de centurio te Kapernaüm

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Over ladders en engelen Gods wegen kennen Engelen - OT Genesis 3:24 24 En Hij verdreef de mens en Hij stelde ten oosten van de hof van Eden de cherubs.
Advertisements

Commissie...wat heeft dat met eren te maken???. Wadisdadan? • een groep mensen binnen een grotere organisatie en door die organisatie ingesteld om een.
Het evangelie van Matteüs Een evangelie van kracht.
gekocht maar terzijde gesteld
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Discipelschap.
vijf broden en twee vissen
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Het dak eraf Marcus21-12.
Stromen van levend water Johannes
de genezing te Bethesda
Matteüs DAN 1 DAN zal het Koninkrijk der hemelen vergeleken worden met... 2.
het koninklijk bruiloftsmaal
2Koningen 7. wanneer: tijd van: waar: 8-ste eeuw voor Chr. Elisa Samaria, hoofdstad tienstammen-rijk.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Genesis 14: 18 En Melchisedek, de koning van Salem, bracht brood en wijn; hij nu was een priester van God, de Allerhoogste. 19 En hij zegende hem en.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
En God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Gen
שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה אחד
‘Met de Bijbel kun je alle kanten op…’ LEERMEESTER DER HEIDENEN 7 En ik ben daartoe als een verkondiger en een apostel gesteld – ik spreek waarheid en.
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
Zegen & vloek deel II.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
Psalm ste boek 2-de boek 3-de boek 4-de boek 5-de boek Genesis Exodus Leviticus Numeri Deuteronomium 2.
Bij het kolenvuur Johannes
Pasen & Pinksteren op één dag!
"in geen ding bezorgd" 1.
OVERVLOEDIG IN HET WERK DES HEREN. 22 Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. NIET: allen in Christus…
Op die dag 1 Op die dag ging Jezus het huis uit Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
Groot geloof 1.
De Ben Adam Psalm 8.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
Wie is mijn naaste? Lucas
Marcus Marcus En toen Hij weder uit het gebied van Tyrus vertrokken was En Jezus ging vandaar en trok Zich terug naar de omgeving.
Handelingen Handelingen Ziet dan toe, dat u niet overkome, wat in de profeten gezegd is: dat ik zo mogelijk de naijver van mijn.
Kom Hoger Teveel om te vergeven. Mattheüs 18: 21 Toen kwam Petrus bij Hem en zeide: Here, hoeveel maal zal mijn broeder tegen mij zondigen en moet ik.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Van boven bekeken – 4 – 27 oktober Van b0ven bekeken … Want zoals de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan uw wegen en mijn.
Gez. 104 : 1, 4, 5, 8 E&R 386 Ps. 51 : 1, 5 Ez. 36 : 26 – 27 Gez. 106 : 3, 4 Gez. 103 : 1, 4, 5 E&R 312 Hand. 1, 2 Gez. 167 LB 477 LB 249 Preek.
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
Het evangelie naar Mattheüs Het evangelie van de Koning Jezus Christus.
Genade schenken 1.
26 juni 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik... slot hfst. 14: laat alles in orde en tot opbouw geschieden. eerste verzen hfst. 15:  samenvatting van het Evangelie:
Romeinen Denken en Dienen.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Handelingen 5: 1 En een zeker man, met name Ananias, met zijn vrouw Saffira, verkocht een eigendom, 2 hield iets van de opbrengst achter, met medeweten.
30 november 2014 Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties.
Markus 5: 41 En Hij vatte de hand van het kind…..
2 juni 2013 Rotterdam 1. Galaten 4 21 Zegt mij, gij, die onder de wet wilt staan, luistert gij niet naar de wet? 2.
De gezouten waarheid.
13 december 2012, Bodegraven bijbelstudie nr. 1 Vanaf hoofdstuk 1:1.
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
27 okt Zoetermeer 1. voorgeschiedenis  Paulus bezoekt de tempel (21:27)  'ontwijding van de heilige plaats' (21:28)  bijna vermoord (21:31) 
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
2 13 Daarop zeide Mozes tot God: Maar wanneer ik tot de Israelieten kom en hun zeg: De God uwer vaderen heeft mij tot u gezonden, en zij mij vragen:
Een voorbeeld dat navolging verdient
de verheerlijking op de berg
30 aug Zoetermeer. vorige keer:  "de verheerlijking op de berg"  een visioen van de komst van Jezus Christus in zijn Koninkrijk.
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
13 dec Zoetermeer. Psalm 27 4 Eén ding heb ik van de HERE gevraagd, dit zoek ik: te verblijven in het huis des HEREN al de dagen van mijn leven,
Bartimeüs 10 jan Zoetermeer.
JAARTEKST 2016 Filippenzen 4:5b-7 GELOOF. Filippenzen 4:5b-7 De Heere is nabij. Wees in geen ding bezorgd, maar laat uw verlangens in alles, door bidden.
11 februari 2016 Hendrik Ido Ambacht Het Koninkrijk van de hemelen.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Transcript van de presentatie:

de centurio te Kapernaüm

Matteüs 85-13 en Lucas 71-10 twee verschillende geschiedenissen. Matteus 8 vindt plaats vóór de roeping van de twaalf. Lucas 7 daarna. In Matteüs 8 komt de centurio zelf, in Lucas 7 een Joodse delegatie. In Matteüs 8 een jongen van de centurio. In Lucas 7 een gewaardeerde slaaf.

Oók niet te verwarren met geschiedenis van... het dochtertje van Jaïrus, de overste van synagoge (Mat.9). de zoon van de hoveling (Joh. 4).

Matteüs 8 5 Toen Hij nu Kafarnaum binnenging... Kafarnaum Tiberias

5 ... kwam een hoofdman tot Hem met een bede, Matteüs 8 5 ... kwam een hoofdman tot Hem met een bede, lett. centurio lett. hoofdman over honderd

5 ... kwam een hoofdman tot Hem met een bede, Matteüs 8 5 ... kwam een hoofdman tot Hem met een bede, lett. aanmoediging

6 en zeide: Here, mijn knecht ligt thuis, verlamd, met hevige pijn. Matteüs 8 6 en zeide: Here, mijn knecht ligt thuis, verlamd, met hevige pijn. lett. de jongen van mij

7 Hij zeide tot hem: Zal Ik komen en hem genezen? Matteüs 8 7 Hij zeide tot hem: Zal Ik komen en hem genezen? SV.: Ik zal komen en hem genezen

Matteüs 8 8 Doch de hoofdman antwoordde en zeide: Here, ik ben niet waard, dat Gij onder mijn dak komt, maar spreek slechts een woord en mijn knecht zal herstellen.

Matteüs 8 9 Want ik ben zelf een ondergeschikte met soldaten onder mij, en ik zeg tot de een: Ga heen, en hij gaat heen, en tot een ander: Kom, en hij komt, en tot mijn slaaf: Doe dit, en hij doet het.

Matteüs 8 10 Toen Jezus dit hoorde, verwonderde Hij Zich en zeide tot hen, die Hem volgden: Voorwaar, zeg Ik u, bij niemand in Israel heb Ik een zo groot geloof gevonden! lett. zoveel geloof

Toen antwoordde Jezus en zeide tot haar: O, vrouw, groot is uw GELOOF, u geschiede gelijk gij wenst! En haar dochter was genezen van dat ogenblik af. Matteüs 1528

aan wie de BELOFTE was gegeven Matteüs 8 11 Ik zeg u, dat er velen zullen komen van oost en west en zullen aanliggen met Abraham en Isaak en Jakob ... aan wie de BELOFTE was gegeven

11 ...in het Koninkrijk der hemelen; Matteüs 8 11 ...in het Koninkrijk der hemelen; niet: het Koninkrijk in de hemelen

12 maar de kinderen van het Koninkrijk... Matteüs 8 12 maar de kinderen van het Koninkrijk... lett. zonen = erfgenamen

12 ... zullen uitgeworpen worden in de buitenste duisternis... Matteüs 8 12 ... zullen uitgeworpen worden in de buitenste duisternis... = buiten de feestzaal (Mat.2210,13)

12 ... daar zal het geween zijn en het tandengeknars. Matteüs 8 12 ... daar zal het geween zijn en het tandengeknars. > frustratie & woede

Job 169 Zijn toorn verscheurt en bestookt mij, Hij knerst met zijn tanden tegen mij, mijn Tegenstander scherpt zijn ogen tegen mij. Klaagliederen 216 Tegen u sperren honend de mond open al uw vijanden, zij fluiten en knersen de tanden... Handelingen 754 Toen zij dit hoorden, sneed het hun door het hart en zij knersten de tanden tegen hem.

= wat je van Mij verwacht! Matteüs 8 13 En Jezus zeide tot de hoofdman: Ga heen, u geschiede naar uw GELOOF. En de knecht genas, juist op dat uur. = wat je van Mij verwacht!