De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Drama als eindexamenvak Iets voor mij?. Wie herkent zichzelf in de volgende stellingen? Ik ga later toch niet naar een toneelschool of zo, dus waarom.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Drama als eindexamenvak Iets voor mij?. Wie herkent zichzelf in de volgende stellingen? Ik ga later toch niet naar een toneelschool of zo, dus waarom."— Transcript van de presentatie:

1 Drama als eindexamenvak Iets voor mij?

2 Wie herkent zichzelf in de volgende stellingen? Ik ga later toch niet naar een toneelschool of zo, dus waarom zou ik voor Drama kiezen? Drama is toch zeker alleen iets voor de KC’ers?

3 Stel je eens voor… Een groot gedeelte van de banen waarin jullie straks gaan werken bestaan nu nog niet. Er komen steeds minder banen waarin mensen in een vast dienstverband werken, dat betekent dat er steeds meer zelfstandige ondernemers op de arbeidsmarkt komen.

4 Maar wat heeft dit nu met Drama te maken? Zelfstandig kunnen ondernemen, Om kunnen gaan met veranderingen, En daadkrachtig in kunnen spelen op die veranderingen Vragen om specifieke kwaliteiten, denk aan: creativiteit/ kritisch denken/ samenwerken en communiceren

5 Ik heb het volgende aan 2 oud- leerlingen gevraagd 1.Van welke kwaliteiten die je bij Drama hebt geleerd/ ontwikkeld heb je veel profijt in je huidige studie? 2. Wat is je het meest bijgebleven van het vak?

6 Thirsa van Lier 2e jaars student journalistiek Merkt dat ze sneller dan anderen ideeen verzint en onderwerpen van meerdere invalshoeken kan bekijken Is gewend geraakt aan het feit dat er naar haar gekeken wordt, dit is fijn bij het geven van presentaties Ze doet binnen haar opleiding veel projecten in groepsverband, kunnen samenwerken en duidelijke communicatie zijn voor haar van essentieel belang

7 Wat is haar het meest is bijgebleven? Ze heeft zich altijd heel erg op haar gemak gevoeld Ze heeft het gevoel dat mensen binnen de dramagroep op een andere, prettige manier met elkaar omgaan Je kon echt op elkaar vertrouwen

8 Bo van Geel 2e jaars student International business administration Drama heeft haar een opener, socialer mens gemaakt met zelfvertrouwen op het gebied van het zichzelf presenteren Ze heeft bij Drama geleerd om ‘out of the box’ te denken. Ondanks het feit dat ze geen creatieve studie doet, merkt ze dat ze bij bepaalde cases over economische onderwerpen over een andere meer creatieve aanpak beschikt dan haar studiegenoten

9 Toch een beetje nieuwsgierig naar het programma? In het informatieboekje dat jullie vanuit het decanaat hebben ontvangen staat de beknopte informatie In het kort gaat het om de volgende examens: Improvisatie(h4+v4)/ beschouwen(h4+v4)/ teksttoneel(h5+v5)/ voordrach(h5+v5)/ lesgeven-regisseren(v6)/ maken eigen geschreven voorstelling (v6)

10 Vragen?????


Download ppt "Drama als eindexamenvak Iets voor mij?. Wie herkent zichzelf in de volgende stellingen? Ik ga later toch niet naar een toneelschool of zo, dus waarom."

Verwante presentaties


Ads door Google