De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Examentraining.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Examentraining."— Transcript van de presentatie:

1 Examentraining

2 Wanneer? Woensdag 24 mei :30 – 15:30

3 Hoe ziet het eindexamen Spaans eruit?
Hoeveel teksten? Wat voor vragen?  Meerkeuze / open / waar-niet waar / gatentekst? Zijn de vragen in het Spaans of Nederlands? Hoeveel tijd heb je? Moet je ook een schrijfopdracht maken? Wat is 1e en 2e tijdvak? Waar moeten we nog echt op trainen? Onderzoek het eindexamen 2013 – 1e tijdvak

4 De lessen……..materialen:
Breng altijd je woordenboeken mee!! Neem pen / papier / markeerstift / eventueel laptop mee!! Neem spullen mee voor het aanleggen van je persoonlijke woorden/zinnenlijst!

5 Lesactiviteiten Woordenlijst aanleggen  Schrijf belangrijke woorden en zinnen voor jezelf op en leer deze! Examens oefenen Examens bespreken  Kijk je examen na, bereken je punt en bekijk welke vragen je niet begrijpt. Lees de tekst opnieuw en probeer het antwoord te vinden! Korte tussenopdrachtjes als energizers.

6 Leesstrategieën?? Zie poster (op papier)
Markeer je antwoord in de tekst! Schrijf opgezochte woorden bij je tekst. Denk ook aan andere talen, welke woorden ken je al? Vertaal eerst de vraag naar het Nederlands, ga dan zoeken in de tekst en vertaal dan pas de antwoorden naar het Nederlands. Laat je niet afleiden door ‘afleiders’.

7 Thuis oefenen?? Elk examen voor 2013 is prima om mee te oefenen.
Oefen op onderdelen die je lastig vindt, zoals de Spaanse vragen. Oefen een keer een compleet examen binnen 2h met woordenboek. Oefen alleen met woordenboek, niet met googlevertaal. Leer woordjes die we bespreken in de les / woordenlijsten etc!

8 Meivakantie en daarna….?
Het examen Spaans is heel laat in de periode. Probeer de laatste week nog een aantal keren een tekst te oefenen of de woordjes te bekijken. Je kunt mij altijd via mail / whatsapp bereiken voor vragen over algemene zaken of een specifieke tekst / vraag  Als je het fijn vindt, plan dan nog een bespreekmoment met me!

9 De eerste start…. Je gaat het examen 2013 – 1 maken op de officiële manier. Je kijkt het examen thuis na en berekent je punt (zie examenblad.nl). Je bekijkt welke onderdelen niet goed gingen (met welke teksten had je veel moeite?). Maak deze vragen opnieuw en markeer het nieuwe antwoord. In de les bespreken we lastige onderdelen! In de les krijg je een woordenlijst van om thuis te leren. Dit zijn woorden die veel terugkomen in examens!

10 Vamos!!

11 O ja… huiswerk….in het kader van de kilometers….
Oefen de woordenlijsten en de werkwoorden!


Download ppt "Examentraining."

Verwante presentaties


Ads door Google