THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Welkom op TOV! Bekering.
Advertisements

Gezegend wie op God vertrouwt
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
“Het is allemaal toch maar gedoe”
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Jezus en de wet van Mozes.
Xtreme 2011 Get Alive!. Wie laat je binnen,als je Jezus binnenlaat?
Water, schapen en vrouwen
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
Evangelie der genade Vragen :
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Wat is de bedoeling van Johannes?
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
THEMA VOOR VANAVOND: GESTOLEN GOED GELD & GOED HEMELS GOED
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Genesis 14: 18 En Melchisedek, de koning van Salem, bracht brood en wijn; hij nu was een priester van God, de Allerhoogste. 19 En hij zegende hem en.
God en ons.
Bij het kolenvuur Johannes
Pasen & Pinksteren op één dag!
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
David, een profeet psalm 16.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Wie is mijn naaste? Lucas
Richteren 13: 1 De Israelieten deden opnieuw wat kwaad is in de ogen des HEREN; toen gaf de HERE hen over in de macht der Filistijnen, veertig jaar. 2.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
WELKOM OP TOV!.
Is het allemaal wel waar?
GENADE IS VOOR VANAVOND ONS THEMA Welkom op deze tov avond.
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
Geboorte Gezin Samen dingen doen 2000 jaar geleden.. Jozef en Maria Jezus als broer hebben.
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
Welkom.
Welkom op TOV!.
Thema voor vanavond is:
Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
Zie hoe Jezus daar loopt....
Wat bent u waard? Verandering van binnenuit Raamsdonksveer
Het verhaal van Pasen.
Zondag 24 HC Franeker 10 oktober 2010
Hoe luister je naar de wet van God?
Over hart en gedrag … - VYA 10 augustus
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Water, schapen en vrouwen Jacob’s ideetje. Genesis En Laban zeide tot Jakob: Zoudt gij, omdat gij mijn bloedverwant zijt, mij dienen om niet?
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Lekker gegeten??.
1. 39 En uit die stad geloofden vele der Samaritanen in Hem om het woord der vrouw, die getuigde: Hij heeft mij gezegd alles wat ik gedaan - heb. 2.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Thema voor vanavond: Je ouders
Welkom in de samenkomst
O Heer, wat ben ik moe!.
25 juni 2015 Bodegraven. terugblik: Na de proloog beschrijft Johannes 1 een reeks van vier dagen:  dag 1 (:19-28) Johannes' getuigenis over zichzelf.
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Een voorbeeld dat navolging verdient
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Het derde thema van het project gaat deze zondag over getrouwd zijn. Veel sprookjes eindigen met “En ze leefden nog lang en gelukkig”, maar voor getrouwde.
24 september 2015 Bodegraven. terugblik...  na de proloog (1:1-18) volgt een beschrijving van zeven dagen  dag 1 (:19-28) Johannes' getuigenis over.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Welkom Zondag 17 januari 2016 Voorganger: Ds. G. Renting Ovd: K. Muis Organist: E. Hofstede Schriftlezingen: Jes. 62: 1-5 en Joh. 2: 1-11.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
539 kom nu is de tijd, aanbid hem Kom, nu is de tijd: aanbid Hem Kom, nu is de tijd: ontmoet jou God. Kom, zoals je bent, aanbid Hem. Kom, zoals je.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
10 maart 2016 Bodegraven. Johannes 4 35 Zegt gij niet: Nog vier maanden, dan komt de oogst? Zie, Ik zeg u, slaat uw ogen op en beschouwt de velden, dat.
De preek gaat over: Lukas 24: Voorlezer: Jan Dees Voorganger: Ds. J.F. Harmanny te Hoek Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Eerste.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Ik zet mij in voor uw verlangen (Zondag 49). Uw wil geschiede / laat uw wil gedaan worden.
Les 3 Goed nieuws Wat doe ik hier vandaag?
De bruiloft in Kana 3 maart 2019 Hendrik Ido Ambacht.
Transcript van de presentatie:

THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE TOV CAFE TOV VRIJDAG 28 NOVEMBER 2008 THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE

Bidden

Wat zegt de bijbel er eigenlijk over DRANK GEBRUIK Hoe gaan we hier mee om Hoe ver mogen we gaan Wat zegt de bijbel er eigenlijk over

We lezen hier over in Johannes 2 : 1-12 De bruiloft te Kana En op den derden dag was er een bruiloft te Kana in Galilea; en de moeder van Jezus was aldaar. En Jezus was ook genood, en Zijn discipelen, tot de bruiloft. En als er wijn ontbrak, zeide de moeder van Jezus tot Hem: Zij hebben geen wijn.Jezus zeide tot haar: Vrouw, wat heb Ik met u te doen? Mijn ure is nog niet gekomen. Zijn moeder zeide tot de dienaars: Zo wat Hij ulieden zal zeggen, doet dat. En aldaar waren zes stenen watervaten gesteld, naar de reiniging der Joden, elk houdende twee of drie metreten. Jezus zeide tot hen: Vult de watervaten met water. En zij vulden ze tot boven toe. En Hij zeide tot hen: Schept nu, en draagt het tot den hofmeester; en zij droegen het. Als nu de hofmeester het water, dat wijn geworden was, geproefd had (en hij wist niet, van waar de wijn was; maar de dienaren, die het water geschept hadden, wisten het), zo riep de hofmeester den bruidegom. En zeide tot hem: Alle man zet eerst den goeden wijn op, en wanneer men wel gedronken heeft, alsdan den minderen; maar gij hebt den goeden wijn tot nu toe bewaard.

Dit beginsel der tekenen heeft Jezus gedaan te Kana in Galilea, en heeft Zijn heerlijkheid geopenbaard; en Zijn discipelen geloofden in Hem. Daarna ging Hij af naar Kapernaum, Hij, en Zijn moeder, en Zijn broeders, en Zijn discipelen; en zij bleven aldaar niet vele dagen.

Spreuken 20 : 1 DE WIJN IS EEN SPOTTER, DE STERKE DRANK IS WOELACHTIG; AL WIE DAARIN DWAALT, ZAL NIET WIJS ZIJN.

- Je voelt je wat zweverig - Nuchter voor God - Genieten mag WAT KWAMEN WE ZOAL TEGEN TOEN WE ONS AAN HET VOORBEREIDEN WAREN OP DEZE AVOND - Wijn in de bijbel - Je voelt je wat zweverig - Nuchter voor God - Genieten mag - Teveel drinken is niet ok

Spreuken 31 : 6 GEEF STERKE DRANK MAAR AAN IEMAND, DIE IN DE PUT ZIT, WIJN AAN IEMAND DIE ERG VERDRIETIG IS.

WAT KWAMEN WE NOG MEER TEGEN? - Tegenovergestelde - Verandering van gedrag - Bijbel is niet negatief

Om over na te denken Efeze 5 : 18 Drink niet teveel wijn, want daardoor verliest u de controle over uzelf. Wees daarentegen vol van de Heilige Geest.

Zingen OTH 250 Breng dank aan de Eeuwige, breng dank aan de Heilige, breng dank aan onze Vader die ons Jezus zond. Breng dank dan de Eeuwige, breng dank aan de Want nu zegt de zwakke: ik ben sterk, zegt de arme: ik ben rijk, om wat de Here heeft gedaan voor ons. Want nu zegt de zwakke: ik ben sterk, zegt de arme ik rijk, om wat de Here heeft gedaan voor ons. Breng dank.

OTH 289 Vader God, ik vraag me af Vader God, ik vraag af, hoe ik ooit heb geleefd zonder te weten dat uw vader-hart al zolang om mij geeft. Maar nu ben ik uw kind, nu mag ik wonen in uw huis gezin en ik zal nooit meer eenzaam zijn, want, Vader, U bent altijd bij mij. Heer, ik wil U prijzen. Heer, ik wil U prijzen. Heer, ik wil U prijzen. Zolang ik leef.

‘k Stel mijn vertrouwen (3x) ‘k Stel mijn vertrouwen op de Heer, mijn God. Want in zijn hand ligt heel mijn levenslot. Hem heb ik lief, zijn vrede woont in mij. ‘k Zie naar Hem op en weet: Hij is mij steeds nabij.