De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vakschool van het toerisme en voedsel en de smaakindustrie “Sv. Sv. Kiril i Metodii”- Momchilgrad, Bulgaria Levenslang leerprogramma Sector “Leonardo da.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vakschool van het toerisme en voedsel en de smaakindustrie “Sv. Sv. Kiril i Metodii”- Momchilgrad, Bulgaria Levenslang leerprogramma Sector “Leonardo da."— Transcript van de presentatie:

1 Vakschool van het toerisme en voedsel en de smaakindustrie “Sv. Sv. Kiril i Metodii”- Momchilgrad, Bulgaria Levenslang leerprogramma Sector “Leonardo da Vinchi” School relaties Project № 2010- 1- BE3- LEO04- 02275 4 Convenience voeding

2 Convenience voedsel Studies tonen aan dat de gebruikelijke tijd voor de voeding van Europeanen, blijven verschuiven naar fast food. In het drukke dagelijkse leven hebben consumenten snelle, eenvoudige en handige voedsel nodig om te bereiden, de producent moet voldoen aan twee belangrijke trends in de markt voor afgewerkte voedingsmiddelen - het gemak en gezondheid. Producten voor het gemak kunnen vers, blik, diepvries of vacuüm zijn. Nee met het zorgvuldig lezen van labels voor de aanwezigheid van verhoogde niveaus van zout, conserveringsmiddelen?

3 Food of facilitiet

4 Gerechten Simpel voedsel Verwerken in de keuken Salades, hapjes, mayonaise, ingeblikte bereide gerechten, andere persoonlijke sauzen, ijs, mayoindependent, verschillende sauzen, pudding klaar voor; Soepen, pizza's, gebakken vis-en vleesgerechten, kebab; Klaar voor te eten of serveren Alleen worden gevormd zonder een warm of ontdooid; Klaar voor te eten naar het opwarmen Maaltijden zijn gebracht alleen geschikt voor het serveren. Dat kan in de magnetron, kookgerei in een waterbad op basis van het pakket; Verschillende criteria voor sauzen, soepen, aardappelpuree poeder, tomatenpuree poeder pudding poeder; Klaar voor te eten naar het opwarmen Gedroogd, bevroren, gepasteuriseerd of gegranuleerde die koud of warm geroerd door het toevoegen van water of melk; Salades, soep snufjes, auto- aardappelen, groenten, vlees, vis, pasta; Voorbereidde rauw materiaal Halfafgewerkte producten in onbewerkte toestand, die een warmtebehandeling koken, pocheren, frituren of bakken vereisen; Op het niveau van de voorbereidingen voor simpele producten kunnen worden onderverdeeld in de volgende groepen : Bereidheid van gemakkelijke voedsel

5 De meeste zijn duurzaam en klaar om de te eten gemaakt. Ze kunnen worden geproduceerd in industriële keukens Technology kook-en-chill (kook- en koelinstallaties) en cuasson-souses-Vide (koken, bakken onder vacuüm) en vervolgens geregenereerd in de keuken voor de uitgifte van fast food. Ze kunnen worden geproduceerd in hun eigen voorbereidende keukens. Product faciliteiten kan van smaak veranderen door het toevoegen van kruiden, specerijen, wijn en sterke drank. Ze kunnen de smaak van soepen en sauzen versterken. Productie van simpele voedsel

6 Kook en kil stadia:  Verwarmingsproces;  portioneren - abrupte afkoeling, vacuüm opbergzakken;  snel afgekoeld tot 3°C in apparatuur voor een snelle koeling;  opslag - 2ºC voor 30u;  Transport -5ºC;  Regeneratie - in het midden van de schotel 75ºC.

7 Cuasson-sous-Vide-stadia:  Vacuüm maken;  Vacuüm koken;  koeling;  opslag;  regeneratie;  vormgeving.

8 Voordelen van eenvoudige voeding: •breed scala van assortimenten in alle seizoenen; •verminderd de openingstijden; •constante kwaliteit; •bespaart personeelskosten; •vereenvoudiging van de berekening van de prijs; •beperkt wachttijd voor de gasten.

9 Nadelen van eenvoudige voeding; Verlies van vitamines en mineralen; Hogere zoutgehalte; Mist individuele smaak; Mist creativiteit; Moeilijker om speciale verzoeken uit te voeren.

10 Voorbeelden van eenvoudig voedsel:  Ingeblikte vlees klaar om te eten ----- snijden, vormgeving;  Groentebouillon duurzaam product ----- gekookt in water;  Moussaka met vlees ----- klaar voor het regenereren van verse product ----- verhit;  Groenten ----- klaar om te koken en vriezen ----- lichte koken in water, daarna overspoeld met olie.


Download ppt "Vakschool van het toerisme en voedsel en de smaakindustrie “Sv. Sv. Kiril i Metodii”- Momchilgrad, Bulgaria Levenslang leerprogramma Sector “Leonardo da."

Verwante presentaties


Ads door Google