Stedelijke Preventiedienst Stad Brugge Jeugdopbouwwerk

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Nederland participatieland?
Advertisements

Communicatie en draagvlak
Reflecties Onderzoek ‘Jeugdwerk met maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren’ Tineke Van de Walle Vakgroep Sociale Agogiek, Universiteit Gent Steunpunt.
VÓÓR Welzijn Loosduinen
Vitamine G1 Effecten van een groene omgeving op gezondheid, welzijn en sociale veiligheid J. Maas.
Wat is vzw Arktos? Arktos vzw is een professionele vormingsorganisatie voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren tussen de 6 en 25 jaar.
VEILIGHEID. De bewoners van St. De Heem zijn –Er op vrijwillige basis –Komen soms uit niet stedelijke omgeving en zijn uiteindelijk in de stad terecht.
VZW ARKTOS Vier provinciale vormingscentra
Symposium Wisselwerk 16 november Focus Niet meer alles voor iedereen Heldere keuzes Visie Doorontwikkeling Wmo en Welzijn Nieuwe Stijl Beleid in.
Rotterdammer voorop Geweldige stad: we werken er samen aan
Veranderingen in de zorg
Kansen voor kinderen Carla Scheffer Rens van Kleij Startbijeenkomst Brede School Wassenaar 18 december 2012.
COLLOQUIUM 21 MEI HALLE. 21 mei Integraal leefbaarheidsplan Halle 1. Inleiding 2. Toelichting Beleidsproces 3. Visie en doelstellingen plan.
Amaryllis: landingsbaan voor de decentralisaties.
Dinsdag 16 juni 2009 Hester van Buren Directeur Wonen - Stadgenoot IJsterk Innoveren + Ondernemen.
Van visie naar actie.
Opzet van de workshop Kennismaken
Hoe blijf ik overeind als welzijnsprofessional?
Wijkambitie Zuidwest Wijkdialoog 29 november 2011.
P. 1 6 december 2008 Gaat samen ook? Interculturaliseren van sociaal-cultureel werk Janna Moonens Vlaamse Gemeenschapscommissie studiedag Masereelfonds.
Het Oude Ambt is een brede organisatie voor welzijn, maatschappelijke dienstverlening en maatschappelijke ontwikkeling in Oost-Groningen. Door middel van.
Casuswerk Bachelor Maatschappelijke Veiligheid.
De zin en onzin van samenwerken voor optimale jeugdzorg 17 november 2011 Marian van Leeuwen Annemiek van Woudenberg Zefanja Brouwer “Samenwerking als weloverwogen.
De Buitengewoon Opsporingsambtenaar
Gezinsweek Een nieuwjaarsgeschenk van de ChristenUnie fractie aan de stad.
Vitale dorpen, wat is daarvoor nodig? Frans Thissen Afdeling Geografie, Planologie en Internationale Ontwikkelingsstudies.
1 Ketensamenwerking Alkmaar 10 maart Missie Partner in de arbeidsmarkt Werkzoekenden:Iedereen doet mee Werkgevers:Bijdrage aan duurzaam ondernemen.
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pieter Paul Bakker, Nederlands Jeugdinstituut.
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pieter Paul Bakker, Nederlands Jeugdinstituut.
Jongeren Preventie Team
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pink Hilverdink, Nederlands Jeugdinstituut.
Project “De brede huiskamer”. Ontstaan Huiskamers ( 4 tot 13 jarigen ) Onvoldoende gebruik buitenschoolse opvang (BSO) Onvoldoende deelname naschoolse.
Jeugdopbouwwerk 2.0 Een schets van de ontwikkelde praktijk
De bevolking betrekken bij het ( lokale ) veiligheidsbeleid :
Open Jongerencentrum Aarle-Rixtel  Maikel Kuijpers  Eveline Aarts.
Samen werken aan een gezonde regio!
1 Perspectief voor (ex-)AMA’s de Utrechtse aanpak.
Naam overlegorgaan Preventief Jeugdbeleid: Samen ontwikkelen en uitvoeren Workshop Kennis voor de Stad 6 november 2009.
 Algemene informatie * Artikel * Auteurs  Inhoud artikel * Inhoudsopgave * Korte schets.
Een kansrijke veilige school!.  Het Stroink is een openbare Daltonschool.  Openbaar betekent dat de school open staat voor iedereen met respect voor.
SUPPORTTEAM NAH Vlaams-Brabant Sociale Plattegrond - oktober 2014.
Van AWBZ naar Wmo Individuele Begeleiding Dagbesteding Vervoer
Perspresentatie Gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober 2012.
(nieuwe) Verwachtingen van vrijwilligers
Jeugdopbouwwerker als brugfiguur en promotor van een geïntegreerd beleid ten behoeve van maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren.
Alexander Benoot Maatschappelijke Veiligheid 1BaMV-A Projectgroep 3
Ketensamenwerking: trends & trucs Anja van der Aa
De WMO…, toch nog beter dan verwacht? Hans kuijpers 24 mei 2007.
Van missie naar markt De drie belangrijkste vragen voor succes.
Training Capaciteitsgerichte benadering Jasper Kimenai en Hechmi Souguir uur.
Wat is duurzame inzetbaarheid voor ouderen ?
Even voorstellen: Ipse de Bruggen -Een organisatie in de gehandicaptenzorg -Met een werkgebied in Zuid Holland -Ontstaan in 2008 na een fusie -Ondersteunen.
Project oriëntatie op het beroep
HET MERK DEN HAAG SESSIE CITYBRANDING MEET&SHARE 10 NOVEMBER.
MEE Noord en Midden Limburg Ondersteuning bij leven met een beperking.
Peuterspeelzaal De Woezel Een kleine partner met een grote visie. Of hoe klein duimpje het hart wil laten kloppen………………….
De Wmo is meer dan zorg? Commissie Samenleving, maandag 17 maart 2008.
WORKSHOP FUNKEY – NHC AGENDA -KNHB filosofie -Wat is Funkey? -Funkey vereniging -Praktijkvoorbeelden -Wat na Funkey? -Ondersteuning KNHB -Funkey,
M-Pact Vrijwilligers(werk) en asielzoekers 20 april 2016.
SAMENHANG NIEUWE WETGEVING EN DE GEVOLGEN. HOE WAS HET? AWBZ WMO1 ZVW Wajong WVGWVG welzijnswet WSWWSW Etc …. Fragmentatie en versnippering Ondoorzichtig.
Een heldere visie op samenwerking!. Het Klokhuis Bibliotheek Bs Sint Antonius Bs de Lingelaar.
Doorontwikkeling gebiedsgericht werken Sociaal Domein 7 juni 2016 Presentatie voor Wmo-raad.
Annelore Van der Eecken, Robin Kemper, Ilse Derluyn & Lieve Bradt
ViaVia Info-presentatie
#EBJ16.
MEE maakt meedoen mogelijk
Wmo beleid in de Drechtsteden
Basistekst : Talentontwikkeling
Een lerende en adaptieve organisatie
Informatiebijeenkomst Buurtteams Amsterdam & Aanvullende ondersteuning Wmo 9 en 18 september 2019.
Transcript van de presentatie:

Stedelijke Preventiedienst Stad Brugge Jeugdopbouwwerk

Preventiedienst Stad Brugge Missie De Stedelijke preventiedienst wil de veiligheid, de leefbaarheid en het welzijn in Brugge vergroten door * bewoners en bezoekers te ondersteunen in het versterken van hun veiligheidsgevoel, * het voorkomen van overlast en criminaliteit en de aanpak van de gevolgen ervan, * het ondersteunen van specifieke doelgroepen.

Preventiedienst Stad Brugge

Preventiedienst Stad Brugge Jeugdopbouwwerk Het jeugdopbouwwerk stelt zich tot doel een bijdrage te leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van tieners (10-16jaar) en jongeren (16 – 25 jaar). Ten behoeve van het realiseren van de doelstellingen worden materiële en immateriële faciliteiten aangeboden waardoor recreatieven en ontplooiende diensten door en voor jeugdigen ontwikkeld en uitgevoerd kunnen worden. Hierbij speelt de participatie en verantwoordelijkheid van de jeugdigen zelf een belangrijke rol.

Preventiedienst Stad Brugge Jeugdopbouwwerk Het jeugdopbouwwerk streeft ernaar om door haar omgeving herkend en gewaardeerd te worden als een laagdrempelige organisatie. Het jeugdopbouwwerk wil aanvullend werken op bestaande voorzieningen en leefverbanden en ziet het als een uitdaging niet alleen, maar in samenwerking met andere relevante organisaties een integraal aanbod te ontwikkelen waardoor ook de doelgroep zoveel mogelijk tot individuele, sociale en maatschappelijke ontwikkeling kan komen. De jeugdopbouwwerker werkt daartoe ook voor een belangrijk deel van zijn werktijd vindplaatsgericht.

Preventiedienst Stad Brugge Jeugdopbouwwerk Jeugdopbouwwerker Jongerenwerking ‘t Salon Vindplaatsgerichte werker

Preventiedienst Stad Brugge Jeugdopbouwwerk 't Salon is een vrijetijdswerking voor jongeren tussen 14 en 25 jaar die zin hebben in iets anders.

Preventiedienst Stad Brugge Jeugdopbouwwerk In 't Salon staan ontmoeting en ontspanning centraal. Bij ons moet niets en mag er veel. Het aanbod ligt niet vast. Alles vertrekt vanuit de interesses van de jongeren. Drie dagen en twee avonden in de week staat de deur open voor de instuif. Verder worden nog vrijetijdsactiviteiten, vormingsmomenten, uitstapjes en weekends georganiseerd en alles wat leuk klinkt. Tegelijk staan onze ogen en oren open voor persoonlijke verhalen, vragen, wensen, gekke ideeën of problemen die elke jongere wel eens heeft. In 't Salon ben je geen nummer maar een jonge Bruggeling (of inwijkeling) met goesting en talent.

Preventiedienst Stad Brugge Jeugdopbouwwerk Naast enkele noodzakelijke huisregels, telt eigenlijk maar één ding: je goed voelen en je amuseren in 't Salon.

Preventiedienst Stad Brugge Jeugdopbouwwerk Ontstaan vindplaatsgericht werken. Vindplaatsgericht werken in de praktijk.

Preventiedienst Stad Brugge Jeugdopbouwwerk Vragen?