EVC bij faculteit MW 1.De aanpak bij de faculteit Managementwetenschappen 2.Casus 3.Drie stellingen: over de kloof kandidaat - OUNL Presentatie 12 februari.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
MBO-HBO DOORSTROOMASSESSMENT …. een succesvolle combinatie?
Advertisements

Voorgeschiedenis: KPC rapport februari 2009
Vertaling van Miriam Zweverink Project No Presentatie 2009 Tool 4 en 5 Vaardigheden Check (Aannemer) (Machinist)
Commissie Wijkgericht werken
geen doorstroom, zonder doorstroom en uitstroom geen I-Interim Rijk!
Portfolio Website Tim Klijn Klas: MBI m1 Datum: 21 november 2007
De kracht van SBA Business Solutions Vanuit een oplossingsgerichte gedachte, waarbij de klant altijd centraal staat, koppelen wij innovatieve producten.
CiR/menukaart/J. Gerritsen/C. Winkel/april 2008 Competent in Reiswerk Menukaart J. Gerritsen / C. Winkel.
Instrumenten in het EVC-traject
INITIATIECURSUS COMPUTER EN INTERNET VOOR ONTHAALOUDERS.
 De klassen zijn groter, rond de 30 leerlingen.  De lessen kunnen om 8.30 beginnen en afgelopen zijn.  Je kan zomaar een aantal tussenuren.
Onderwijskwaliteit een discussiebijdrage Herman van den Bosch.
Drama als eindexamenvak Iets voor mij?. Wie herkent zichzelf in de volgende stellingen? Ik ga later toch niet naar een toneelschool of zo, dus waarom.
Flexibilisering Decreet universiteiten ‘91 Flexibiliseringsdecreet Rechtspositieregeling van de student, de participatie.
Het stellen van kwaliteitseisen aan mentoringprojecten.
Portfolio Faculteit der Letteren
Workshop ‘Competenties’
HOORCOLLEGE V2 ASSESSMENTS CMD
Flexibilisering en EVC
EVC en duurzaam beoordelen Welkom!
Certificeren van assessoren __________________________________ Workshop congres LLL op een HOger plan! Erkennen van Verworven Competenties Antoinette van.
Respons ervaringscertificaten beoordelen Aantal uitgezette certificaten: 81 Aantal teruggekregen certificaten: 45 Van 9 certificaten is bekend dat er geen.
Onderzoeksvaardigheden
Handout Workshop Opleiden in de school, Velon congres 2008
Curriculum vitae Het opstellen van een curriculum vitae
Portfolio 1 Portfolio kunstenaars trekken langs opdrachtgevers om opdrachten in de wacht te slepen ze nemen voorbeelden mee van hun beste producten verzameling.
Titelpagina.
Workshop/Parallelsessie Casuïstiek rondom social media en Mevrouw mr R.P.M. van der Avort-Lier MHA, Hoofd Juridische Zaken Ing. Ton Aben CISM, Information.
Pilot: Blijvend bekwamen: werken aan eigen professie
Langdurige samenwerking tussen het Albedacollege en ECABO
Bureau informatie Alympus Personeelsadvies B.V. © Alympus.
EVC: Erkenning Verworven Competenties Laat zien wat je waard bent! Toepassing bij [corporatie]
Geschikt wonen voor iedereen (GWI) Mw. M.P. Heerkens Wethouder Sociale Zaken, Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Grondbeleid 14 oktober 2009 Woonzorgzones.
Workshop Marketing voor Dorpshuizen. Training Marketing voor dorpshuizen Landelijk project ‘Meer dan stenen’
Welkom Voortgang verbetertraject eindtermgerichte kwalificaties Woerden 22 september 2010.
Workshop “Beoordelen”
Onderzoek doen een methodische aanpak
Toon aan wat je waard bent
Beoordelen leermiddelen
Solliciteren: wat wil ik?
WPO (Interactief) Anne van Kempen Sanne van Hoof WPO kenniskring 2 november november 2015 Tips en aandachtspunten voor een succesvolle implementatie.
De rode draad in opleiden binnen AAOS
Kennisoverdracht via webinars. Introductie Wie ben ik? Tom Van ‘t veld Training consultant Webinar specialist Verloop van de sessie 1 uur Interactief.
LA intro en overzicht van werkwijzen Master Leren en Innoveren 8 september 2015 Bartel Standaar-Dorhout en Hanneke Koopmans.
De zakelijke (formele) brief
Premasters Communicatie- en Informatiewetenschappen Communicatie en Beïnvloeding International Business Communication Mw. Lucie Botterhuis - studieadviseur.
Wat willen we in de bovenbouw? Klas 3 – Junior Company – 2 weken stage met economisch gerelateerde opdrachten. – Bedrijfsbezoeken – Ondernemer in de klas.
Meijer IMC Interim Management & Consultancy Eigenaar: Harry Meijer.
EVC en Kenniscentrum Handel NVE 29 mei 2008 John Dekker Teamleider Examinering en beoordeling.
Werkt voor u De woningcorporatie standaard voor functieopbouw, functiewaardering, mobiliteit en ontwikkeling. Doet u mee? Resultaatgebieden binnen woningcorporaties.
Informatieavond 2 e klas 20 augustus Hartelijk welkom Mentorklas 2A1.
(basis)training voor praktijkbegeleiders 13 december 2015 Module rol van de beoordelaar.
INDIVIDUALISERING MEDISCHE VERVOLGOPLEIDING KANSEN VOOR DE AIOS EEN UITDAGING VOOR OPLEIDERS EN WERKGEVERS.
1 WEBINAR: GLOBAL GRANTS VOOR BEGINNERS 17 mei :30 – 20:30 uur.
Standaard briefmodel (briefconventies)
Naam van bedrijf Ondernemingsplan.
Project Toezicht en maatschappelijke verantwoording
Met STAR(R) meer zicht op competentieontwikkeling
MASTER VERGELIJKENDE MODERNE LETTERKUNDE
Standaard briefmodel (briefconventies)
Best Practice van conceptueel onderwijsmateriaal Techport 2017
Digi(bord)boek project <titel project>
Presentatie bedrijfsplan
Proces Opnames analyse
Training Presenteren Een project van: In opdracht van:
Presentatie van ondernemingsplan
Rapportage van voortgang of status
Titel van trainingspresentatie
Voorbeeld presentatie
Transcript van de presentatie:

EVC bij faculteit MW 1.De aanpak bij de faculteit Managementwetenschappen 2.Casus 3.Drie stellingen: over de kloof kandidaat - OUNL Presentatie 12 februari 2009 Johan van den Boomen

1. Aanpak bij MW (1) 1.Informatie en procedure (website/folder) 2.Zelfbeoordeling –> Facultaire Toetsingscommissie (FTC) : stel portfolio op 3.Portfolio beoordelen door 2 leden FTC 4.Vrijstellingen: eerst globaal, dan in detail -zwaartepunt: ervaring op diverse gebieden (HRM, logistiek, verandermanagement, accounting en finance, marketing, publiek management en algemene managementvaardigheden)

1. Aanpak bij MW (2) -bronnen: gedetailleerde CV (functies, niveau, duur, typering werkzaamheden en projecten); producten -aanvraag: koppeling situaties en producten met gevraagde blokken en specifieke cursussen. 5. Twee FTC-leden beoordelen portfolio afzonderlijk en FTC-commissie beslist 6. Advies voor EVC aan Commissie voor de Examens opstellen

Voorbeelddocumenten bij EVC 1. Zelfbeoordeling 2. Portfolio document: o.m. CV 3. Uit portfolio: voorbeeld van een rapport 4. Rapportage en Advies EVC

2. Casus: Kloof tussen kandidaat - OU Geachte heer/mevrouw, De afgelopen 25 jaren heeft een belangrijk deel van mijn werkzaamheden bestaan uit management, interim management, maar ook uit implementatie- en change management, voornamelijk voor de (Rijks)overheid. Hoewel ik deze werkzaamheden op academisch niveau heb uitgevoerd en ik op dit gebied onder meer ook training, les (beroepsonderwijs) en advies geef, beschik ik als autodidact niet over de getuigschriften die mijn kennis op dit vlak weerspiegelen. In het aanbod van de OU in de vorm van een pre-master gevolgd door een masteropleiding, meen ik een mogelijkheid te zien om die getuigschriften alsnog op relatief korte termijn te kunnen verkrijgen. Op basis van de informatie waarover ik nu beschik, lijkt het mij zinvol om op korte termijn met het premaster-programma te beginnen in de verwachting dat rond de komende zomer te kunnen afsluiten (er van uitgaande dat het programma het toelaat dat kandidaten dit versneld doorlopen) en aansluitend daarop met het afstudeertraject te beginnen. Ik verzoek u vriendelijk om mij daartoe via een inschrijfformulier toe te zenden. Bij voorbaat hartelijk dank.Hoogachtend,

3. Stellingen 1.Universiteiten maken duidelijk welke competenties kandidaten moeten hebben en hoe deze zijn aan te tonen. 2.Kandidaten kunnen portfolio maken, zodat die aansluiten op de gevraagde competenties in het curriculum. 3.Beoordelaars stellen competenties exact vast, mits de portfolio is gemaakt m.b.v. de STARRT-systematiek

Hulpvragen bij casus voor de 3 Stellingen 1.Typeer de kloof tussen kandidaat en OU 2.Wat heeft kandidaat nodig van de OU ? 3.Hoe maakt kandidaat duidelijk dat de competenties voldoende zijn ?

VRAGEN