DE WERELD EEN DORP Niet klikken Muziek: Händel: Ombra ma fu. (Xerxes)

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Advertisements

GOD is liefde.
Heb je voedsel in de koelkast, kleren om te dragen, een dak boven je hoofd en een bed om in te slapen ... Dan ben je rijker dan 75% van de wereldbevolking.
“Het is allemaal toch maar gedoe”
De beroemdste persoon die er is …
Bouwstenen voor Gemeenterelaties Liefde. Wat is liefde?  Schrijf de naam van een geliefde op en geef 5 voorbeelden hoe u die liefde uitdrukt naar die.
Jezus en de wet van Mozes.
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Discipelschap.
Wees het hele jaar door dankbaar voor wat je hebt…
DE CHRISTEN = EEN GETUIGE
De allergrootste liefde
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
DE WERELD EEN DORP Niet klikken Muziek: Händel: Ombra ma fu. (Xerxes)
Welkom.
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
DE WERELD EEN DORP Niet klikken Muziek: Händel: Ombra ma fu. (Xerxes)
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Dan ben je rijker als 75% van de wereld .
God en ons.
De visie is Jezus One for all.
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
Wie is mijn naaste? Lucas
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Welkom in deze kerkdienst
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
‘voor de kinderen’.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag  Exodus 35:1-38:20  Herhaling van het sabbatsgebod, het volk levert het materiaal voor de tabernakel en Besaleël leidt.
Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Indien men de wereld vergelijkt met een dorp van 100 inwoners, rekening houdende met alle bestaande volkeren, dan zou dit dorp bestaan uit: - 57 Aziaten.
Indien men de wereld vergelijkt met een dorp van 100 inwoners, rekening houdende met alle bestaande volkeren, dan zou dit dorp bestaan uit: - 57 Aziaten.
Genade schenken 1.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
Verlangen naar licht.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Preek Jakobus 2:
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
in Nieuw-Testamentisch perspektief
Verslaving.
Preek.
Welkom in de samenkomst
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
1Korinthe 7 32 En ik wilde wel, dat gij zonder zorgen waart. Wie niet getrouwd is, wijdt zijn zorgen aan de zaak des Heren, hoe hij de Here zal behagen.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
“de liefde van God”.
Een voorbeeld dat navolging verdient
Ben je rijker dan 75% van de bevolking. Met allerlei lekkers in de koelkast, een kast vol kleren, een dak boven je hoofd en een bed om in te slapen...
1 Het goede leven En iemand uit de menigte zei tegen Hem: Meester, zeg tegen mijn broer dat hij de erfenis met mij moet delen. 14 Maar Hij zei tegen.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
Voorganger: ds. G. Rohaan Organist: Mans Kuipers
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Heb de HEER lief met heel je leven – Deuteronomium 6 HEB JE HEER LIEF MET HEEL JE LEVEN Heb hem lief, met heel je leven. Hem alleen! Neem de jeugd mee.
DE WERELD EEN DORP Muziek: Händel: Ombra ma fu. (Xerxes)
Johannes 3:16 (NBV) God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
Dan ben je rijker als 75% van de wereld .
DE WERELD EEN DORP Muziek: Händel: Ombra ma fu. (Xerxes) Niet klikken.
Transcript van de presentatie:

DE WERELD EEN DORP Niet klikken Muziek: Händel: Ombra ma fu. (Xerxes)

Indien men de wereld vergelijkt met een dorp van 100 inwoners, rekening houdende met alle bestaande volkeren, dan zou dit dorp bestaan uit: - 57 Aziaten - 21 Europeanen - 14 Amerikanen - 8 Afrikanen - 52 vrouwen - 48 mannen - 70 niet-blanken - 30 blanken - 70 niet-christenen - 30 christenen - 89 hetero's - 11 anders seksueel

- 6 personen zouden 59% van de totale wereldrijkdom bezitten - 6 personen zouden de VS-nationaliteit hebben - 8 zouden dakloos zijn - 24 boven de 15 jaar zouden analfabeet zijn - 50 zouden afhankelijk zijn van iemand anders - 1 zou sterven - 2 zouden geboren worden - 1 zou een PC hebben - 1 zou een diploma hebben

Wanneer men de wereld op deze manier bekijkt wordt het duidelijk dat Liefde, aanvaarding & verge- ving noodzakelijk zijn. Indien je deze morgen bent wakker geworden en je bent niet ziek, dan ben je gelukkiger dan 1 miljoen mensen die in de komende dagen zullen sterven. Indien je nooit oorlog, eenzaamheid, honger of het lijden van de gewonden hebt meegemaakt, dan ben je gelukkiger dan 500 miljoen mensen in de wereld. Indien je naar een gebedsplaats kan gaan zonder je bedreigd te voelen, zonder gearresteerd te worden of zonder dat je gedood wordt, dan ben je gelukkiger dan 3 miljard mensen in de wereld.

Indien je eten in de koelkast hebt liggen, je gekleed bent, je een dak en een bed hebt, dan ben je rijker de 8% rijkste mensen van de wereld. Indien je een bankrekening hebt, een beetje geld in je portefeuille of een beetje kleingeld in een doosje, dan hoor je bij dan 75% van de inwoners van de wereld

Indien je dit kan lezen, dan ben je dubbel gezegend, want: 1. Je kunt kennisnemen van wat anderen je schrijven 2. Je hoort niet bij de 2 miljard mensen die niet kunnen lezen 3. En... je hebt een PC!!

Ooit heeft iemand gezegd : werk -alsof je geen geld nodig had, dans -alsof niemand naar je aan het kijken is, zing - alsof niemand naar je aan het luisteren is heb lief - alsof niemand je ooit gekwetst heeft. ‘…..nu blijven geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de meeste van deze is de liefde’ ‘ Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft’.

Als de wereld een dorp was.... Jezus, Gods Zoon, die Zijn leven opofferde voor de bevrijding van de mens, is met ontferming bewogen. Ben ik dat ook ? ‘Slechts één opdracht geef ik jullie, zegt Jezus: Gij zult de Heer, uw God, liefhebben met geheel uw hart en met geheel uw ziel en met geheel uw verstand. Dit is het grote en eerste gebod. Het tweede, daaraan gelijk, is: Gij zult uw naaste liefhebben als uzelf’.