1 Timotheus 1 Algemeen: De Brieven van Timotheüs en Titus zijn:

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Taken in de Christelijke Gemeente
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Efezen 4:7-24 Gaven naar Genade Vs 7-10 Gaven naar Genade Vs 7-10 Gaven van Christus aan de Gemeente Gaven van Christus aan de Gemeente Vs 11: Vs 11: –Apostelen.
Handelingen en de Paulinische brieven
Titus Titus op Kreta achtergelaten opzieners aanstellen uitkomen voor de gezonde leer 2.
28 En het geschiedde, toen Jezus deze woorden geëeindigd had, dat de scharen versteld stonden over zijn leer, 29 want Hij leerde hen als gezaghebbende.
5 De eenheid van de Geest.
Efeze 1:11-14 Tekstboekje Hoofdstuk 4
Deel 2 De Bijbel.
Godsdienst 1.
Verhalen over God, mens en de wereld Deel 2. Verhalen over God, mens en de wereld Nieuwe Testament  vervolg op het oude testament Zijn niet los van elkaar.
‘Met de Bijbel kun je alle kanten op…’ LEERMEESTER DER HEIDENEN 7 En ik ben daartoe als een verkondiger en een apostel gesteld – ik spreek waarheid en.
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18: ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
2 Corinthiërs brief voor het hart
Romeinen 16:21-27 groeten – de alleen wijze God. U groeten Timotheüs, mijn medearbeider, en Lucius en Jason en Socipater, mijn familieleden Romeinen 16:21.
de setting van de Hebreeën-brief
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
8 sept Zoetermeer 1. EVANGELIE EU ANGELION 2.
De charismatische beweging is een beweging in het christendom die wordt gekenmerkt door een grote nadruk op persoonlijk geloof, en de ervaring hiervan,
Kracht in zwakheid Genade is genoeg.
Jezus is niet dood ……… Hij heeft wel de Geest gegeven !!
Handen af van het evangelie van genade! Paulus met hartstocht en passie in de bres voor het evangelie van genade om de jonge gelovigen in ‘Kelten-land’
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Naar een nieuwe structuur van de kerkenraad.
God de Vader zendt Jezus
26 juni 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik... slot hfst. 14: laat alles in orde en tot opbouw geschieden. eerste verzen hfst. 15:  samenvatting van het Evangelie:
17 augustus 2014 Den Haag 1. schrijver: Paulus geadresseerden: Kolossers > Kolosse 2.
“Met Christus gezeten in de hemel”
31 augustus 2014 Zoetermeer 1. de vorige keer... Handelingen 20  Paulus' derde 'zendingsreis'  is op doorreis naar Jeruzalem  passeert Efeze (waar.
1. 1 Paulus, een dienstknecht van God... lett. slaaf 2.
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
1. concilies in de tweede helft van de 4-de eeuw? 2.
1Korinthe 7 32 En ik wilde wel, dat gij zonder zorgen waart. Wie niet getrouwd is, wijdt zijn zorgen aan de zaak des Heren, hoe hij de Here zal behagen.
12 juli 2015 Zoetermeer. Romeinen 1 1 Paulus, een dienstknecht van Christus Jezus, een geroepen apostel, afgezonderd tot verkondiging van het evangelie.
H2 De tijd van Grieken en Romeinen
De Bijbel Inleiding.
De Bijbel Nieuwe Testament. Het nieuwe Testament Evangeliën + Handelingen (5) Brieven (21) Openbaring (1)
Formulier voor de bevestiging van ouderlingen en diakenen Blz. 59 (groene boekje) Gemeente van onze Here Jezus Christus, Inleiding De kerkenraad heeft.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
8 mei 2016 Zoetermeer. 1 En hij kwam ook te Derbe en te Lystra. En zie, er was daar een zeker discipel, genaamd Timoteus, de zoon van een gelovige Joodse.
Vrij van de wet!? Galaten. Moet je de wetten van Mozes houden of juist niet? Wat is de kracht van het geloof? Hoe voorkom je dat een christen zijn vrijheid.
14 februari 2016 Urk. 1Korinthe 1 1 Paulus, een geroepen apostel van Christus Jezus door de wil van God, en Sostenes, de broeder, Paulus, geroepene, afgevaardigde.
10 juni 2016 Maarn. inleiding  NBG51 – 'rijkdom der uitverkorenen'  samenhang met thema vorig jaar.
‘Bindingsformulier’ tekenen. Bindingsformulier: de kerk bewaren bij Gods Woord Ambtsdragers hebben een extra verantwoordelijkheid (vooral m.b.t. de leer).
Brief aan de Galaten -6- Hoe ging het?. Vervolgens….na 3 jaar in Jeruzalem Kefas verslag doen, 15 dagen daar. Handelingen 9:26-28 Galaten 1:18.
Brief aan de Galaten -5- Hoe ging het?. Paulus vervolgde de gemeente van God Gemeente(n) van God: Handelingen 20:28 1 Corinthiërs 1: 2 1 Corinthiërs 10:32.
Brief aan de Galaten -Inleiding-. Galaten Aan wie werd geschreven? - Noord-Galatische theorie (tot eind 19 e eeuw) - Zuid-Galatische theorie (vanaf.
hoe werd het nieuwe testament samengesteld?
Filippenzen – 2 1:1,2 Genade en vrede Gebed.
Invoegdienst `t Veerlicht
Romeinen
Efeze 3: Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus, 15 naar Wie elk geslacht in de hemelen en op de aarde.
Brief aan de Galaten :15-18 (slot)
Brief aan de Galaten -7- Paulus en de anderen.
Geroepen heiligen.
De eenheid van de geest 19 februari 2017 Urk.
ROEMEN IN HET KRUIS Les 14 voor 30 september 2017.
de brief aan de Romeinen
Les 3 De handen uit de mouwen
Wie ben jij? 1.
Les 2 voor 14 oktober 2017 DE CONTROVERSE.
Genade & vrede! 7 januari 2018 Den Haag.
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Opvoeden - 24 juni
Hoofd in de wolken; voeten in de klei
KERKORGANISATIE EN EENHEID
Hete hangijzers Conflicthantering in de gemeente van Antiochië
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Transcript van de presentatie:

1 Timotheus 1 Algemeen: De Brieven van Timotheüs en Titus zijn: Pastorale (Herderlijke) Brieven +++++++++++++++++++++++ Inlichtingen en aanwijzingen voor de organisatie en leiding van gemeente.

1 Timotheus 1 Schrijver: Paulus Apostel: volmacht/gezondene Dienstknecht Prediker, leraar Geestelijke vader Gevangene

1 Timotheus 1 Ontstaan vanaf 61 n. Chr. : 1. I Timotheüs 2. Titus 3. II Timotheüs Jonge gemeente in Efeze. Tweede generatie christenen Leiding van Timotheüs

1 Timotheus 1 Timotheüs: Vader van Griekse afkomst. Moeder Eunice joodse afkomst Grootmoeder Loïs Geestelijke vader: Paulus.

1 Timotheus 1 Timotheüs: 1. Bekering tijdens de eerste zendingsreis 2. Aktief tijdens de tweede zendingsreis 3. Besneden volgens joods gebruik 4. Predikant door handoplegging

1 Timotheus 1 Taak: Leiding geven aandacht voor goed bestuur Leren en vermanen Bijbel is geen fabeltjeskrant Prediken lerende gemeente

1 Timotheus 1 Indeling hoofdstuk I: 1 – 2: Schrijver - lezer - groet 3 – 11: Dwaalleraars 12 – 20: Gods genade aan Paulus

1 Timotheus 1 Vereisten van opzieners: Persoonlijke ervaring van het heil Vast geloof in de Here God Goed geweten

1 Timotheus 1 Gezonde leer: Gods barmhartigheid (boven verantwoording) Genade van God (grond van alle zegeningen)