Delta/DMH, een onzichtbare betrokkene.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Loopbaanbegeleiding in het groene onderwijs
Advertisements

’’Wij geloven in de mens achter de hamer’’. Aannemersbedrijf Kesselaar & Zn. B.V. Ketensamenwerking:
Veiligheids- bewustwording Quality of Working Life
Je bent wijs als je van ieder mens leren wilt.
Ethiek Welkom! Waarden & normen kritisch bekeken.
DE GROENE KWESTIE tussen politieke actie en pedagogische actie
Wat is wijsheid Terugblikje Weten dat je niets weet: en toch een goede keuze maken Pauze Gesprek: Beslissen zonder dé Waarheid Afsluiting We hoeven niet.
De Buitenkans 15 juni De Buitenkans “ Van droom naar werkelijkheid”
Workshop Social Media Laat jij jouw bedrijf op z’n kop zetten door Social Media ?
VEILIGHEID. De bewoners van St. De Heem zijn –Er op vrijwillige basis –Komen soms uit niet stedelijke omgeving en zijn uiteindelijk in de stad terecht.
Visie op HNW juni Belang van een Visie Een Visie op Werken is de overkoepelende beschrijving hoe een organisatie werk in de toekomst ziet. De visie.
Pastoraal op school.
Het leven.
Gezag en autoriteit De Bron 20 februari 2011.

Het Potlood.
Netwerking & Organisatieontwikkeling
Organisatie-ethiek Wat is het ? Wat heb je er aan ?
Hoofdstuk 5 Integer leiderschap
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
MVO: ethiek en internationaal ondernemen
Vraaggerichtheid als beoordelingscriterium Margo Trappenburg USBO (UU) iBMG (EUR)
Ethiek MK02 HEO-CE1 Agenda Doelstellingen Vragen Theorie par. 3.4 Voor volgende keer MK02 HEO-CE1.
Ethiek Waarden & normen kritisch bekeken Welkom!.
NOV Conferentie 7 oktober 2008
Introductie van Duurzaamheid in HBO onderwijs Visie vanuit bedrijfsleven Drs. J.A. van der Schroeff Directeur Kennis en Kwaliteit Grontmij NV BZW werkgroep.
Van wie is de school? … en over welke school hebben we het dan? Over de schoolleider: zetbaas of ondernemer? … en de leraar die zijn vak kwijt is. Onderwijscafé.
PC Federatief SWV Primair Onderwijs Rijswijk e.o.
Samen werken aan een gezonde regio!
Jongvolwassene (Adolescent)
Kolossenzen 3:8-9 8 Maar nu legt ook u dit alles af, namelijk toorn, woede, slechtheid, laster, en schandelijke taal uit uw mond. 9 Liegt niet tegen elkaar,
1 Actualisatie milieuvergunning afvalberging DMH Johan G. Vollenbroek 12 oktober 2010.
Stichting Derde Merwedehaven en Burgerinitiatief hoorzitting 12 oktober 2010 Vanuit de Sliedrechtse burgerij een reactie op de ontwerpvergunning naar de.
Ethisch en duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)
Beste Vriend,    Het is met een enorm verdriet dat wij U heden het overlijden moeten melden van een zeer dierbare vriend, gekend onder de naam « Gezond.
Coöperaties en coöperatief samenwerken, een kennismaking.
Voor Aranka... Van Aart.
Thema van deze dag “Verandering, ontmoeting en dialoog in een dynamisch onderwijslandschap” De dialoog staat centraal. De dialoog tussen docenten GVO en.
H3. Communicatie Gesprekstechnieken.
MVO KENNIS KAART. Werkomgeving Maatschappij Milieu Ketenbenadering Bedrijfsethiek Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.
College 1 Hoofdstuk 1 MVO. DAG PROGRAMMA DOELSTELLING MINOR MVO Hoe ziet het programma eruit? Kennis maken - groepsindeling Congres MVO HOE? ZO!
Bent u de mentor die ik zoek? Rolmodellen. Mentoring. Netwerken. Empowerment. Uitvalpreventie. Ondernemersgeest.
Preek Jakobus 2:
Visie & Strategie.
Opnieuw samen leven met elkaar Presentatie Congres 25 november 2014.
MVO- maatschappelijk verantwoord ondernemen
Visie op Duurzaamheid  .
Woord van Leven Maart 2015.
Door te denken, te hopen en te geloven, kom je vaak het grote verdriet te boven. Muziek : Helmut Zacharias – Tanzen Möcht’ Ich.
Bibliotheek is van waarde. Wij willen dat Wij vinden dat MAAR De gemeente ziet dat niet of wil dat niet zien?! Partners zien dat niet?! Burgers zien dat.
Nieuwsbrief 7 december 2012 Agenda: 11 december: groep 7 en 7/8 excursie havenmuseum 14 december: kerst creamiddag 19 december: kerstviering vanaf
VORMING MANAGEMENTTEAM. Inhoud vorming managementteam 1. Hoe kan een mantelzorgvriendelijke organisatie er uit zien? 2. Naar een mantelzorgvriendelijk.
Vertrouwen & verantwoordelijkheid in de financiële sector: > Op zoek naar een ideaal Frank Hindriks Rijksuniversiteit Groningen (RUG)
1.6 Onbeschofte mailtjes gaan retour. Aanpakken Hoe kan ik problemen met drugs en medicijnen op het werk aanpakken? Als werkgever moet uw beleid gericht.
WELCOME TO OUR LAUNCH EVENT. ONDERZOEK IVOX Perceptie, behoeften, prioriteiten en gedrag mbt duurzaamheid bij de Belgen meten en beter begrijpen 1000.
Groepsdynamica & Interactief communiceren
Hostmanship Wat is het? Waar gaat het om?
1)Wat is de duurzaamheidsdiscussie? 2)Kloppen de aannames achter deze discussie? 3)Wat betekent dat voor ons denken (en doen)? Bekijk de dia’s later op.
Van Engel, Minke en Helen
De compliance officer: Blijver en bijter Jaap Koelewijn 16 november 2006.
Religie, mens en samenleving (voorlichting algemeen) 1 RMS – Wat? Waarom? Voor wie? Presentatie voor de leerlingen van VWO 3 over een nieuw keuzevak in.
Wat is een bestemmingsplan: Een voor de gemeente en burgers bindend plan waarin is vastgelegd welke functies waar zijn toegestaan. De bestemming verwijst.
Project: Handen in één voor jeugd met Toekomst Projectleider: Ron van Aggelen.
Heer, 'k wil komen in uw nabijheid. Uit de schaduwen in uw heerlijkheid. Door het bloed mag ik U toebehoren. Leer mij, toets mij, uw stem wil ik horen.
Participatie Nieuwe Stijl Schakdeldag 21 juni 2016 Annemieke van Brunschot, VNG Heleen Smit, ministerie IenM Even voorstellen: wie zijn wij? Directie.
Openen op 3-4 niveau Een hand met (erg) veel troeven is geschikt om daarmee nogal wat slagen te maken. Het betekent ook dat de tegenpartij daar niet zoveel.
TOON DEZE SLIDE: INLEIDING
Welkom in gemeente Rotterdam-Noord
Goede contacten met collega’s en leveranciers, tevreden klanten, in een bedrijf dat voluit kiest voor een positieve impact op mens en milieu. Dit alles.
Op zoek naar nieuwe verbindingen
Transcript van de presentatie:

Delta/DMH, een onzichtbare betrokkene. Stichting Werkgroep Derde Merwedehaven en Burgerinitiatief Sliedrecht

“DELTA neemt duurzaamheid serieus voor nu en in de toekomst “DELTA neemt duurzaamheid serieus voor nu en in de toekomst. Dat willen we samen doen, stap voor stap. We laten het niet alleen bij mooie ambities.......”

Wat mag de burger van overheidsbedrijf als Delta/DMH verwachten? Van groot en complex bedrijf als Delta, met grote impact op de samenleving, mag eigen ethiek worden verwacht. Een ethiek die verder gaat dan de vigerende wet- en regelgeving. De wet formuleert slechts minimumeisen. Je aan de wet houden en dan menen, dat je ethisch bij de tijd bent, is verleden tijd.

Een modern bedrijf laat zien waar het voor staat, wat haar principes en verantwoorde-lijkheden zijn naar werknemers, leveran-ciers, klanten, milieu en samenleving. Delta/DMH kan zich niet verschuilen achter wetten, regels en contracten. Het gaat om het beleid, de identiteit en strategie in de praktijk. DELTA IS OVERHEIDSBEDRIJF!!!!

DE PRAKTIJK! Delta is volgens haar website milieubewust! Worden deze woorden ook zichtbaar in daden? Schijn bedriegt: sinds maart 2003 wordt los asbest gestort! Reeks klachten in de afgelopen jaren over de asbestbehandeling. Men werkt nog steeds niet op BBT niveau! Moet al sinds 2007! Stortgasbehandeling is al jaren niet op niveau.

Openheid is ver te zoeken. (WOB en juridische procedures) Delta/DMH wil bij herhaling gevaarlijke afvalstoffen storten! CONCLUSIE: Delta maakt woorden niet waar, trekt zich niets aan van omgeving en bewoners. Geen goede buur! Vergelijk dat eens met HVC!

Wat willen wij van Delta/DMH? Allereerst een: DIALOGISCHE HOUDING; waaruit Delta’s besef van maatschappelijke verantwoordelijkheid richting de burgerij van Sliedrecht blijkt en gevoel voor maatschappelijk verantwoord ondernemen! Delta was voor vanavond uitgenodigd, maar schittert door afwezigheid! Gemiste kans! KOM TEVOORSCHIJN, LAAT U ZIEN EN HOREN!

Toon u een goede buur! Met verantwoordelijk milieugedrag: STOP VRIJWILLIG LOSSE ASBESTSTORT VOOR ONZE GEZONDHEID! Breng storten verpakt asbest ook op BBT niveau. Breng de stortgasbehandeling op niveau! Denk met ons na over vervroegde sluiting! Want wilt u in Sliedrecht wonen op 250m van de DMH?