WAI-PASS in BuSO De Brug.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
sociale media: de nieuwe realiteit
Advertisements

Kijk op Talent Ouderbijeenkomst
De kinderen stellen zich graag aan u voor.
De uitkomsten van de enquête op hoofdlijnen. -Geslaagde pilot uitgevoerd weken van de gastlessen -Optimaliseren van voorbereiding leerlingen op school.
Psycho-educaties voor kinderen met ASS Handleiding voor jezelf Ik ben speciaal Navigeren in de sociale wereld.
Het Techniek- en MotivatieKompas Leerlingen in hun kracht brengen.
KA Hoboken Distelvinklaan Hoboken
De historie & de toekomst
organisatie/differentiatie Michael college 17 september 2013 Klas 8
Samenwerken aan “rechtstreeks toegankelijke hulp”.
De Biezenhof een BAS-school? een BAS-school?. Voorgeschiedenis n maart tot september 2010: Waar willen we naar toe? n september 2010: Presentatie BAS.
Pedagogische wetenschappen was niet echt M. zijn ding. Hij moest nog maar aan het vak denken of er liep al een koude rilling over zijn rug. Daarentegen.
Godsdienst.
Mijn Intake Kevin Lutgert Matchpoint. De Voorbereiding naar mijn opleiding Onderzoeken Beslissingen nemen Praten met Matchpoint Gesprek op.
Milieuzorg Op School FOCUSGROEP visie en standpunten leerkrachten 2 de graad.
Milieuzorg Op School FOCUSGROEP visie en standpunten leerlingen 2 de graad.
So You Think You Can Dance theatertour. De theatertour vond plaat in Vredenburg Leidsche Rijn te Utrecht. SYTYCD is een danswedstrijd die op de Nederlandse.
Studiedag OV1-OV Autisme en stage Ondersteuning vanuit de logopedie.
Beeldend werk van het 2 e en 3 e jaar. Het 2 e jaar – Eerste helft Thema: Physical self (Het lichamelijke) Wij kregen alle vrijheid in wat we daar mee.
Art work stijl van de art –Eerste versie art –Tweede versie art –Derde versie art –Vierde versie art.
VTB Technasium Vakcollege
Structuur secundair onderwijs
Jef Stappaerts en Karin Van Dommelen VSKO
Marijke Vande Voorde Psychologe / GON-begeleidster MPI De Mast
Inleiding Wai-Pass = Who Am I – Pass Wat? Doelgroep?
Lerarenopleiding: opleiding bachelor lager onderwijs
En zou Power Po(i)ntje niet zijn om er
Portfolio
CAMPUS PIERENBERG. CV² PROJECT 3 CV² PROJECT Opleiding tot administratieve bedienden.
Terugblik Toermalijn Mika Huisman.
Conditioneel Compatibilisme
Wat is het eigenlijk? Welke bedoeling zit erachter? Waarom is dit belangrijk voor mij? Wat, hoe, wanneer, wie en vragen!
Wat is het eigenlijk? Welke bedoeling zit erachter? Waarom is dit belangrijk voor mij? Wat, hoe, wanneer, wie en vragen!
Voorlichting sectorkeuze/tweede fase en determinatie
Loopbaanbegeleiding en ouders
© VIP GilzeRijen ( brengt hulpvragers en vrijwilligers bij elkaar en de website is een zusje van Zorgvoorelkaar.com. Rob: “Ik was.
De Mate Anders 1 september 2015 !!.
Welkom op het ProNovaCollege School voor Praktijkonderwijs
De Maya’s zeggen over Julio: Zijn diepe, synchrone verbinding met de natuurlijke cycli van de aarde geeft hem krachtige creativiteit en inzicht in de oude.
Studiekeuze voor ouders
Aanpak van ongekwalificeerde uitstroom vanuit CLB CLB Veurne –
Lang geleden, in een grote kille stad ergens op de wereld, lag tussen het afval een klein, bruin stoffen beertje... Weggegooid, omdat het niet meer nodig.
Als zelfstandig wonen niet meer kan
 Dansen  Musicals  Museums  Films  Muziek  Concert.
Bij mijn Presentatie Richard Postema Welk om. Hoe ik hier ben gekomen? 4 jaar op gezeten, had het er erg na me zin.
Sectorkeuze informatieavond mavo 3 Dinsdag 29 september 2015.
Inleiding in de (ped)agogiek werkcollege 3 Jennifer de Vries-Aydogdu Med.hro.nl/vrije
Evaluatie Orientatieweek opleiding verpleegkunde Schooljaar
INTERVIEW. Hallo, Ik ben juf Isabelle. Ik geef les in het 1 ste leerjaar van de Sint-Stevensschool.
Mapping the field. ALEX KLAASEN Eigen website Beginpagina is stijlvol en nodigt uit om verder te kijken op de site. Helaas is de inhoud.
Ouderavond Slim Fit unit 5 t/m 8. Inhoud / programma van deze ouderavond Hoe zag onze proefweek eruit? Wat houdt Slim Fit in voor unit 5 t/m 8? Enkele.
Ouders als studiekeuzecoach Hermien Miltenburg,
Succesvol eerste studiejaar Wat kunt u als ouder doen Hermien Miltenburg.
Waar blijft de tijd Sociale media in jouw leven. Waar blijft de tijd Intro Je hoorde het verhaal van Marijke. Reageer eens op haar situatie. Sociale media.
Studiereis Finland Maandag 21 oktober tot en met vrijdag 25 oktober 2013.
09/11/2009 Interactie met studenten Workshop opleiding Psychologie 9 november 2009.
Ouderavond mavo 3 24 september Programma Welkom Introductiedagen Maatschappelijke betrokkenheid De decaan over LOB Contact met de mentor.
Tienerschool Heilige Familie Site Gallaitstraat/Schaarbeek.
BuSO Tongelsbos Bosstraat Tongerlo – Westerlo Tel. 014/
Ouders als studiekeuzecoach Sites: zie rubriek voor ouders Hermien Miltenburg,
Ouderavond Passend onderwijs en arrangeren op de dr. P.C.M. Bosschool
Mogelijkheden vullen elkaar aan …
Ouderbijeenkomst 20 juni 2017
INFO - AVOND 3 HAVO.
GO! Campus De Vesten Herentals
Welkom! structuur van onze school
We gaan vernieuwen! KWT en VO verdwijnen
Mogelijkheden vullen elkaar aan …
19 juni 2019 in 't Spant in Bussum
Transcript van de presentatie:

WAI-PASS in BuSO De Brug. Carla De Peuter, leerkracht BGV en stagebegeleider

WAI-PASS in BuSO De Brug. Verhaal van Jan Conclusies vanuit 3 invalshoeken WAI-PASS in 4, 5 LA en ABO WAI-PASS in het OBS Conclusies

Het verhaal van Jan 2 jaar geleden kennismaking WAI-PASS Jan, leerling met autisme, 4de jaar Logistiek Assistent in ziekenhuizen en zorginstellingen Doel: voorbereiding stage Luik: Welk werk doe ik graag? Nieuwe wereld aan beroepen LA = foute keuze?!?

Het verhaal van Jan (2) Klassenraad, ouders en CLB Toekomst Jan??? Muziek… 1ste stage RVT: ondanks aangepaste coaching geen succes 2de stage en 3de stage RVT: geen succes Ondertussen zoeken naar geschikte verdere opleiding Vanaf september Algemene Secundaire opleiding in Tweede Kansonderwijs

Conclusies vanuit 3 invalshoeken Jan: WAI-PASS gaf Jan een bredere kijk op mogelijkheden WAI-PASS deed Jan inzien dat de opleiding LA niets voor hem was WAI-PASS deed Jan inzien dat hij zijn muzikale talenten wou uitbouwen WAI-PASS deed Jan inzien dat hij best een algemene opleiding kon volgen in het tweede kansonderwijs WAI-PASS deed Jan inzien dat de BuSO- opleiding voor hem verloren jaren waren geweest

Conclusies vanuit 3 invalshoeken 2. Stagementor: WAI-PASS gaf duidelijke info over autisme WAI-PASS gaf duidelijke info over stagiair Na 3 stages van Jan besluit stagementor niet meer te willen samenwerken met stagiairs met autisme omdat er te veel energie naar toe gaat en haar werktempo in het nauw gedreven wordt

Conclusies vanuit 3 invalshoeken 3. Stagebegeleider WAI-PASS is een zeer dankbaar instrument! WAI-PASS geeft een zeer goed beeld van je leerling WAI-PASS geeft je de kans om dieper in te gaan op bepaalde zaken WAI-PASS is een zeer volledig instrument WAI-PASS geeft je de mogelijkheid de stagementor goed te informeren en te coachen

WAI-PASS in 4 en 5 LA en ABO Dit schooljaar: WAI-PASS in 4, 5 LA en ABO Tijdens ICT In groep, iedere leerling op eigen tempo Begeleiding op vraag

WAI-PASS in het observatiejaar Dit schooljaar: WAI-PASS in OBS Luiken: “Wie ben ik?” en “Welk werk doe ik graag?” Deel “Beroepen” werd gebruikt tijdens de lessen over opleidingskeuzes

Conclusies: WAI-PASS in onze school 4, 5 LA en ABO: lln kunnen vrij zelfstandig aan WAI-PASS werken met begeleiding à la carte, doch: Veel schrijffouten Vaak zijn de vragen te moeilijk De begeleiding is intensief voor de leerkracht

Conclusies: WAI-PASS in onze school 5 LA en ABO zijn zo goed als klaar en kunnen nu gebruik maken van WAI-PASS om te solliciteren 4 LA: verder gebruik van WAI-PASS in 5de jaar bij de stages Obs: de leerkrachten van het obs vonden het moeilijk om met WAI-PASS klassikaal te werken, dus deden ze dat tijdens BB-uren op individuele basis Obs: verder gebruik van WAI-PASS in de opleidings- en kwalificatiejaren