De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Vlaamse regering wil voor 2013 een begroting in evenwicht maar…… ze geeft meer uit dan ze inkomsten heeft.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Vlaamse regering wil voor 2013 een begroting in evenwicht maar…… ze geeft meer uit dan ze inkomsten heeft."— Transcript van de presentatie:

1

2 De Vlaamse regering wil voor 2013 een begroting in evenwicht maar…… ze geeft meer uit dan ze inkomsten heeft

3 Daarom heeft ze een sublieme oplossing bedacht: WELKE?

4 100 miljoen euro besparen door 1 % in te houden op de loonmassa van ‘haar eigen personeel’!

5 De Vlaamse regering wil voor 2013 een begroting in evenwicht… De vakbonden mogen kiezen uit een menu van mogelijke maatregelen, maar de enig mogelijke gemeenschappelijke maatregel is een loonsverlaging. En daar zijn we het niet mee eens!!!

6 De Vlaamse regering wil voor 2013 een begroting in evenwicht … Eigen volk eerst… moet de Vlaamse Regering gedacht hebben. Als haar plannen doorgaan, zal ook het onderwijspersoneel de broeksriem strakker moeten aanspannen.

7 Neen tegen een loonsverlaging! Waarom? -Geen ‘slagkrachtiger beleid’ door personeel minder te betalen of door hetzelfde of nog meer werk te laten doen door minder personeel.

8 Neen tegen een loonsverlaging! Waarom? -Onderwijspersoneel dreigt de investeringen in het onderwijs (basisonderwijs, hoger onderwijs, werkingstoelagen…) deels zelf te moeten betalen.

9 Neen tegen een loonsverlaging! Waarom? -De Vlaamse Regering doet opnieuw wat ze in februari met de uitstapregeling gedaan heeft. Ze tackelt haar ‘eigen personeelsleden’. CD&V heeft gelijk: ‘De Vlaamse Regering doet het inderdaad opnieuw.’

10 Neen tegen een loonsverlaging! Waarom? -De Vlaamse Regering wordt een onbetrouwbare onderhandelingspartner. Ze lanceert nieuwe initiatieven, zegt dat ze daarvoor de nodige middelen heeft en later blijkt dat toch niet waar te zijn.

11 Neen tegen een loonsverlaging! Waarom? -Maatschappelijke noden moeten betaald worden door de volledige maatschappij en niet door een deel ervan. Het heffen van rechtvaardige belastingen op alle inkomsten is een alternatief. De Vlaamse Regering vertoont weinig moed door voor de eenvoudigste oplossing te kiezen.

12 Neen tegen een loonsverlaging! Waarom? -Een loonsverlaging heeft hetzelfde effect als een belastingverhoging. De Vlaamse Regering is er dus niet in geslaagd een begroting in evenwicht te presenteren zonder belastingverhogingen. De N-VA heeft geen reden om trots te zijn op haar ministers.

13 Neen tegen een loonsverlaging! Waarom? -Een loonsverlaging voor een deel van de bevolking is geen sociaal beleid. De sp.a is verkeerd om dit te verdedigen als ‘sociale keuzes’ die nu eenmaal moeten gemaakt worden.

14 Neen tegen een loonsverlaging! Waarom? -Een loonsverlaging vergroot ook de tekorten van de federale regering (minder inkomsten voor de sociale zekerheid en minder belastinginkomsten).

15 Neen tegen een loonsverlaging! Waarom? -De begroting 2013 vereist een inspanning van het ‘eigen volk’. En wie zegt dat die van 2014, 2015… geen bijkomende inspanningen zullen vergen? Waar eindigt het? Vandaag 1 %, morgen 2 %, overmorgen onze pensioenen en daarna de weg op van Spanje, Griekenland, Portugal… ?

16 Neen tegen een loonsverlaging! Waarom? -Het lerarentekort los je niet op door een loonsverlaging. Het is geen teken van waardering voor het onderwijspersoneel. En maakt de job al zeker niet aantrekkelijker. Integendeel!

17 Neen tegen een loonsverlaging! Waarom? -De Vlaamse Regering wil recurrente besparingen. Ze vraagt dus geen inspanningen voor 2013 alleen. Wij vinden dat de lonen van het onderwijs niet moeten dienen om later politieke dada’s zoals de kindpremie te betalen.

18 Neen tegen een loonsverlaging! Waarom? -De Vlaamse Regering zegt cao’s na te leven. Maar het geld dat in mei 2012 nog beloofd was voor de onderwijscao’s is al weg. Van de 132 miljoen euro voor 2013 rest er nog maar 10 miljoen euro. Onderwijs heeft dus al zijn deel van de inspanningen geleverd.

19 Wat betekent een besparing van 1 % op mijn loon? Neem jouw laatste betalingsuittreksel, kijk naar jouw brutomaandloon en vermenigvuldig dat met 0,12. - Weddeschaal 301/141/148, 10 jaar geldelijke anciënniteit: 287 euro per jaar + lager vakantiegeld en lagere eindejaarstoelage -Weddeschaal 501, 10 jaar geldelijke anciënniteit: 438 euro per jaar + lager vakantiegeld en lagere eindejaarstoelage

20 Wat betekent een besparing van 1 % op mijn loon? Vind je dat niet veel? Ook niet als je weet dat dit verlies zich ieder jaar cumuleert? En ook niet als je weet dat dit verlies ieder jaar groter wordt door baremaverhogingen en indexeringen?

21 Wat betekent een besparing van 1 % op mijn loon?

22 En heb je er ook geen probleem mee dat je zo op een volledige loopbaan een auto schenkt aan de Vlaamse Regering? Neen? Dan moet je echt een gelukkige man of vrouw zijn! Maar zou je dat bedrag dan niet eerder overmaken aan een goed doel, maar dan zonder fiscale aftrek?

23


Download ppt "De Vlaamse regering wil voor 2013 een begroting in evenwicht maar…… ze geeft meer uit dan ze inkomsten heeft."

Verwante presentaties


Ads door Google