouweloos (2:10-16) God is rechtvaardig en bestraft het kwaad (2:17-3:5) Het volk van God besteelt Hem (3:6-12) Het volk spreekt verkeerd over God (3:13-4:3) Afsluitende opdracht en belofte (4:4-6) Hoofdstuk 4: 1-6 in de HSV is 3: in NBV

8 Zie Ik zend Mijn engel die voor Mij de weg zal bereiden (Mal. 3: 1)
Jezus over Johannes de Doper: Want hij is het over wie geschreven staat: Zie Ik zend Mijn engel voor uw aangezicht die voor u uit uw weg gereed zal maken (Matt. 11: 10, Marcus 1: 2 en Lucas 7:27). Zacharias in zijn lofzang: ….en jij kind zult een profeet van de Allerhoogste genoemd worden, want je zult voor het aangezicht van de Here uitgaan om Zijn wegen gereed te maken (Lucas 1: 76)

9 Zie Ik zend tot u de profeet Elia, voordat de dag van de Heer komt, die grote en ontzagwekkende dag. Hij zal het hart van de vaders tot de kinderen terugbrengen en het hart van de kinderen tot de vaders, opdat Ik niet zal komen en de aarde met de ban zal slaan (Mal. 3: 23, 24 of 4: 5, 6)

10 Want Hem (Jezus) die geen zonde gekend heeft, heeft Hij (God) voor ons tot zonde gemaakt, opdat wij zouden worden gerechtigheid in Hem. 2 Kor. 5: 21

11 Hosea 11 Ik echter leerde Efraïm lopen, Hij nam hen op zijn armen, maar zij erkenden niet dat Ik hen genas. Mijn volk volhardt in afkeer van Mij Hoe zou Ik u prijsgeven Efraïm, u uitleveren Israel? Mijn hart keert zich in Mij om, al Mijn medelijden is opgewekt. Ik zal Mijn brandende toorn niet ten uitvoer brengen…want Ik ben God en geen mens.

12

13 En die Hij tevoren gekend heeft, heeft Hij er ook toe bestemd om aan het beeld van Zijn Zoon gelijkvormig te worden, opdat Hij de eerstgeborene zou zijn onder vele broeders Romeinen 8: 29

14 And still He seeks the fellowship of His people and will send them both joy and sorrow to detach (losmaken) their hands from the things of the world and to attach (hechten) those hands to Himself. (Citaat Packer)

15 En wij weten dat voor hen die God liefhebben alle dingen meewerken ten goede, voor hen namelijk die overeenkomstig Zijn voornemen geroepen zijn. (Rom 8: 28)

16


Download ppt "Maleachi."

Verwante presentaties


Ads door Google