Open en toch duidelijk Week van Gebed: er is meer wat ons samenbindt dan wat ons scheidt! Komende synode: hoe blijven we samengaan? Mensen verlaten de.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Is er leven na de dood?.
De beroemdste persoon die er is …
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Christengemeenschap De Goede Herder
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Zonde, de grootste vijand
Welkom in de samenkomst
ALPHA Cursus Het Christelijke geloof
De christelijke boodschap
Waarom zou je geloven? Dáárom, juicht mijn ziel
Wat doet een diaken? Diaconia = dienen Dienen om te dienen.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat je.
Paulus en Israël Romeinen Want met het hart gelooft men tot gerechtigheid.
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
Geloven en nu….
In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper. Hij doopte mensen.
Welkom op TOV!. De gemeente Bidden De gemeente De Christelijke gemeente Hoor je hierbij?
Preek over 1 Korintiërs 12 Bijbelzondag 2013
‘voor de kinderen’.
Besnijdenis Rechtbank in Duitsland: mishandeling Rechtbank in Duitsland: mishandeling Vreemd geworden in onze cultuur ook voor ons? Vreemd geworden in.
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Verbondenheid. Efe 2:16 de bron van verbondenheid is de dood van Christus.
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
Onze identiteit in Christus
MEER? IS ER ONTDEK HET ZELF! Is er meer?
EEN CHRISTELIJKE KIJK OP HET LICHAAM. Leviticus 19,1-2: De heer sprak tot Mozes: 2 ‘Zeg tegen heel de gemeenschap van de Israëlieten: Wees heilig, want.
Zendeling.
In de leerschool van het gebed
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Dopen U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed. Galaten 3: 27 Vooraf: Marga kondigt video-interview aan Na.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Welkom in de samenkomst
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Stille Zaterdag.
De doop in de Heilige Geest
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
13 juni 2015 Maarn. Efeze 3 6 (het geheim van de Christus): de natiën zijn mede-lotbezitters, mede-ingelijfden en mede-deelhebbers van het beloofde in.
Durf te dromen.
Heb je een offer. Jezus heeft het offer op het kruis gebracht
Gn 1,26a En God zei: ‘Nu gaan Wij de mens maken, als beeld van Ons, op Ons gelijkend;
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Leerdienst thema 2 ‘Christen zijn: naar Christus toe bewegen’ 1 Thema 2: Christen worden, christen zijn christen blijven Wat is christen zijn ? 1.Duidelijke.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid.
Brief aan de Galaten -13- De twee evangeliën. Galaten 2: evangeliën 2 apostelschappen Paulus en Petrus.
Ik ben de Koning van de Joden. Jezus uit Nazaret, koning van de Joden Ik ben de Koning van de Joden.
De kerk – een goed idee? 1.
Als één team 1 Korintiërs 12:12-13 Opdracht:
De leider van de Joodse kerk kwam naar Jezus toe.
Wat doe ik hier vandaag? Ik zie dat christenen van alle tijden en alle plaatsen zich verbonden voelen met dezelfde God. Ik denk na over de manier waarop.
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
15 – Waarom moet er zoveel in de kerk?
Eén Lichaam 1 Korintiërs 12:12-13
Gij nu zijt het lichaam van Christus
‘Maken de muren dan christenen?’
Transcript van de presentatie:

Open en toch duidelijk Week van Gebed: er is meer wat ons samenbindt dan wat ons scheidt! Komende synode: hoe blijven we samengaan? Mensen verlaten de kerk: verontrust, of teleurgesteld (jaarlijks honderden jongeren!).

Open en toch duidelijk

Open en toch duidelijk Wie Christus toebehoren, zijn samen één lichaam Dan sluit je niemand buiten (open), dan ben je één in hem (duidelijk).

Open en toch duidelijk Joden en onbesneden heidenen, dat ging niet samen! Slaven en heren aan één avondmaal, onvoorstelbaar! In Gods gemeente is iedereen gelijk, ieders bijdrage waardevol! Met alle verschillen toch één: waarom kan in de Week van Gebed wel wat de rest van het jaar niet kan?

Open en toch duidelijk “Gedoopt in één Geest”: de Geest als een vijver waarin je ondergedompeld wordt. En: “gedoopt tot één lichaam”: ‘aan elkaar gedoopt’, tot één geheel gesmolten. Vroeger: we dachten, leefden, geloofden allemaal hetzelfde. Nu: ieder z’n eigen geloof en mening. Hoe ben je dan één? Door de Geest! Van Hem “doordrenkt” (als een spons).

Open en toch duidelijk En wat doet de Geest? Hij maakt dat je belijdt: Jezus is Heer! Dat je gelooft: op Christus vertrouwt. Eenheid is niet allereerst: dat je allemaal lid bent van dezelfde kerk. Eenheid begint bij Jezus, en is er door de ene Geest van Jezus. Maar dat is niet een vrijblijvende eenheid! Samen bidden met anderen kan, omdat je daarna weer gescheiden wegen gaat…

Open en toch duidelijk Maar in die eigen gemeente moet het wel beginnen: open voor iedereen, tegelijk duidelijk over wat en in wie we geloven. Vallen de kerken uit elkaar? Mogelijk gaan we nog eens op in een groot geheel van kerken en christenen. Kan dat alleen door ‘water bij de wijn’? Allerlei waarheden van de Bijbel loslaten?

Open en toch duidelijk Is eenheid hetzelfde als de enige ware leer? De joodse schriftgeleerden kenden het Boek van de Heer, maar erkenden niet de Heer van het Boek! Het ‘lichaam van Christus’ is geen vage verbondenheid over kerkmuren, maar: dat je er geen genoegen mee neemt gescheiden wegen te gaan. Samen behoren wij toe aan Christus!