Genesis 3: 3 maar van de vrucht van de boom, die in het midden van de hof staat, heeft God gezegd: Gij zult daarvan niet eten noch die aanraken; anders.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wat is onze visie?.
Advertisements

ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Water, schapen en vrouwen
Stromen van levend water Johannes
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Welkom in de samenkomst
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Genesis 14: 18 En Melchisedek, de koning van Salem, bracht brood en wijn; hij nu was een priester van God, de Allerhoogste. 19 En hij zegende hem en.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Kinderen, het laatste uur is aangebroken. 1 Johannes 2:18 Vergeet vooral niet dat er aan het einde van de tijd spotters zullen komen, die hun eigen begeerte.
24 januari 2013 bijbelstudie nr. 4 Vanaf hoofdstuk 2:1.
De bloedbruidegom Exodus 4.
Romeinen 15:23-28 Plannen van Paulus.
Deel II verzoening.
1. Gereformeerde Synode dr. J.G. Geelkerken 3.
Bij het kolenvuur Johannes
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
Pasen & Pinksteren op één dag!
de bloeiende staf van Aäron
Johannes 9. 1 En voorbijgaande zag Hij een man, die sedert zijn geboorte blind was. 2.
OVERVLOEDIG IN HET WERK DES HEREN. 22 Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. NIET: allen in Christus…
Groot geloof 1.
57 Toen het nu avond geworden was, kwam een rijk man van Arimatea, genaamd Jozef, die eveneens een discipel van Jezus geworden was. 43 Jozef van Arimatea,
25 aug Zoetermeer 1. Galaten 1 11 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. 1 2.
14 maart 2013 bijbelstudie nr. 6 Vanaf hoofdstuk 3:4.
David, een profeet psalm 16.
41 En er was ter plaatse, waar Hij gekruisigd was, een hof en in die hof een nieuw graf, waarin nog nooit iemand was bijgezet... Johannes en.
28 februari 2013 bijbelstudie nr. 5 Vanaf hoofdstuk 2:8.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Wie is mijn naaste? Lucas
Marcus Marcus En toen Hij weder uit het gebied van Tyrus vertrokken was En Jezus ging vandaar en trok Zich terug naar de omgeving.
Richteren 13: 1 De Israelieten deden opnieuw wat kwaad is in de ogen des HEREN; toen gaf de HERE hen over in de macht der Filistijnen, veertig jaar. 2.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Galaten 1:11-12 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. Want ik heb het ook niet van.
God is trouw Hij gaf zijn woord
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
HET UNIEKE VAN DE HEILIGE GEEST…
Welkom in de samenkomst
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
Genade schenken 1.
Verlangen naar licht.
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Zie het lam Gods... Johannes 1:29.
Bodegraven. terugblik: de aard van het opstandingslichaam  korrel zaad > plant  aardse lichamen > hemellichamen  vergankelijk > onvergankelijk.
Strijd tegen de zonde?.
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Garderen. Lucas En Hij zeide tot hem: Wat staat in de wet geschreven? Hoe leest gij? = Jezus tot de wetgeleerde.
Markus 5: 41 En Hij vatte de hand van het kind…..
7 sept Zoetermeer. 14 want ik weet, dat het afleggen van mijn tent spoedig komt, zoals ook onze Here Jezus Christus mij heeft doen weten. 2Petrus.
2 juni 2013 Rotterdam 1. Galaten 4 21 Zegt mij, gij, die onder de wet wilt staan, luistert gij niet naar de wet? 2.
1-ste maand 14-de Pascha 15-de onge- zuurde broden eerste- lings- schoof 3-de maand weken- feest 7-de maand 1-ste bazuin- geschal 10-de verzoen- dag 15-de.
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
"door één overtreding" Genesis 3 (deel II) 1.
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
Welkom in de samenkomst
1. 39 En uit die stad geloofden vele der Samaritanen in Hem om het woord der vrouw, die getuigde: Hij heeft mij gezegd alles wat ik gedaan - heb. 2.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
1 Van David. Een psalm. Aldus luidt het woord des HEREN tot mijn Here: Zet u aan mijn rechterhand, totdat Ik uw vijanden gelegd heb als een voetbank voor.
3 oktober 2015 Garderen. De vraag is niet: waar gaat een mens heen als hij sterft? De vraag is: als een mens sterft, zal hij herleven? inleiding.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
10 En dan zullen er velen geërgerd worden en zullen elkander overleveren en elkander haten.
Kinderen van het Licht Wandel in het Licht II. 1 Thess.5:1Maar wat de tijden [?] en de gelegenheden [?] betreft, broeders, is het voor u niet nodig dat.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Transcript van de presentatie:

Genesis 3: 3 maar van de vrucht van de boom, die in het midden van de hof staat, heeft God gezegd: Gij zult daarvan niet eten noch die aanraken; anders zult gij sterven. 4 De slang echter zeide tot de vrouw: Gij zult geenszins sterven

Toen zeide de slang tot de vrouw: Gijlieden zult den dood niet sterven;

DOOD is overwonnen!!

 Nu, wat de gemeente betreft: wij reizen naar een land van onsterfelijkheid, een land waar geen dood is, een land waar de dood is opgeheven; en wij hadden een grote Verlosser in ons kamp, Jezus, wat betekent : “Jehova verlosser, geliefde.” En Hij stak de Jordaan van de dood over het andere land in en kwam terug en bracht het bewijs dat wij na de dood leven. Amen! Dus wat kan de dood doen?

1 Johannes 3: 14 Wij weten, dat wij overgegaan zijn uit de dood in het leven, omdat wij de broeders liefhebben. Wie niet liefheeft, blijft in de dood. 15 Een ieder, die zijn broeder haat, is een mensenmoorder en gij weet, dat geen mensenmoorder eeuwig leven blijvend in zich heeft.

1 Corinthe 15: 55 Dood, waar is uw prikkel? Hel, waar is uw overwinning?

Prikkel{{ ANGEL}} 2759 ‘kentron, van kenteo (prikkelen) angel, als die van bijen, schorpioenen. Omdat dieren verwonden met hun angel, soms zelfs dood veroorzaken, beschrijft Paulus zo de dood, gepersonificeerd in de angel, d.w.z. een dodelijk wapen

1 Corinthiërs 2: 8 En geen van de beheersers dezer eeuw heeft van haar geweten, want indien zij van haar geweten hadden, zouden zij de Here der heerlijkheid niet gekruisigd hebben.

 Maar toen dood God ontmoette, verloor de dood zijn angel. En nu, dood heeft geen angel meer. Het kan zoemen en geluid maken en zeggen: Ik zal je pakken. Ik zal je doden. Ik zal dit of dat doen. Maar het heeft geen angel. Het verloor het ginder op Calvarie.

De dood van de Heere Jezus was de dood van de dood.

Openbaringen 1: 17 En toen ik Hem zag, viel ik als dood voor zijn voeten; en Hij legde zijn rechterhand op mij en zeide: Wees niet bevreesd, Ik ben de eerste en de laatste, 18 en de levende, en Ik ben dood geweest, en zie, Ik ben levend tot in alle eeuwigheden, en Ik heb de sleutels van de dood en het dodenrijk.