Doorstromingsstages. Juli 2012 Relancestrategie Relancestrategie van de federale Regering 3 assen: de koopkracht van de burgers ondersteunen de competitiviteit.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De stages die voorafgaan aan een tewerkstelling
Advertisements

Op stap naar secundair onderwijs
Quid stages alvorens art. 60§7 ?. Introductie Stages alvorens contract met toepassing van art.60§7 Minimale / maximale duurtijd van de stages ? Verloning.
Sociale dienst Liliane Moons
Inschrijvingsprocedure schooljaar Basisscholen Sint-Pieters-Leeuw
Nathalie Ragheno Adviseur bij het Juridisch departement van het VBO
Motivering van het ontslag
Aanscherping bijstand voor jongeren en gezinnen
FAQ Activering – Nieuws. WINWIN Is WINWIN Activaplan ook van toepassing op OCMW- gerechtigden?
Inkomenstarief en kindcode voor ouders en opvang 22 november 2013
Nima. Wel coach. Geen heilige. Wat is het doel van coaching? Leerlingen in het primair of voortgezet onderwijs worden gedurende het schooljaar gecoacht.
Zelfstandige activiteit OCMW- begunstigden Werkgroep activering 7 juli 2012.
KMO’s en zelfstandigen in het hart van de relancestrategie: concrete voortuitgang Sabine Laruelle, Minister van Middenstand, KMO’s, Zelfstandigen en Landbouw.
September 2012 Waarom bedrijven en school samenwerken binnen de Stichting Engineering Noord.
Scholengroep Sint-Rembert februari 2011
Thema Personen werkzaam in de kinderopvang Versie 22 november 2013.
Hoofdstuk 16 Europese mededingingsregels voor lidstaten.
Werkgroep activering 12 mei 2010.
1 De uitkeringstrekkers van de RVA toegelaten op basis van arbeidsprestaties voor de OCMW’s in toepassing van artikel 60 § 7 van de organieke wet betreffende.
Wetsvoorstel Vrijwilligerswerk/leefloon Werkgroep activering 4/7/11.
Stromen tussen werkloosheid en OCMW. Sanctiebeleid van de RVA “een uitkeringsgerechtigde moet tijdens zijn werkloosheidperiode een aantal verplichtingen.
Nieuwe regelgeving dienstencheques en de impact op de OCMW’s Werkgroep activering 7 juli 2012.
Doel -werkervaring; -volledige opbouw sociale zekerheids-rechten.
OCMW’s en activering, een discussie van binnenuit OCMW Leuven.
Werkgroep Activering 21 maart Agenda  De omzendbrief betreffende de verplichting voor de OCMW’s om hun gerechtigden in te schrijven bij de gewestelijke.
Werkgroep Activering 10 januari Agenda Goede praktijk: Intégra plus "Parcours Territoriaux d’Inclusion Sociale " Stand van zaken: –Ontwerp van omzendbrief.
Koning Boudewijnstichting "De sociaalprofessionele integratievrijstelling in de berekening van het leefloon: knelpunten en denkpistes met het oog op hervorming"
FAQ Activering – Nieuws. Vraag Kan men aanspraak maken op werkloosheidsuitkeringen wanneer de tewerkstelling in het kader van een programma voor wedertewerkstelling.
De stages die voorafgaan aan een artikel 60§7. Context Werkgroep 22 september 2010 Besluiten : Bevoegdheden POD MI Geen nieuwe reglementering Geen wijziging.
Werkgroep Activering - 13 september Stand van zaken.
Inleiding Algemene beleidsverklaring van 1 december 2011 Overdracht van bevoegdheden van de federale overheid naar de deelstaten Doelstelling: zorgen voor.
Kwartaalpublicatie POD Maatschappelijke Integratie Persconferentie 31 januari 2014.
Partnerschapsovereenkomst - Nieuws. De omzendbrief Op 7 december verstuurd naar de Beleidscel Aanvraag om praktische informatie Teruggestuurd op 18 december:
Contingent art.60 verhoogde staatstoelage Werkgroep activering 11 januari 2013.
Nieuwe regelgeving dienstencheques en de impact op de OCMW’s Werkgroep activering 11 oktober 2012.
Begrotingsconclaaf: KMO’s en zelfstandigen in het hart van de relance: Sabine Laruelle, Minister van Middenstand, KMO’s, Zelfstandigen en Landbouw 1.
ONDERNEMINGENONDERNEMINGEN.  De sociale economie bestaat uit een verscheidenheid van bedrijven en initiatieven die in hun doelstellingen de realisatie.
Globaal Horecaplan Relancestrategie 18 juli 2012.
Basisopleiding sociale wetgeving januari 2014 Dag 1 Eenheidsstatuut: Motivering van het ontslag.
F onds voor de M edische O ngevallen 1. OVERZICHT 1.Procedure; 2.Structuur; 3.Contactgegevens. 2.
Basisopleiding sociale wetgeving januari 2014 Dag 1 Eenheidsstatuut: Nieuwe opzeggingstermijnen.
Update 1 september 2014 Marijke Wilssens opleidingscoördinator
Werkgroep activering 27/6/2014. Context Verschuiving focus activeringsbeleid POD –van professionele nr sociale activering en sociale innovatie Colloquium.
Werkgroep activering 27 juni Agenda -Beste praktijk : KB 500€ door OCMW Jette (uitstel van vergadering van 21 maart) -Uitvoering van de omzendbrief.
Werkzoekende met ondernemersambities? Hier vind je wat extra’s
Onderwijs aan zieke kinderen en jongeren
De invloed van een erfenis op een tegemoetkoming
De omkadering en opvolging van uw stage. Inhoud 1. Reglementaire context 2. Benoemingsvoorwaarden 3. Duur van de stage 4. Evaluatiesysteem 5. Onthaal.
Infosessie: Welkom! Artikel 60 OCMW-wet Nele Goffin & Abdullah Ciçek Beveiliging aan OCL-tarief Erwin Rousseau.
Wijzigende regelgeving sector Basisonderwijs Ingrid Verstrepen.
Consumentenbescherming in Nederland en onder de tropenzon Dr. Viola Heutger EU CARICOM.
IBO Individuele beroepsopleiding. DE IBO Individuele beroepsopleiding Individuele Beroepsopleiding in de Onderneming: - opleiding van de CURSIST in de.
16 februari AGENDA 9u30 – 9u40 Inleiding 9u40 – 10u45 Voorstelling Minderhedenforum 10u45 – 11u00 Pauze 11u00 – 12u30 Stages binnen de Vlaamse overheid.
TEWERKSTELLINGSMAATREGELEN OCMW Privésector. Mogelijke tewerkstellingsmaatregelen Artikel 60§7 terbeschikkingstelling van een privéonderneming Het Activaplan.
Hervorming GPMI Provinciale ontmoetingsdagen 2016
Hervorming van het GPMI Provinciale ontmoetingsdagen Herfst 2016.
Tewerkstellingsmaatregelen
WELKOM Werkgroep Activering 28 juni 2016
Return to work – Medische overmacht
3 maatregelen Doelgroepvermindering voor jongeren
Doelgroepenbeleid Beleidsgroep 18/10/2016.
Hervorming van het GPMI Provinciale ontmoetingsdagen Herfst 2016
Tijdelijke Werkervaring (TWE)
Wijzigingen in de wet van 22 april 1999 m.b.t. de stagiairs Leon Kerfs
Vraag en antwoord Datum: 28 september 2017.
Jongeren uit de jeugdzorg aan het woord:
De algemene omzendbrief betreffende het recht op maatschappelijk integratie Wijzigingen.
De algemene omzendbrief betreffende het recht op maatschappelijk integratie Wijzigingen.
Een sociaal proces: van 20 blz. papier, naar 20 minuten aandacht…
Transcript van de presentatie:

Doorstromingsstages

Juli 2012 Relancestrategie Relancestrategie van de federale Regering 3 assen: de koopkracht van de burgers ondersteunen de competitiviteit van onze economie versterken kwaliteitsvolle jobs creëren Oorsprong

Principe Om de tewerkstelling te ondersteunen, wil de federale Regering bijzondere steunmaatregelen nemen bij de tewerkstelling van jongeren → Vanaf stageplaatsen per jaar creëren voor jongeren die de school verlaten met hoogstens een diploma hoger secundair onderwijs

Principe Voordelen voor de betrokken jongeren Voordelen voor de betrokken jongeren: 1 ste beroepservaring Stagevergoeding vastgelegd op 26,82 Euro/dag Maandelijkse vergoeding van 200 Euro ten laste van de stage-aanbieder

Principe Voordelen voor de stage-aanbieder Voordelen voor de stage-aanbieder : In geval van aanwerving op het einde van de stage, vermindering van werkgeversbijdragen

Principe Wie kan stage-aanbieder zijn? Onderneming VZW Administratieve overheid

Principe Duur Duur: Minstens 3 maanden en maximaal 6 maanden Elke stagiair zal een of meerdere stages kunnen uitoefenen gedurende een periode van maximaal 6 maanden

Meer bepaald In voorbereiding In voorbereiding: KB tot wijziging van het KB van 25 november 1991 houdende de werkloosheidsreglementering betreffende de doorstromingsstages Inwerkingtreding voorzien op 1 januari 2013

Gevolgen voor de OCMW-gerechtigden? De OCMW-gerechtigden die aan de voorwaarden voldoen om tot de stage te worden toegelaten zullen het volgende genieten: Leefloon Maandelijkse vergoeding van 200 Euro ten laste van de stage-aanbieder

Gevolgen voor de OCMW-gerechtigden? Maandelijkse vergoeding van 200 Euro ten laste van de stage-aanbieder vrijgestelde inkomsten → Princiepsakkoord van de Staatssecretaris dat deze vergoeding vrijgestelde inkomsten zijn: voorzien in een wijziging van artikel 22 van het KB houdende algemeen reglement inzake het recht op maatschappelijke integratie

Gevolgen voor de OCMW-gerechtigden? Gelet op de voordelen voor de OCMW- gerechtigden: Voorrang aan deze vorm van stage om kennis te maken met de arbeidsmarkt