Werkgroep Activering 10 januari 2014. Agenda Goede praktijk: Intégra plus "Parcours Territoriaux d’Inclusion Sociale " Stand van zaken: –Ontwerp van omzendbrief.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De stages die voorafgaan aan een tewerkstelling
Advertisements

Quid stages alvorens art. 60§7 ?. Introductie Stages alvorens contract met toepassing van art.60§7 Minimale / maximale duurtijd van de stages ? Verloning.
Nathalie Ragheno Adviseur bij het Juridisch departement van het VBO
FAQ Activering – Nieuws. WINWIN Is WINWIN Activaplan ook van toepassing op OCMW- gerechtigden?
Inkomenstarief en kindcode voor ouders en opvang 22 november 2013
Vereenvoudiging Banenplannen Stand van Zaken Mei 2010.
Zelfstandige activiteit OCMW- begunstigden Werkgroep activering 7 juli 2012.
25/11/2008 Presentatie FANC/Bel V INES Nieuwe manual en evoluties in Belgi ë Caroline van Ertbruggen FANC.
Vakantiewerking Mechelen Donderdag 3 oktober 2013.
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Informatie FOD Volksgezondheid Stand van zaken : Finhosta (oktober 2012)
"Beter samen leven: 10 jaar recht op maatschappelijke integratie, 10 jaar POD MI" – 13 december 2012 Atelier nr. 7 gewijd aan het "Recht op werk".
De functionele handleiding van het uniek jaarverslag.
Logo van de desbetreffende sectie hier toevoegen.
Gelijke Rechten voor Iedere Persoon met een handicap.
Capelo Carrière publique électronique - Elektronische Loopbaan Overheid November 2009.
Wetsvoorstel Vrijwilligerswerk/leefloon Werkgroep activering 4/7/11.
Het regeerakkoord van 1 dec Werkgroep activering 20 januari 2012.
Samenwerking POD MI, KSZ, RR en DVZ Provinciale ontmoetingen – herfst 2010.
Nieuwe regelgeving dienstencheques en de impact op de OCMW’s Werkgroep activering 7 juli 2012.
Uitwisseling tussen DHO en Kinderbijslag
Doel -werkervaring; -volledige opbouw sociale zekerheids-rechten.
Oproep Werkervaring 2009 artikel 60 Verwelkoming & inhoudelijke duiding oproep.
Werkgroep Activering 21 maart Agenda  De omzendbrief betreffende de verplichting voor de OCMW’s om hun gerechtigden in te schrijven bij de gewestelijke.
Doorstromingsstages. Juli 2012 Relancestrategie Relancestrategie van de federale Regering 3 assen: de koopkracht van de burgers ondersteunen de competitiviteit.
Koning Boudewijnstichting "De sociaalprofessionele integratievrijstelling in de berekening van het leefloon: knelpunten en denkpistes met het oog op hervorming"
Vereniging Hoofdstuk XII Intégra Plus Parcours Territoriaux d’Inclusion Sociale.
De stages die voorafgaan aan een artikel 60§7. Context Werkgroep 22 september 2010 Besluiten : Bevoegdheden POD MI Geen nieuwe reglementering Geen wijziging.
Werkgroep Activering - 13 september Stand van zaken.
Inleiding Algemene beleidsverklaring van 1 december 2011 Overdracht van bevoegdheden van de federale overheid naar de deelstaten Doelstelling: zorgen voor.
Studie werklastmeting Werkgroep activering 18/04/2013.
Kwartaalpublicatie POD Maatschappelijke Integratie Persconferentie 31 januari 2014.
Partnerschapsovereenkomst - Nieuws. De omzendbrief Op 7 december verstuurd naar de Beleidscel Aanvraag om praktische informatie Teruggestuurd op 18 december:
OPVOLGINGSINSTRUMENT ACTIVERINGEN Werkgroep activering 4 juli 2011.
UNIEK JAARVERSLAG VAN DE POD MI. I.Doelstelling 1.Administratieve vereenvoudiging van subsidiemaatregelen  Minder papier: webapplicatie  Minder kosten.
De uitkeringsgerechtigden van de RVA toegelaten op basis van arbeidsprestaties voor de OCMW's in toepassing van artikel 60 § 7 van de organieke wet betreffende.
Contingent art.60 verhoogde staatstoelage Werkgroep activering 11 januari 2013.
Nieuwe regelgeving dienstencheques en de impact op de OCMW’s Werkgroep activering 11 oktober 2012.
Maandag 20 juni 2005Lokaal Sociaal Beleid Gent Infovergadering LSB-FORUM KINDEROPVANG (Lokaal Overleg Kinderopvang)
Departement Werk en Sociale Economie Vlaamse Vertegenwoordiging bij de EU Permanente Vertegenwoordiging van België Conferentie “Jong in de stad”- Mechelen,
Samenwerking OCMW-VDAB in Gent Werkgroep activering POD-MI,
Werkgroep activering 27/6/2014. Context Verschuiving focus activeringsbeleid POD –van professionele nr sociale activering en sociale innovatie Colloquium.
Werkgroep activering 27 juni Agenda -Beste praktijk : KB 500€ door OCMW Jette (uitstel van vergadering van 21 maart) -Uitvoering van de omzendbrief.
Focus juli 2014 RVA-SANCTIE EN DOORSTROOM NAAR DE OCMW'S.
Werkgroep sociale activering 28 november AGENDA Feedback vergadering 17 oktober Beste praktijken : GPMI sociale activering (OCMW Antwerpen) en werking.
Audit van de OCMW's in het kader van de door de POD MI gesubsidieerde materies.
FONDS VOOR EUROPESE HULP AAN DE MEEST BEHOEFTIGEN - FEAD April 2015.
21 oktober 2015 BeSt Address en structuur IT020 in het Rijksregister Gebruikerscomité Marc Ruymen.
Infosessie: Welkom! Artikel 60 OCMW-wet Nele Goffin & Abdullah Ciçek Beveiliging aan OCL-tarief Erwin Rousseau.
TEWERKSTELLINGSMAATREGELEN OCMW Privésector. Mogelijke tewerkstellingsmaatregelen Artikel 60§7 terbeschikkingstelling van een privéonderneming Het Activaplan.
Hervorming GPMI Provinciale ontmoetingsdagen 2016
Commercieel beleid van de MIVB inzake voorkeurstarieven Mei 2016.
Wegwijs in meerjarenplanning Werking gemeente Steenokkerzeel.
WELKOM Werkgroep Activering 28 juni 2016
Doelgroepenbeleid Beleidsgroep 18/10/2016.
Werkgroep sociale activering 11 oktober 2016
Werkgroep sociale activering
Hervorming van het GPMI Provinciale ontmoetingsdagen Herfst 2016
Werkgroep activering 2 april 2015.
Tijdelijke Werkervaring (TWE)
Werkgroep sociale activering
Balans en perspectieven na drie jaar
Jongeren uit de jeugdzorg aan het woord:
Werkgroep sociale activering 15 juni 2017
Werkgroep sociale activering 19 oktober 2017
Hasselt LOP BaO en SO Algemene Vergadering
De algemene omzendbrief betreffende het recht op maatschappelijk integratie Wijzigingen.
De algemene omzendbrief betreffende het recht op maatschappelijk integratie Wijzigingen.
Bevoegdheden IVC – kamer Sociale Zekerheid en Gezondheid
Transcript van de presentatie:

Werkgroep Activering 10 januari 2014

Agenda Goede praktijk: Intégra plus "Parcours Territoriaux d’Inclusion Sociale " Stand van zaken: –Ontwerp van omzendbrief betreffende de verplichting voor de OCMW's om hun begunstigden in te schrijven bij de regionale tewerkstellingsdienst –Studie werklast in de OCMW's –Beslissing Kabinet: nieuw systeem Activa RVA –Regionalisering Statistieken van de POD MI over de trajecten van de artikelen 60 (buiten en binnen het kader van de ESF-projecten) Verhoogde toelage sociale economie 2014 Ideëen voor de toekomstige brochure "sociale activering" van de POD? Ideëen voor het gedeelte sociale activering van het memorandum van de POD? Rondvraag

Ontwerp van omzendbrief inschrijving als werkzoekende Ontwerp van omzendbrief werd nog niet ondertekend Herinnering aan het Kabinet in november en in januari Herhaling van het principe: er wordt de OCMW's gevraagd om erop toe te zien dat al hun gerechtigden (leefloon en equivalente maatschappelijke dienstverlening) zich als werkzoekende inschrijven bij de gewestelijke tewerkstellingsdienst, met uitzondering van de gerechtigden die niet geschikt zijn om te werken om gezondheids- of billijkheidsredenen.

Ontwerp van omzendbrief inschrijving als werkzoekende In dit stadium: onmogelijk voor de regionale tewerkstellingsdiensten om online informatie te geven over de personen die zijn ingeschreven als WZ POD: ontwikkeling van een elektronische KSZ- stroom in samenwerking met de regionale tewerkstellingsdiensten Zo kunnen de OCMW's controleren of de geholpen personen zijn ingeschreven als WZ

Studie werklast in de OCMW's Voorlopige versie van het verslag van 5 december 2013 Vergadering stuurgroep op 12 december Analyse en beleidsaanbevelingen voorzien voor half februari → volgende vergadering stuurgroep op 20 februari Het eindverslag wordt verwacht tegen 12 maart Opmerking : weinig medewerking van de Brusselse OCMW's

Nieuw systeem Activa RVA Juli 2013: RVA versterkt haar Activa-maatregelen voor de werknemer die: minstens 27 jaar is op de datum van aanwerving werkzoekende is op de datum van aanwerving werkloos is gedurende minstens 312 dagen, berekend in het stelsel van 6 dagen, tijdens de maand van de aanwerving en van de 18 kalendermaanden die voorafgaan geen houder is van een diploma of getuigschrift van het hoger middelbaar onderwijs Voordelen werkgevers: 500 Euro / maand gedurende 36 maanden Euro / kwartaal gedurende 12 kwartalen

Nieuw systeem Activa RVA Beslissing van het Kabinet: de reglementering MI niet aanpassen Er zal een FAQ worden opgesteld die vóór 15 januari naar alle OCMW's zal gestuurd worden

Regionalisering Bijzondere wet gestemd in het Parlement in december 2013 Inwerkingtreding op 1 juli 2014

Regionalisering Oprichting van een overlegcomité met de Gewesten + Duitstalige Gemeenschap Vanaf oktober 2013 Op initiatief van de POD Uniek loket Protocol voor de overgangsperiode

Verhoogde toelage 2014 Continuïteit: verlenging van de bepalingen vastgelegd in de omzendbrief van 15 maart 2013 betreffende artikel 60 § 7 verhoogde Staatstoelage 2013 Concreet, voor 2014, behouden alle OCMW's hetzelfde budget als hetgeen werd toegekend voor het jaar 2013

Verhoogde toelage de OCMW's de mogelijkheid gelaten om hun budgettaire middelen 2014 te verenigen Volgend strikt kader: ten gunste van een enkel OCMW dat territoriaal bevoegd zal zijn voor de werknemer artikel 60 §7 De OCMW's moeten verplicht afzien van het gebruik van hun budgettaire enveloppe (Formele beslissing van de Raad voor maatschappelijk welzijn van het betrokken OCMW + model van verzoek tot verzaking) De betrokken OCMW's moeten het rechthebbende OCMW de volledige subsidie 2014 waarop zij recht hebben terug geven.

Brochure Ideeën voor de toekomstige brochure "sociale activering" van de POD?

Memorandum Ideeën voor het gedeelte sociale activering van het memorandum van de POD?