De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bronnen beoordelen op bruikbaarheid. Stap 1 Wat is de (onderzoeks)vraag? De bron moet passen bij de vraag die je gaat beantwoorden.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bronnen beoordelen op bruikbaarheid. Stap 1 Wat is de (onderzoeks)vraag? De bron moet passen bij de vraag die je gaat beantwoorden."— Transcript van de presentatie:

1 Bronnen beoordelen op bruikbaarheid. Stap 1 Wat is de (onderzoeks)vraag? De bron moet passen bij de vraag die je gaat beantwoorden.

2 Bronnen beoordelen op bruikbaarheid
Bronnen beoordelen op bruikbaarheid. Stap 2 Welke informatie geeft de bron? Bekijk welke informatie de bron geeft. Kun je de informatie vinden in de bron om antwoord te geven op de vraag?

3 Bronnen beoordelen op bruikbaarheid. Stap 3 Uit welke tijd is de bron
Bronnen beoordelen op bruikbaarheid. Stap 3 Uit welke tijd is de bron? Hoe leefden de mensen toen? Wat waren in die tijd economische, politieke, sociale of religieuze veranderingen? Die informatie heb je nodig bij het beoordelen van de bron.

4 Bronnen beoordelen op bruikbaarheid
Bronnen beoordelen op bruikbaarheid. Stap 4 Waarvoor is de bron bruikbaar? Of een bron bruikbaar is voor het beantwoorden van de vraag, hangt ook af van je eigen argumenten. Een bron kan bijvoorbeeld zowel nadelen als voordelen tonen. Denk goed na en leg steeds goed uit waarom je een bron bij de vraag plaatst.

5 Lees: maak: p. 44-45: 1 t/m 6 Klokhuis: koning willem I
De IJzeren eeuw: Johanna Borski


Download ppt "Bronnen beoordelen op bruikbaarheid. Stap 1 Wat is de (onderzoeks)vraag? De bron moet passen bij de vraag die je gaat beantwoorden."

Verwante presentaties


Ads door Google