Het oude Egypte Frankie Schram 1 Het oude Egypte Werken met een website-onderdeel Fr. Schram 29/011/2003.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het internet.
Advertisements

Verantwoord volgen.. De woorden van een leider bepalen met hun regels het karakter, de sfeer en de mentaliteit van de groep Soms gaat dat fout, doordat.
Management & Organisatie
Jongeren blijken vaak wel te weten wat gezond is, maar het ook uitvoeren is een volgende stap. We maken namelijk de hele dag door keuzes en worden continue.
Ga naar > Wegwijzer. 2 HOMEPAGE gemeenteraad Delft.
1. Inhoud les 4 berichten versturen en ontvangen.
De leesstrategie voor begrijpend lezen
Media en creativiteit •Mail: •Wiki: • vakgroep: Media.
AV de Liemers heeft een nieuwe website Een drie minuten durende presentatie over de nieuwe website 1.
Karsten Campsteyn – Jan Penders
RIZIV verkiezingen 2011 Deze verkiezingen zijn van groot belang !
Leesvaardigheid (ook te vinden op LaPlaza)
De internet-encyclopdie voor kinderen
Vervolgcursus; Les 7 Internet Wat is internet
Vervolgbijeenkomst 2 Procesfasering bij Leren Leren.
Al doende leert men…. Opdracht 11 Fase 1 Verdelen taken binnen de groep Opstellen stappenplan Montage Fase 2 Verwerken foto’s  handleiding Criteria.
Discipelschap.
Welkom bij de cursus Handig met Internet! Handig met Internet -Wat doet u al met internet? -Wat wilt u nog meer met internet doen? -Hoe kunt u beter.
Lesgeven en begeleiden
Hoe ga je te werk bij aardrijkskunde?
De geo basisboek Hoofdstuk 1.
Nieuwe encyclopedie van de Vlaamse Beweging Frankie Schram 1 Nieuwe encyclopedie van de Vlaamse Beweging Werken met een webstek Fr. Schram 26/02/2000.
Sagen en legenden Leren doe je niet alleen in de klas. Het grootste deel van wat je weet, heb je wellicht zelfs elders opgestoken. Je wordt via televisie,
Reformatie: Martin Luther Maerlant-centrum 1 Reformatie Martin Luther F. Truyen - K. Vermeire 1999.
De conquistadores: wereldveroveraars met oogkleppen
Walking with Dinosaurs Frankie Schram 1 Walking with dinosaurs Werken met een website Fr. Schram 20/03/2000.
MEDMEC02 – periode 1 – jaar 1 Creative Tools VAKGROEP MEDIA EN CREATIVITEIT Mail: Aanwezig: di/wo/do/vr Lokaal: PH Elske Revelman de.
Kwaliteitszorg Onderhouden en ontwikkelen van beroepscompetenties
1 LOB workshop.2 Ga naar internet en zoek op:
Afkomst en Afkomst Waar kom ik vandaan?.
Wat is een webkwestie?. Wat is een webkwestie?
Al doende leren training docenten
Les 2: Het verleden van het Apeldoorns Kanaal. Wat gaan we doen: Terugblik vorige les Filmpje bekijken Foto’s van vroeger bekijken Verder met de presentaties.
Zelf aan de slag.
Meer bekendheid via je Website
Taalportfolio Les 4, jaar 1, Lente 2008
H3. Communicatie Gesprekstechnieken.
Typ hier je eigen naam Naam van de school
(bijna) eindexamen.
WisFaq “Wat kan je afleiden uit gestelde vragen?” Willem van Ravenstein april 2007.
Activerende Opdrachten bij Archeologie voor pakket++s
OFC28 mediawijsheid les 7 leren door te maken
Samenvatten Klas 4A de Foorakker.
Tot 10 tellen in geloof -samen oefenen om leerling van Jezus te zijn-
Tot 10 tellen in geloof -samen oefenen om leerling van Jezus te zijn-
Superhelden, we kennen ze allemaal
Les 1 – Jij en de media Vertel:
BIJ HET BEANTWOORDEN VAN LEESVRAGEN LITERATUURGESCHIEDENIS
De dag vóór het examen Schrijf de data en uren waarop je examen moet doen op een groot vel papier en hang het goed zichtbaar op! Leg alles wat je voor.
Waaraan moet een goede presentatie voldoen??
Snelcurcus leerstofzuigen
Les 5. In beeld gevangen Haha ah. Doelen Na deze les: kunnen jullie overweg met een eenvoudig fotobewerkingsprogramma; hebben jullie je idee vormgegeven.
Bijeenkomst 4 Thema: “Wat kan ik?” Docent: Pascal van Schajik
Wjk.
VAD bijeenkomst 1.5. Inhoud VAD bijeenkomst Welkom, mededelingen, terugblik vorige week didactische ervaringen uit de praktijk 2. Opdracht Stille.
Wat is de bedoeling van Frans leren in de 3e graad? Kinderen in staat stellen op een eenvoudige manier in een aantal herkenbare situaties in het Frans.
Centraal Examen Nederlands
Les 4 havo Leesvaardigheistraining;
Meest voorkomende vragen bij examenteksten.
S/k/l interviewen.
Instructie geven en uitvoeren
Examentraining.
volgende bladzijde terug
Het tweede LOS-gesprek
Pak je boeken! Paragraaf 3.4!
Bronnen beoordelen op bruikbaarheid. Stap 1 Wat is de (onderzoeks)vraag? De bron moet passen bij de vraag die je gaat beantwoorden.
Van alle markten thuis Perron 1 – les 1.
De leesstrategie voor begrijpend lezen
Info klinisch onderwijs
Transcript van de presentatie:

Het oude Egypte Frankie Schram 1 Het oude Egypte Werken met een website-onderdeel Fr. Schram 29/011/2003

Het oude Egypte Frankie Schram 2 Het website-onderdeel over het oude Egypte gypte.htmhttp:// gypte.htm –Tot welk groter geheel behoort dit onderdeel? –Wat leert je de naam van de site over haar inhoud? –Wie heeft deze site gemaakt? Wat kun je daaruit afleiden over de waarde van de informatie die je aangeboden krijgt?

Het oude Egypte Frankie Schram 3 Hoe ga je te werk? voorbereidend stap Roep de site op Maak daarvan je homepage voor de les Maak een nieuwe folder voor je bookmarks Open je kladblok of tekstverwerker, of neem er wat papier bij :=)

Het oude Egypte Frankie Schram 4 Hoe ga je te werk? lezen Na een eerste verkenning van een tiental minuten zal je de site bekijken vanuit een aantal vragen Heb aandacht voor wat precies gevraagd wordt! Zoek in de site naar relevante informatie voor het beantwoorden van de vragen

Het oude Egypte Frankie Schram 5 Hoe ga je te werk? noteren Leg bookmarks aan naar relevante passages m.b.t. tot de vragen (structureer eventueel je bookmarks per vraag) Kopieer relevante passages in je kladblok of tekstverwerker Volg de hyperlinks niet te ver!

Het oude Egypte Frankie Schram 6 Verloop van de les eerste lesuur Eerste verkenning (max. 10 minuten) Eerste lectuur: structuur opsporen en vragen beantwoorden Verbetering van de vragen

Het oude Egypte Frankie Schram 7 Verloop van de les tweede lesuur Tweede lectuur: beantwoorden van vragen Opstellen van een boodschap (5 minuten) Nataken: –Actualisering –Verwerkingstaak

Het oude Egypte Frankie Schram 8 Eerste verkenning surf gedurende een vijftal minuten door de site probeer de structuur van de site te begrijpen: wat zijn de belangrijkste onderdelen? Kom je begrippen tegen die je niet duidelijk begrijpt? -> noteer die!

Het oude Egypte Frankie Schram 9 eerste lectuur De leerlingen beantwoorden volgende vragen: –Waaraan dankt Egypte haar bloeiende beschaving in de Oudheid? –Welke vier fasen kun je in de evolutie van de piramide onderscheiden? –Wat zijn hiërogliefen?

Het oude Egypte Frankie Schram 10 Tweede lectuur: mogelijkheid 1 Beantwoord de vragen die zich op de website bevinden. Stel een op waarbij je om de antwoorden vraagt.

Het oude Egypte Frankie Schram 11 Tweede lectuur: context Situeer het oude Egypte in de tijd Situeer het oude Egypte in de ruimte Breng de informatie over het oude Egypte onder in de domeinen van de socialiteit: –Socio-politieke kader –Socio-economische kader –Socio-culturele kader

Het oude Egypte Frankie Schram 12 woordverklaring Leg volgende woorden uit: –raadpleeg een woordenboek op het Web: –raadpleeg een encyclopedie op het web: mummificeren farao

Het oude Egypte Frankie Schram 13 Actualisering Zoek knipsels bijeen over nieuwe vondsten uit het oude Egypte.

Het oude Egypte Frankie Schram 14 Verwerkingstaak Verzamel links naar andere interessante vindplaatsen op het Web over het oude Egypte. Verzamel een tiental foto’s van gebouwen of beeldhouwwerken uit het oude Egypte die je op het Web hebt aangetroffen.