Mijn tred is lichtvoetig, ik zie en begrijp en

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De les van de graankorrel
Advertisements

Ik wens je De kracht van god.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Advent Advent is onderweg zijn Advent is op die lange weg zijn van verwachting naar vervulling, van droom naar werkelijkheid. Advent is geduldig wachten.
Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Wat heb u er nu aan, dat u dit alles gelooft?
Evangelie der genade Vragen :
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Vanavond hebben we als thema: INTERNET
Zingen Gedenk, o volk, met heilig beven,
Brief 19,1 “Ik ben gelukkig te vernemen dat je van goede wil bent om heilig te worden. Maar denk erom dat het niet volstaat om te beginnen, we moeten.
ik zing een loflied voor mijn Koning
Wat God van mij vraagt. Muziek: Calm Birds.
Davids gouden geheim Wanneer ben je tevreden? Waar vind je je geluk? Wanneer voel je je veilig?
Gelukkig zijn is ....
Vanavond: Gods leiding in je leven
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Zingen Liedboek 477 : 1,2 Geest van hierboven, leer ons geloven,
Psalm 4.
Psalm 25.
WELKOM OP TOV!.
God doet recht! Zo kennen we Hem.
Daarom verheugt zich mijn hart en juicht mijn ziel,
Preek thema: Zeker weten?.
GOED NIEUWS.
Op weg naar Herstel Op Weg naar Herstel 4 januari 2014 ’t Veerlicht
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten een worsteling.
De koninklijke weg Terugpakken, betaald zetten, lik op stuk geven… dat is normaal Wat David doet valt daarom op Hij gaat de koninklijke weg.
In de leerschool van het gebed
Job 38 :1 – 4 1 En de HEER antwoordde Job vanuit een storm. Hij zei: 2 Wie is het die mijn besluit bedekt onder woorden vol onverstand? 3.
2 Ik zal je tot een groot volk maken,
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
Wat moet er in het hart van de rechtvaardige zijn?
Welkom op TOV!.
Onze Vader.
‘Als u iets kunt doen, heb dan medelijden met ons en help ons
Preek Psalm 80.
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
Welkom in ‘De Voorhof’ Zondag 23 HC Franeker 3 oktober 2010 Thema: Wanneer ben je blij met jezelf?
Preek Jakobus 2:
Zingen Vers 1 Bij U, o HEER, berg ik mijn leven.
Zingen Vers 1 Heer Jezus duizend vragen, te veel op mee te dragen:
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
Lekker gegeten??.
Seizoenen van het leven Het seizoen van wachten.
De profeet Pablo Gargallo ( ).
De vrijdag…… ……..maar de zondag komt!.
Zingen Vers 1 Wie op de HERE God vertrouwen staan als de Sion vast.
Geen angsten! Je hoeft niet bang te zijn… Waar komen angsten vandaan? Genetisch meegekregen Van kinds afaan aangepraat Door een traumatische ervaring.
Zingen Vers 1 Loof nu, mijn ziel, de Here,
Vers 1 Voorwaar, ik keer mij stil tot God. Hij is mijn heil, mijn vaste rots. Een schuilplaats wil Hij voor mij wezen. Alleen hij Hem is hulp in nood.
Vertrouwen.
Israëlzondag, belijdenis en doopdienst 4 oktober 2015 m.m.v. De Huisband Voorganger Ds. Peter Elzinga.
PSALM 37 “Wanneer het leven niet eerlijk is”
DE BERGREDE (3) WELKOM.
DE BERGREDE (2) WELKOM. Psalm 32: 1  Welzalig hij wiens zonde is vergeven,  die van de straf genadig is ontheven,  wiens overtreding, die hem had bevelkt,
Ik was verheugd, toen men mij zei: Laat ons naar 't huis des HEREN gaan, om voor Gods aangezicht te staan. Kom, ga met ons en doe als wij. Jeruzalem, dat.
Galaten 5, De vrucht van de Geest….
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Paasviering 2016 CBS Op de Zandtange. Aansteken van de paaskaars Gebed.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Voorganger:Ds. J. E. de Groot Welkom in deze dienst Schriftlezing:Johannes 16: 1 – 15.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Leg al uw zorgen maar weg bij de Heer Psalm 55:23 1 LEG AL UW ZORGEN MAAR WEG BIJ DE HEER Angst – en dus vluchten? Boosheid – en dus vechten? God nodigt.
Genesis 1:1-6:8 (5) WELKOM. Psalm 119: 1  Welzalig wie de rechte wegen gaan, wie in de regels van Gods wijsheid treden.  Zalig wie zijn getuigenis verstaan,
Waarin zoekt u uw geluk? Een definitie van geluk: Tevreden zijn met de huidige levensomstandigheden of met het leven zoals zich dat nu presenteert. (Wikipedia)
gestorven voor onze zonden
Transcript van de presentatie:

Mijn tred is lichtvoetig, ik zie en begrijp en Zachtmoedig Mijn tred is lichtvoetig, ik zie en begrijp en dring mezelf nooit op.

Zachtmoedigheid Zachtmoedigheid haalt scherpe kantjes weg al wat hard is maakt het zacht er is niets, dat het niet kan bereiken ziedaar de kracht van het zachtheids-wapen..

De Bergrede De betekenis van de zaligsprekingen Alle christenen moeten zo zijn Alle christenen moeten deze karaktereigenschappen bezitten De eigenschappen verwijzen niet naar iets dat je van nature bezit Ze tonen het grote verschil tussen christenen en niet-christenen Ze kennen een natuurlijke opbouw

Zachtmoedig Treuren nederig van hart ik doe het tegengestelde van wat God van me vraagt nederig van hart -Arm: denken als een bedelaar - We zijn en hebben niets uit onszelf

Psalm 37 Leg je leven in de handen van de HEER, vertrouw op hem, hij zal dit voor je doen: 6 het recht zal dagen als het morgenlicht, de gerechtigheid stralen als de middagzon. 7 Blijf kalm en wacht op de HEER, erger je niet aan wie slaagt in het leven, aan wie met listen te werk gaat.

Psalm 37 8 Wind je niet op, laat je woede varen, erger je niet, dat brengt maar onheil. 9 Slechte mensen worden verdelgd, wie hopen op de HEER, zullen het land bezitten. 10 Nog even, en verdwenen is de zondaar, je kijkt waar hij is, maar vindt hem niet. 11 Wie nederig zijn, zullen het land bezitten en gelukkig leven in overvloed en vrede.

Zachtmoedigheid (Psalm 37) Vertrouw op God Geef jezelf over aan God Wees kalm en verwacht het van God, en kijk daarbij niet naar anderen Wees niet kwaad en laat de woede niet over je heersen …vertrouw op hem, hij zal dit voor je doen Vers 6b Leg je leven in de handen van de HEER Vers 6a Blijf kalm en wacht op de HEER, erger je niet aan wie slaagt in het leven, aan wie met listen te werk gaat Vers 7 Wind je niet op, laat je woede varen, erger je niet, dat brengt maar onheil Vers 8

ABRAM EN LOT

MOZES

DAVID

1 Petrus 2:18-23 Knechten, heb ontzag voor uw meester en doe wat hij zegt; niet alleen als hij goed en redelijk is, maar ook als hij lastig is. Een gelovige mag blij zijn als hij ten onrechte een slechte behandeling moet ondergaan, omdat hij voor God een zuiver geweten wil houden. Als u geduldig de straf voor uw misdaden ondergaat, is dat natuurlijk geen verdienste. Maar als u goed doet en dan geduldig het onrecht verdraagt dat u wordt aangedaan, zult u daardoor de genade van God ervaren.

1 Petrus 2:18-23 Al dit lijden hoort bij het leven waartoe God ons geroepen heeft. Christus, Die voor u geleden heeft, is het voorbeeld dat u moet volgen; en in Zijn voetstappen moet u treden. Hij deed geen kwaad en zei nooit iets wat niet waar was. Als Hij beledigd werd, zei Hij niets lelijks terug. Als de mensen Hem pijn deden, dreigde Hij niet het hun betaald te zetten. Hij liet het allemaal over aan God,Die rechtvaardig oordeelt.