28 En het geschiedde, toen Jezus deze woorden geëeindigd had, dat de scharen versteld stonden over zijn leer, 29 want Hij leerde hen als gezaghebbende.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
11 mei 2014 Zoetermeer. 1Timotheüs 4 2Timotheüs 4.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Het dak eraf Marcus21-12.
Stromen van levend water Johannes
Urk 1 december Want ALLEN hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods, 24 en worden OM NIET GERECHTVAARDIGD uit zijn GENADE, door de verlossing.
De wapenrusting van God 2. WELKE STRIJD?.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Weten en... beseffen Weten en beseffen zijn twee verschillende dingen. Weten dat de bergen in de Alpen hoog zijn is wat anders dan dit ook te beleven.
Het dynamiet van het Evangelie.
Titus Titus op Kreta achtergelaten opzieners aanstellen uitkomen voor de gezonde leer 2.
1 Tim 4. 1 Tim 4 1 Timotheüs 4 Afval in de laatste tijden 1 Maar  de Geest zegt uitdrukkelijk dat in latere tijden sommigen  afvallig zullen worden.
Geloof en gemeenschap.
Evangelie = blijde boodschap = goed bericht Paulus in 1Timotheüs 1:11 “... de gezonde leer, naar het evangelie der heerlijkheid van de gelukkige God, dat.
‘Met de Bijbel kun je alle kanten op…’ LEERMEESTER DER HEIDENEN 7 En ik ben daartoe als een verkondiger en een apostel gesteld – ik spreek waarheid en.
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
Zegen & vloek deel II.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
Deel II verzoening.
Bij het kolenvuur Johannes
Pasen & Pinksteren op één dag!
"in geen ding bezorgd" 1.
Zzz Titus 2: Want de genade Gods is verschenen, heilbrengend voor alle mensen, 12 om ons op te voeden, zodat… 2.
"Saulus, anders gezegd Paulus" Handelingen
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
Gaven gegeven ... totdat Efeze
2008 jaar van Lucas 15 TERSCHUUR - Het Evangelisch Werkverband in de Protestantse Kerk heeft 2008 uitgeroepen tot 'Lucas 15- jaar'.,,In 2008 willen we.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
Groot geloof 1.
25 aug Zoetermeer 1. Galaten 1 11 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. 1 2.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
29 sept Zoetermeer. de vorige keer: twee ontmoetingen tussen Paulus en Jakobus beschreven in de Galaten-brief: 1)drie jaar na zijn roeping (1:19)
5 januari 2014 Deventer. EVANGELIE EU ANGELION 2.
4 mei 2014 Zoetermeer 4 mei 2014 Zoetermeer. 1Timotheüs 6 12 Strijd DE GOEDE STRIJD DES GELOOFS, grijp het eeuwige leven, waartoe gij geroepen zijt.
28 maart 2013 bijbelstudie nr. 7 Vanaf hoofdstuk 3:15 1.
8 sept Zoetermeer 1. EVANGELIE EU ANGELION 2.
1. Ha André, (...) verrassend en vooral hoopgevend. Kortom, na een periode van grote aarzeling spreekt deze benadering me erg aan. Waar ik echter ook.
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Marcus Marcus En toen Hij weder uit het gebied van Tyrus vertrokken was En Jezus ging vandaar en trok Zich terug naar de omgeving.
Richteren 13: 1 De Israelieten deden opnieuw wat kwaad is in de ogen des HEREN; toen gaf de HERE hen over in de macht der Filistijnen, veertig jaar. 2.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Galaten 1:11-12 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. Want ik heb het ook niet van.
‘voor de kinderen’.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Verlangens van God.
Paulus’ bediening.
Genade schenken 1.
God Vertrouwen is Jezus kennen
10 april 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik en overzicht (I) 1Korinthe 12 t/m 14: "de geestelijke uitingen" (12:1) spreken in tongen/talen: de laagste in.
Wandelen met de Ontzagwekkende
Zie het lam Gods... Johannes 1:29.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
In Uw licht zien wij het Licht
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
1. 1 Paulus, een dienstknecht van God... lett. slaaf 2.
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
Titus 2 de gezonde leer 1 Maar gij, kom uit voor hetgeen met de gezonde leer strookt...
1. tot sieraad om de leer van God, onze Heiland, in alles tot sieraad te strekken. DE GENADE GODS 11 Want DE GENADE GODS is verschenen, heilbrengend.
WOORD Het WOORD is vlees geworden en het heeft onder ons gewoond en wij hebben zijn heerlijkheid aanschouwd, een heerlijkheid als van de eniggeborene.
1-ste maand 14-de Pascha 15-de onge- zuurde broden eerste- lings- schoof 3-de maand weken- feest 7-de maand 1-ste bazuin- geschal 10-de verzoen- dag 15-de.
De wapenrusting van God 5. SCHILD, HELM & ZWAARD.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
Welkom in de samenkomst
1. 39 En uit die stad geloofden vele der Samaritanen in Hem om het woord der vrouw, die getuigde: Hij heeft mij gezegd alles wat ik gedaan - heb. 2.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Efeze 4: Efeze 4:10 Hij, die nedergedaald is, Hij is het ook, die is opgevaren.
Transcript van de presentatie:

28 En het geschiedde, toen Jezus deze woorden geëeindigd had, dat de scharen versteld stonden over zijn leer, 29 want Hij leerde hen als gezaghebbende en niet als hun schriftgeleerden. Matteüs 7 2

8 Dit volk eert Mij met de lippen, maar hun hart is verre van Mij. 9 Tevergeefs eren zij Mij, omdat zij leringen leren, die geboden van mensen zijn. Matteüs 15 3

15 De Joden dan verbaasden zich en zeiden: Hoe is deze zo geleerd zonder onderricht te hebben ontvangen? 16 Jezus antwoordde hun en zeide: Mijn leer is niet van Mij, maar van Hem, die Mij gezonden heeft; 17 indien iemand diens wil doen wil, zal hij van deze leer weten, of zij van God komt, dan of Ik uit Mijzelf spreek. Johannes 7 4

12 Toen de landvoogd (= Sergius Paulus) zag, wat er gebeurd was, kwam hij tot geloof, zeer getroffen door de leer des Heren. Handelingen 13 5

14 Dan zijn wij niet meer onmondig, op en neder, heen en weder geslingerd onder invloed van allerlei wind van leer, door het valse spel der mensen, in hun sluwheid, die tot dwaling verleidt, Efeze 4 6

10... de gezonde leer, 11 in overeenstemming met het evangelie der heerlijkheid van de zalige gelukkige God, dat mij (=Paulus) is toevertrouwd. 1Timotheüs 1 7

1 Maar de Geest zegt nadrukkelijk, dat in latere tijden sommigen zullen afvallen afstaan van het geloof, doordat zij dwaalgeesten en leringen van boze geesten demonen volgen, 2 door de huichelarij van leugensprekers... 1Timotheüs 4 8

9 Dit is een betrouwbaar woord en alle aanneming waard. 10 Ja, hierom getroosten wij ons moeite en grote inspanning, omdat wij onze hoop gevestigd hebben op de levende God, die een Heiland (=Redder) is voor van alle mensen, inzonderheid voor van de gelovigen. 11 Beveel en leer dit. 1Timotheüs 4 9

9... zich houdende (= de opzieners) aan het betrouwbare woord naar de leer, zodat hij ook in staat is te vermanen aan te moedigen op grond van de gezonde leer en de tegensprekers te weerleggen. Titus 1 10

9 De slaven moeten hun meesters onderdanig zijn in alles, het hun naar de zin maken zonder tegenspraak, 10 of oneerlijkheid, maar alle goede trouw bewijzen, om de leer van God, onze Heiland, in alles te versieren. Titus 2 11

11 Want de genade Gods is verschenen, heilbrengend voor alle mensen... Titus 2 12