“Leonardo Project” F&B 4You

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Gezonde en ongezonde voeding
Advertisements

Hoe goed is jouw keukenwoordenschat?
Sushi Workshop. Sushi Workshop Wat gaan we behandelen? Wat is Sushi? Wat heb je nodig? Wat gaan we maken?
Basiselementen in een goede schoolslag (tips en tricks)
Kook methodes Kook methodes vallen onder 2 groepen die zijn:
Vakschool van het toerisme en voedsel en de smaakindustrie “Sv. Sv. Kiril i Metodii”- Momchilgrad, Bulgaria Levenslang leerprogramma Sector “Leonardo da.
Nieuw in Nederland U aangeboden door
Zuivelproducten en Eieren
Welkom bij de producttraining over MarineOmega
Desserts Desserts kunnen in twee groepen verdeeld worden;
Gezond leven De quiz! Instructie voor de quizmaster en zijn/haar assistent: Leg eerst de bedoeling van de quiz uit: we gaan kijken wie er het meeste weet.
Een heerlijke combinatie van ontbijt en lunch
Leonardo Project F&B4YOU
“Leonardo Project” F&B 4You
Wijchen Gezond Café (h)eerlijke voeding 15 maart 2014.
Materie, energie en leven
Een handleiding voor deleerkracht
3.8.1 Vissen ‘De vis wordt duur betaald’. ‘Boter bij de vis’.
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
ALGEMENE INFORMATIE OVER VIS
De actieve voedingsdriehoek
DE SCHIJF VAN VIJF Eet gevarieerd Niet te veel Minder verzadigd vet
Ron van Diepen, Edwin Ooijevaar, Anko Top TLG,02 februari 2008
Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi
Het gebruik van gezonde vetten in de praktijk
Goedenavond Welkom bij
De dolfijn Door Silke en Joke.
HALF-GLACE EN DERIVATEN -Bevochtig de mux met de kokende bouillon en breng het langzaam op smaak. Kook voor ongeveer 10 minuten. -Consumeer of conserveer.
Eva Bekemans Danaaï Vroman
3.8.1 Vissen 1 Zoet water Stekelbaars Snoek Baars Paling Blankvoorn
Thema 2: Voeding en Vertering
De Actieve Voedingsdriehoek
Noten en zaden.
De invloed van voeding op sportprestaties
Leefwereld Les 2 Producten van het land.
We behandelen: Eiwitten Koolhydraten Vetten
De kleine dingen van oma's!
Gemaakt door: Maya Opdeweegh
BESLAG X DEEG (het) beslag kloppen (het) deeg kneden.
Voortgezette assimilatie =
De woorden die je vandaag leert: de duintop het zeewater de recreatie wentelen het kabaal spiegelen de blaar het luchtbed ondiep.
VETTEN.
Lekker en Gezond de Quiz
Piratenquiz… Schip ahoy!.
Programma Uitleg over verschillende onderwerpen Vragen beantwoorden
Gemaakt door Rosan Derkx zoek. Gemaakt door Rosan Derkx dik.
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
Vitaal Burgerschap burgerschap.
Wat te doen vandaag Theorie Vetten Presentaties vitamine/mineraal
Hoofdstuk 4: Voeding HAVO 4.
Smaak.
Wie leeft waar ? Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
Thema 6 Regeling en waarneming Zintuigen
Geleedpotigen en gewervelden
Voeding & Vertering.
 Wie is Kris Verburgh?  Hoofdstukken  Drie basisprincipes  Treden van de voedselzandloper  De schijf van vijf vs de voedselzandloper  Voedingscentrum.
De kleine dingen van oma's!
Visieontwikkeling.
V……i……s.
Smul gezond.
Voedingsstoffen.
Ecsplore is onderdeel van PIW Groep
Basis voedingsmiddelen Les Vlees, ei, vis
De kleine dingen van oma's!
Diëten H 5.1 Ruststofwisseling Waar hangt dit van af? lichaamsgewicht
Basis Voedingsmiddelen Les 7
VERBAZINGWEKKENDE IJSBERGEN
Basis Voedingsmiddelen Les 9
Werkwoordspelling: zinnen met één persoonsvorm
Transcript van de presentatie:

“Leonardo Project” F&B 4You Zeevruchten

Gewervelde dieren dat in het water leven Verschillende vormen lang, plat, slank Verschillende Omgevingen Zee vis, zoet water vis, vers water vis, migrant vis of anadrome.

Verschillende vetgehalte: Dun vis – minder dan 3% (Sole-vis, goudbrasem, forel en kabeljauw). Half dunne vis – van 3 tot 8% (sardines, harders, zwaardvis en dentex). Vet vis – meer dan 8% ( tonijn, aal, haring, scombro and zalm).

Hoge kwaliteit eiwitten, rijk aan essentiële aminozuren. Waardevolle vetten meervoudig onverzadigde vetzuren, vooral omega 3 (een voordeel in het geval van hypercholesterolemie en hypertriglyceridemie.) Hoge kwaliteit eiwitten, rijk aan essentiële aminozuren. Makkelijk verteerbaar (makkelijker dan vlees) want ze bevatten een lage aantal bindweefsel.

drogen/strippen, zouten, verdunnen / inblikken, roken. Vers vis, net gevist, zijn ontdaan van de ingewanden en bewaard in de koelkast, bedekt in ijs voor niet meer dan 3 – 4 dagen. Ichthyic diepvriesproducten moet langzaam worden ontdooid in de koelkast of onder stromend water (aangeraden voor grotere vissen.) Conservering drogen/strippen, zouten, verdunnen / inblikken, roken.

Versheid Parameters Vers Vis Geconserveerde / Bedorven Fish Schubben Briljant, licht, strak Makkelijk verwijderbaar Ogen Uitpuilend, transparant, glimmend Gezakt, ondoorzichtig, dof Huid Stevig, licht, briljant ondoorzichtig, slap Ontluchting Gesloten Open, uitpuilend Kieuwen Vochtig, rood Grijzig, droog Geur Delicaat, zoutige geur Ammonia, smerig Lichaam Elastisch, hard, bestand tegen aanraking Slap

Zeewater vis

Ansjovis Eigenschap: Zilveren lichaam Conservatie: In zout of olie Bereidingswijzen: Grilled, frituurt, gebakken, gemarineerd Anchovies Ansjovis Ansjovis in olie

Haring Eigenschap: Langwerpige vis Conservatie: Gerookt bereidingswijzen: Vers geconsumeerd, frituurt of gegrild Gerookte Haring

Bas Eigenschappen: Dun, grijzig blauw rug, zilverachtige buik bereidingswijzen: Geroosterd, gegrild, zout of bedekt met groenten

Grijze mul Eigenschappen: dun, grijzig blauw rug, zilverachtig buik Bereidingswijzen: Geroosterd, gegrild, zout of bedekt met groenten Grijze Mul

Zeebaars Eigenschappen: bondig, wit en gezond vlees. Weegt tot 60 kilo bereidingswijzen: koken, roosteren, snijden, grillen, stoven, frituren Gru

Dentex Eigenschappen: Ellipsvormig, glimmend blauw lichaam, lang gezicht en uitstekende hoektanden. Zeer kwaliteitsvol vlees Bereidingswijzen: koken, koken in folie, roosteren, grillen

Kabeljauw Conservatie: zout, ontleed, bevroren bereidingswijzen: Vers kabeljauw: fileren, frituren of insmeren met boter. Gedroogde kabeljauw:frituren, roosteren, , stoven of grillen gezouten kabeljauw (gedroogde, gezouten kabeljauw) Ontleden Kabeljauw (Stokvis)

Heek eigenschappen: dun zacht vlees Conservatie: vers of bevroren bereidingswijzen: grillen, koken, frituren Hake

Bereidingswijzen: Roosteren, Grillen, Frituren, In Folie Goudbrasem eigenschappen: Ovaalvormig, plat. Zacht, stevig, wit vlees. Delicate smaak Bereidingswijzen: Roosteren, Grillen, Frituren, In Folie

Zwaardvis Eigenschappen: Tot 4 meter in lengte, harde schaalloze huid bereidingswijzen: Grillen, frituren, roosteren zwaardvis

bereidingswijzen: Roosteren, grillen, in soep Zeeduivel / Lotte Eigenschappen: groot, afschuwelijk hoofd, snijden voor het bereiden. Wit, stevig, smaakvol, lichtjes zoete vlees    bereidingswijzen: Roosteren, grillen, in soep Zeeduivel Lotte

Rog Eigenschappen: Plat, ruitvormige lichaam, grote vleugels, dikke huid af nemen voor het koken, dunne lang staart. Stekelrog (zeldzaam) Bereidingswijzen: Vleugels: koken, pocheren met mayonaise. Fillets: Frituren, roosteren, grillen  pocheren

bereidingswijzen: Koken, pocheren, grillen, stomen, vullen, au gratin Tarbot Eigenschappen: Plat, ruitvormig lichaam, beide ogen aan de linkerkant. Stevig, witte, uitstekende vlees. Tarbot: knop botten bereidingswijzen: Koken, pocheren, grillen, stomen, vullen, au gratin

Sardine Eigenschappen: klein, goedkoop vis. smaakvol, dik vlees Conservatie: Gerookt, zout of ingeblikt Bereidingswijzen: Grillen, frituren, dronken.

Schorpioenvis Eigenschappen: onaangenaam voor de ogen, maar lekker, geurige vlees Conservatie: Ingeblikt. Gepelekd  bereidingswijzen: Roosteren, stoven, in soep Rockvis

Makreel Eigenschappen: Dik, smaakvol vlees bereidingswijzen: Roosteren Makreel Fillets in olie

Zeetong eigenschappen: Plat, ovaal gevormd. Wit huid aan ene kant, bruin aan de andere, Om te in de diepe zee te mengel. Uitstekend wit, stevig, smaakvol vlees bereidingswijzen: Stomen, sauté, meunière, frituren, roosteren, pocheren

Conservatie: Ingeblikt, in groenten olie of gepekeld Tonijn Eigenschappen: Tot 3 meter in lengte to 3, verkocht in steaks. Rozig, vet vlees. Wit tonijn onderbuik is de beste deel Conservatie: Ingeblikt, in groenten olie of gepekeld Tonijn tonijn in olie

Surmullet Eigenschappen: klein, rode vis, twee halters onder de onderlip bereidingswijzen: Roosteren, frituren, in folie, in soep