6 pijlers van de code in beeld

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
DE GROOT LASTECHNIEK Een ijzersterke samenwerking CONTACT:
Advertisements

Onze kernwaarden.
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Godsdienst.
Godsdienst 1.
Communicatie met de klant
Men vraagt zich af waarom …??
Dialoogdag Ouderswerking Vlaams-Brabant
OM EVEN OVER NA TE DENKEN.
WAARDEN EN DEONTOLOGIE. Situering Waarom “plots” een nota over waarden en deontologie ? Bespreking van de inhoud Verdere procedure.
Integriteit en Preventie: U in de hoofdrol!
Geïntegreerde integriteit: hoe werkt u daaraan?
Competentie 1, 3, 15 en 16 Kwaliteit verbeteren
Het Leven /04/2017.
HERBALIFE = NETWERKMARKETINGBEDRIJF
VASTEN bezinning maandag 21 maart 2011.
Wijze woorden voor 2011.
Een opkikkertje!.
Organisatiecultuur.
Ongewenste omgangsvormen
Laat je netwerk werken.
“werken aan kwaliteit in de organisatie is een voortdurend streven naar verbetering, naar een excellente werking van de organisatie, zowel intern als in.
Iedereen coach naar Jef Clement.
Kansen voor Samenwerken
Bijbeltekst: 1 Samuël 20.
Integriteit concretiseren ‘Integriteit … meer dan een mooi woord’
Een prestatie… is een open opdracht wordt gedaan door twee personen hoort bij een vakgebied is bedoeld om precies dát te leren wat je graag wilt weten.
Beroepsgeheim Kris Stas.
OM OVER NA TE DENKEN.
Thema van deze dag “Verandering, ontmoeting en dialoog in een dynamisch onderwijslandschap” De dialoog staat centraal. De dialoog tussen docenten GVO en.
Wat is een netwerk? Een vaste groep gemeenteleden die elkaar helpt om Jezus te volgen in hun dagelijks leven. Netwerken.
Gezondheid, basis voor jouw toekomst!
Jeugd Pastoraat Westerkerk.
Help! Verzuim voorkomen
Visie & Strategie.
SECURITY Opdracht Diefstal van een digitaal personeelsdossier.
REFLECTIE MANTELZORGGESPREK
15 feiten die u nog niet wist of waarover u nog niet nagedacht heeft.
Officiële opening virtueel bureau Integriteit Vlaamse overheid 15 maart 2012 auditorium Maria Baers.
Een opkikkertje ! Muziek : Will Tura Hemelsblauw.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Waarden & organisatiecultuur
Integriteit en Preventie: leidinggevenden in de hoofdrol
Lekker kopje welzijn en integriteit Donderdag 15 oktober 2015
Hostmanship Wat is het? Waar gaat het om?
Men vraagt zich af waarom …
SPH voltijd Ethiek 2: Verantwoording Werkcollege 1 kwartaal 3: introductie Corstin Dieterich L
Plancyclus, les 2 Actualiteit
12 november u30 – 9u50 Welkom & inleiding (Joke Baeten) 9u50 – 10u50 Centrum gelijke kansen over hun werking & invulling.
Eigenaardig hoe dit uitkomt. Zelfs als je niet religieus bent, zou je dit moeten lezen …
Beroepshouding en beroepscode
Verschillende rollen en stijlen
Op naar een STER bestuur… Avond 1: De meerwaarde van een Bestuur. Avond 2: Hoe organiseren we een Scouting Vereniging. Avond 3: Vinden, Binden, Boeien.
Gastvrije Social Media Communiceren met uw omgeving. twitter.com/nbovtweets facebook.com/nbovbakkerij youtube.com/nbovbakkerij.
Wat reist er met je mee !? Over reflecteren op jouw professionele identiteit.
Wat is oud? Inleiding door: Arie Stolk redactielid Geron.
Coördinatie van de hulp Workshop 4. Voorstellingsrondje Maatschappelijke evoluties Perspectief van de cliënt Casusoverleg Ervaring delen Cliëntoverleg.
Workshop ethiek Welkom! Begeleiding: Cor Maas, Geestelijk verzorger, Siza.
Op zoek naar hulp voor je kind? Volg 1 Alpha. De nood voor Alpha © Alpha2 Alpha wijst je de weg in de professionele dienstverlening voor kinderen.
Op zoek naar hulp voor je kind? Volg 1 Alpha. Kinderen met problemen (o.a. pesten, aandachtstoornissen, gescheiden ouders) geraken soms los van de maatschappij.
Een datalek, wat nu?! De Wet bescherming persoonsgegevens,
Startpagina zonder foto Werksessie waarden & de deontologische code 2 september 2016.
Startpagina zonder foto
HR- specialistennetwerk R&S 8/11/2016
Integriteit Dilemmatraining.
Het 7-stappenplan Er bestaan verschillende modellen en stappenplannen om morele dilemma’s te analyseren en tot een beslissing te komen. Wij gebruiken “het.
Les 1: Brainstorm en kennismaken
1. Kan je alleen aan wetenschap doen of heb je anderen nodig?
Transcript van de presentatie:

6 pijlers van de code in beeld Deontologische code Vlaamse overheid Kristien Verbraeken, coördinator Integriteitszorg

SAMEN KOM JE VERDER U brengt een groot deel van uw leven door op uw werk. De Vlaamse overheid wil een aangename werkomgeving bieden, waarin mensen op een professionele manier hun taken uitoefenen. Samen kunnen we werk maken van een professionele werkomgeving en werksfeer die ook aangenaam zijn. We hechten belang aan respect voor elkaar en doen niet aan discriminatie.   Meer weten over loyaliteit en samenwerken bij de Vlaamse overheid? Ontdek het in de nieuwe deontologische code op www.bestuurszaken.be/integriteit Integriteit is meer dan je denkt

EERLIJK DUURT HET LANGST Correct en consequent handelen draagt bij tot een efficiënte en soepele werking van onze organisatie. Het is de taak van iedere medewerker om eerlijk te handelen, respectvol om te gaan met anderen en geen misbruik te maken van voorkennis. Meer weten over de waarde betrouwbaarheid: correct en consequent handelen bij de Vlaamse overheid? Lees het in de nieuwe deontologische code op www.bestuurszaken.be/integriteit Integriteit is meer dan je denkt

IEDERE KLANT EVENVEEL KONING? Klant is koning luidt het spreekwoord maar krijgt iedere klant dezelfde service? Krijgen klanten die u kent een betere dienstverlening of meer informatie dan andere? Als overheid moeten we iedereen de best mogelijke service bieden, zonder discriminatie en met respect voor het gelijkheidsprincipe. Meer weten over objectiviteit en klantgerichtheid bij de Vlaamse overheid? Lees het in de nieuwe deontologische code op www.bestuurszaken.be/integriteit Integriteit is meer dan je denkt

EEN VERGIFTIGD GESCHENK ? Iedereen krijgt graag een (relatie)geschenk. Maar vaak hangt er aan een geschenk of gratis uitnodiging toch een prijskaartje. Wie biedt jou iets aan en waarom? Schept het aanvaarden van een geschenk of uitnodigingen verplichtingen? Zou het de indruk kunnen geven dat je niet objectief bent? Denk na over het aanvaarden van giften en geschenken en bespreek het met je collega’s en leidinggevenden. Lees meer over omgaan met giften en geschenken in de nieuwe deontologische code: www.bestuurszaken.be/integriteit Integriteit is meer dan je denkt

PAST U OOK OP DE KLEINTJES OP HET WERK ? De middelen die u tijdens uw werk gebruikt, zijn publieke middelen. U gaat er niet alleen mee om als een goed huisvader, maar bent ook bereid om verantwoording af te leggen over het gebruik van die middelen. Omdat de middelen dienen om het algemeen belang na te streven, gebruikt u ze met oog voor zuinigheid, efficiëntie en effectiviteit. Meer weten over het zorgvuldig beheer van middelen bij de Vlaamse overheid? Ontdek het in de nieuwe deontologische code op www.bestuurszaken.be/integriteit Integriteit is meer dan je denkt

IS ZWIJGEN ALTIJD GOUD ? Als medewerker van de Vlaamse overheid heb je spreekrecht en soms ook spreekplicht. Als je weet hebt van strafrechtelijke inbreuken heb je de plicht dit te melden. Bij twijfel bespreek je dit met je leidinggevende of kan je terecht bij de vertrouwenspersoon of bij Spreekbuis. Meer weten of spreekrecht en spreekplicht? Lees het in de nieuwe deontologische code op www.bestuurszaken.be/integriteit Integriteit is meer dan je denkt