Een andere (weg naar de) arbeidsmarkt? Jong in de stad: 6 maart 2013 Inleiding workshop arbeidsmarkt – David Wemel.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Aandacht voor het steunend netwerk
Advertisements

Eeklo aan het werk: verslag van een inhaalrace Werkloosheidscijfers Eeklo Gregory Cremmerye.
Loopbaanbegeleiding in Vlaanderen
De Vlaamse regering wil voor 2013 een begroting in evenwicht maar…… ze geeft meer uit dan ze inkomsten heeft.
Workshop Impulsdag ‘Met het oog op morgen’
De illusies die we ons mogen permitteren VERA 20|6|2006: “ICT- en e-governmentbeleid in de komende legislatuur” Tom Dehaene  Vlaams parlementariër  OCMW-voorzitter.
Humane biomonitoring regio Menen Veldwerk.
Laat zien wat je kunt. Het Praktijkonderwijs en de entree- opleidingen (mbo)
Flevokans II Presentatie deelproject Scholing Anja Veelenturf
Doen, denken, willen Workshop voor opleiders en begeleiders
Pag. 1 prof. dr. M. De Vos Jeugdwerkloosheid – migratie & integratie.
Een bericht speciaal voor jouw m’n
Pikante afwas !! Ik stop ermee. Die hele bereiding van deze maaltijd!!!
MEI/JUNI 2013 Dag dag!Hiep Hiep Hoera ThijsDouwe1 jaar! Scott Rover 3 jaar! Naar de basisschool! Benjamin 3 jaar! Lauranne 4 jaar! Alexander 3 jaar! Louise.
Afspraak Heb je morgen soms ook een afspraak met de tandarts ?
Woorden en tijd.....
KEIHARDE KENNIS KWIS Dag van de Beroepskolom 2009.
Mijn naam is Willem Wind. Mijn naam is Willem Wind En ik ben hoogbegaafd.
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
Waar staan we voor met ons onderwijs?
Thinkquest2 versie 2013 info: vanaf februari 2013.
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
Allochtonen op de Vlaamse arbeidsmarkt
Het Vakcollege: Meerwaarde in de regio
J ONGEREN EN WERK Over mogen, moeten, willen en kunnen werken Auteur: Ilse Sinnaeve.
Levensvragen Over geluk…..
Saca’s PowerPoint Presentatie
Gaat U 1 juni stemmen? Bedenk U eerst eens goed!
Wil Weg Dagen – 14 februari Voorlichting over studie en stage in het buitenland International Office.
Wat maakt het leven zinvol?
Randstad Werkmonitor state of mind arbeidsmarkt (werknemer perspectief) juli – augustus 2007 B
Diversiteit 12 december 2007 een workshop van drie kwartier bij het ondertekenen van Rotterdamse Werkafspraken Stages door RADAR, Carla Lepelaars (locatiemanager.
HET CURRICULUM VITAE = VISTEKAARTJE NUMMER 2
THEMA: Gods naam is….
Wet inburgering Heleen Veringa
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
Departement Werk en Sociale Economie Vlaamse Vertegenwoordiging bij de EU Permanente Vertegenwoordiging van België Conferentie “Jong in de stad”- Mechelen,
Ouderen op de arbeidsmarkt: werkt dat?
Iedereen coach naar Jef Clement.
Een bericht speciaal voor jouw m’n
Pleegzorg, een haalbaar alternatief?
Onze Vader in de hemel.
Doelstellingen formuleren
Welkom op onze thema-avond
Werken naar Vermogen In de Drechtsteden G.A. ten Dolle, directeur Dordrecht Projectgroep Wwnv 1 December 2011.
We lko m Van harte welkom!. 19:35 Presentatie resultaten Willem-Peter Kriek 19:30 Opening door Cees Meeuwis 19:00 Ontvangst Programma 20:00 Gastspreker.
Workshop co-creatie met gemeenten
Een Vlaams – Europees Equalproject Innovatief ESF Equal project Innovatief ESF Equal project Samenwerking met Resoc Halle- Vilvoorde en Provincie Vlaams.
Hoe brei een team?.
Oud worden in deze tijd..
© VIP GilzeRijen ( brengt hulpvragers en vrijwilligers bij elkaar en de website is een zusje van Zorgvoorelkaar.com. Rob: “Ik was.
Dieren. De vos en de raaf Meneer Ibert, ik wil u graag iets kwijt, Hier zit ik naar uw notenbrij te staren Ik zou dit spelen, maar heb nu.
Hoe is dat ... ouder worden ?.
Perspresentatie Gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober 2012.
ZELF SLEUTELEN! JOB CRAFTING OPDRACHT.
Inzet Cao VVT Honderden gesprekken Bijeenkomsten| Enquête onder 2500 Abvakabo leden Kwaliteit van zorg: bewoners krijgen niet de zorg die ze verdienen.
Nederlands Wiki-opdracht 3 Gemaakt door: Kaj Moorman Gedicht is van:
WELKE OPLOSSING STEL JE VOOR. Casus 1 Karel is sinds enkele jaren mantelzorger en werkt in een team van een tiental personen. Hij werkt al vijf jaar bij.
Situatie 1 Ik ben iemand die graag zelfstandig blijft, maar heel veel informatie over de veranderingen gaat tegenwoordig met de computer en ik heb geen.
Een kruikenverhaal. Een waterdrager vervoerde twee kruiken
Vrijwilligerswerk gezond?. De vraag: De Rotterdamse Munt is een kruidentuin in Feijenoord, die wordt gerund door vrouwelijke vrijwilligers uit de buurt.
Arbeidsmarkt Als je op de markt loopt zie je om je heen verschillende kopers en verkopers. De vraag naar een product bestaat uit de mensen die een product.
De vrijwilliger-loze maatschappij Presentatie Vrijwilligersmarkt 10 oktober 2015 Karel Loohuis, Burgemeester gemeente Hoogeveen.
Unieke Achterhoekers aan het werk Achterhoekers zijn harde werkers. Toch heeft een grote groep veel moeite een baan te vinden. Als we niets doen, wordt.
Het is Biddag! Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Bid je mee? Voor hun.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
16 februari AGENDA 9u30 – 9u40 Inleiding 9u40 – 10u45 Voorstelling Minderhedenforum 10u45 – 11u00 Pauze 11u00 – 12u30 Stages binnen de Vlaamse overheid.
Welkom op onze thema-avond
VAN SCHOOL NAAR WERK(LOOS)? SADANOPDRACHT Isa Fars 1BATP Klas: B3.
Transcript van de presentatie:

Een andere (weg naar de) arbeidsmarkt? Jong in de stad: 6 maart 2013 Inleiding workshop arbeidsmarkt – David Wemel

Kort iets over mezelf en Sinergiek David Wemel Stafmedewerker interlokale samenwerking Ex-JINT EU Youth Event over youth employment (bezorgde) papa van 3 dochters

Jeugdwerkloosheid in Vlaanderen Vlaams jeugdbeleidsplan 2010: “Vlaanderen heeft een jongerenwerkloosheid van 11.6 % en doet het hiermee beter dan Europa. En toch. De jongerenwerkloosheid kent wereldwijd de sterkste stijging in twintig jaar. In Vlaanderen steeg de jeugdwerkloosheid sinds 2007 met bijna de helft. In Antwerpen is een op de drie jongeren werkloos, in Brussel zelfs 4 op de 10. De helft van hen zijn laaggeschoold. De vooruitzichten voor jongeren van allochtone origine zijn, los van scholing, slechter dan die van hun autochtone leeftijdsgenoten. En als straks het arbeidsaanbod verbetert, is dat herstel minder sterk voor jongeren dan voor volwassenen”

Jeugdwerkloosheid in Vlaanderen Februari 2013: Opnieuw een stijging van de jeugdwerkloosheid met 11,6%

Perspectief van de jongeren? “Jongeren vragen zich af of ze wel werk zullen vinden, of de job hen zal kunnen boeien, of ze er voldoende mee zullen verdienen. Men wil graag nuttig werk leveren. Voor de ene betekent dat een bureaujob, voor de andere is dat werken met zijn/haar handen, nog anderen willen fysiek zwaar werk doen. Jongeren vinden dat er meer werk moet gecreëerd worden en meer kansen moeten gegeven worden. Veel jongeren klagen aan dat ze enkel interims kunnen krijgen, terwijl ze maar wat graag aan de slag willen gaan als vaste werkkracht.”

Perspectief van de jongeren? “Ik zeg niet neen tegen zes miljard die in jonge mensen wordt geïnvesteerd, ik zou wel gek zijn. Maar niet als die centen enkel worden aangewend om de trieste statistieken naar omlaag te halen. Niet als het werkgevers in staat stelt om langdurig werklozen voor een habbekrats tijdelijk te werk te stellen, om hen dan na een jaar geruisloos te vervangen door een nieuw lid van de verloren generatie, dat klaar staat, zwaaiend met een activakaart. Niet de zoveelste cursus 'cv opmaken' of sollicitatietraining. Niet als een 'een stage lopen', vijf stages na elkaar lopen wordt en je op je dertigste nog noodgedwongen thuis moet wonen.”

Perspectief van de jongeren? Graag doe ik mee hoor, aan al dat omscholen en toeleiden naar de arbeidsmarkt. Ik wil competentieprofielen opstellen en taalstages inrichten. Werken aan arbeidsattitudes en zo. Maar wat wacht die jonge mensen op het einde van de rit? Is er wel werk voor iedereen en zinvol werk? Waar je gelukkig van wordt? Waar je ’s avonds iets over wil vertellen aan wie je dierbaar is?” Uit: Bie VANCRAEYNEST. Dolfijnenredder. Mening op maandag. (

Oplossingen? “Een gepaste job voor iedereen” OF “Iedereen passend maken voor een job.”?

Oplossingen?

Praktijkvoorbeelden Henny Wibbelink, Gemeente ‘s-Hertogenbosch, NL Maarten Caestecker Stad Antwerpen