Workshop Taalscholing op de werkvloer

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wet meldcode van kracht!
Advertisements

Workshop Implementatie Arbo Catalogus SW
Presentatie Laaggeletterdheid
Workshop KA 2 Kansrijke partnerschappen in de Volwasseneneducatie
Laaggeletterdheid herkennen en aanpakken
Laat zien wat je kunt. Het Praktijkonderwijs en de entree- opleidingen (mbo)
Sjiera de Vries Sociale Innovatie en het benutten van verscheidenheid.
Workshop Boris Platform gehandicapten mbo 7 november 2013.
1 Workshop voor maatschappelijke organisaties ter voorbereiding op de Beursvloer.
Collega’s betrekken bij taal- en rekenbeleid
De voorbereiding Opzet gemaakt voor de inplementatie van oefenen.nl voor het MT Plan van aanpak Tijdslijn Kostenplaatje.
Vierde ervaringsuitwisseling “Competent van kop tot teen!” 8 april 2010 Lieselore Beckers & Isabelle De Wispeleir VIVO vzw ompetent van kop tot teen !
Efficiënt besturen in de social profit
Hogescholen in Dialoog
Doelstelling Wedeo Mensen aan het werk krijgen en houden in een zo regulier mogelijke arbeidssituatie. Dit is de belangrijkste basis voor het.
Geïntegreerde integriteit: hoe werkt u daaraan?
Begeleiden van het B-leerproces
Beroepsvaardigheden onderdeel van SBC
Hoe geef je organisatie ontwikkeling echt vorm?
NIOC 2002 Corrie Huijs 18 april Corrie Huijs en Nico van Diepen Uitdagen en oriënteren op ICT competenties met webdesign E-mission  emotion.
ESF voorlichtingsbijeenkomst
Competent van kop tot teen! Studiedag 8 juni 2010 Competenties en VTO beleid Een degustatie van instrumenten Joke Sweygers Patricia Van Dessel VIVO vzw.
Passend Onderwijs MBO en professionalisering
April ’17.
1 Klanttevredenheidsonderzoek Vergunningverlening Presentatie LOVH Sjoerd Zegers – 18 november 2010.
Workshop Kennisdelen Wilma Kossen 16 januari 2014.
Rol van Management bij Interne Communicatie Case: Levi Strauss Europe
Workshop co-creatie met gemeenten
Hoe krijg ik ze mee Leerlingen, ouders, team Programma Michel Boer Muiswerk, waarom heb ik daar voor gekozen? Opdracht: kansen en bedreigingen Hoe heb.
SBCM Opleidingen-en leermiddelendag Gideon Verhoeven, 2 juli 2014.
Workshop ‘visieversneller’
Module Communicatie 3de dag
Leidinggeven H9 Opleidingsplan Logistiek supervisor.
OPDRACHT 3 vakdidactiek Mbo
Inhoud workshop Wat is de bedoeling van het V2- assessment?
C. Molmans SOD-Opleidingen
met studievaardigheden
Onderwijsconferentie Programma Een korte presentatie Een actieve oefening Een kijkje in de keuken.
CRM H7 Webcare Commercieel medewerker. ‘Luisteren’ naar wat er op internet over je bedrijf of product wordt gezegd Interactie met de klant via het web.
MANTELZORGGESPREK.
Taalakkoord: Zet in op Taal!.
X-stream les 4 WELKOM. Wat gaan we deze les doen?  Korte terugblik vorige les  Doelen van deze les  Digitale identiteit  Online samenwerken  Eindopdracht.
BEOORDELING VOLGENS HET ERK
Week 2.  Theoretische inleiding vaardigheden  Bespreken van de verdiepende leervraag  Oefenen met vaardigheden  Laatste uur: zelfstandig oefenen.
ORGANISATIE BPV PARTICULIER BEVEILIGER NIVEAU 2. BEGINSITUATIE MIJN ACHTERGROND INWERKPERIODE STRUCTUUR VAN DE BPV MOTIVATIE VAN DE LEERLINGEN KWALITEIT.
Werkgevers houden niet van AC/DC of toch ? Kurt Boelens, directeur ADMB HR Services.
Wat zijn volgens jou de meest in het oog springende innovaties die van invloed kunnen zijn op opleiden en een leven lang leren ? Welke bedreigingen en.
De 25 beste ideeën voor een meer inspirerende planning en control Henk Doeleman Jean-Pierre Thomassen.
Infectieziekten in de GGZ Praktijktraining [Ruimte om eigen naam, organisatie en evt. datum in te vullen]
‘De interne aanpak’ Karlien Zomer
Taalakkoord: Zet in op Taal!. Teksten begrijpen Hoeveel van een tekst moet je begrijpen om de inhoud te snappen? A. 70% B. 90% C. 100% Bron:
Wet meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling
‘Spelen met Ruimte, in de lokale samenwerking’
Sport Werkt!.
Lean Six Sigma - Verbetermanagement
Met Minder Meer en Beter
Het Taalakkoord is een initiatief van ministerie SZW
Meningen over Leven Lang Leren
Opleiden binnen de dijkbewakingsorganisatie.
Workshop H – Hoe maak je onderwijs in een leerbedrijf?
Aanpak van laaggeletterdheid
Taalvaardigheid is geen doel op zich!
het katholiek basisonderwijs
Methodisch handelen Week 1. Methodisch handelen Week 1.
Statushouders in de gemeente Schouwen-Duiveland
Communicatie 5e les.
Loopbaanpaden Een verkenning.
Effectmeting Cultura en Gemeente Ede
‘Met de voetjes van de vloer leren’
Transcript van de presentatie:

Workshop Taalscholing op de werkvloer PHILIPS Workshop Taalscholing op de werkvloer Basis Training Centrum Philips Drachten LTP presentatie

Presentatie in het kort… Schets van de context Taalprogramma Praktijkervaringen Interactie Terugkoppeling interactieve deel Afsluiting PHILIPS 2

Schets van de context PHILIPS Oorsprong Basis Training Centrum Philips Drachten Certificering Vakmanschap kwalificatienorm WEB 2 (startkwalificatie) Groep medewerkers die niet aan kwalificatienorm kunnen voldoen toch kansen bieden door basisvaardigheden te ontwikkelen PHILIPS 3

PHILIPS 4

Schets van de context PHILIPS Voorschakeltraject (< WEB 1) en Basisoperator (niv WEB 1) Inhoudelijk steeds verder ontwikkelen en taal expliciet onderdeel ervan laten uitmaken. Taalassessments in voorschakeltraject en opleiding basisoperator Taal als geïntegreerd onderdeel van opleiding Basisoperator PHILIPS 5

Taal als geïntegreerd onderdeel van de opleiding basisoperator De methodische aanpak Ontwikkeling taalprofiel Welke taalvaardigheden heeft een operator nodig en op welk niveau? Ontwikkeling taalassessment Wat kan de medewerker al en waar moet nog aan gewerkt worden? Ontwikkeling van een taalleerlijn Opleidingsmateriaal ( de modules van het basistraject) verrijken met oefeningen in specifieke taalvaardigheden. Deze oefeningen zijn ‘op maat’ in te zetten PHILIPS

Uitgangspunten PHILIPS De aanpak sluit aan bij het werk en de werksituatie van de werknemer De aanpak gaat uit van wat de werknemer in zijn functie moet kennen en kunnen De aanpak stelt werknemers in staat deel te nemen aan vakgerichte scholingsprogramma’s in branches en bedrijven De aanpak is loopbaangericht PHILIPS

Praktijkervaringen PHILIPS Philips Drachten meldt verbeteringen op het gebied van omgaan met veiligheid, communicatie op de werkvloer en vertrouwen in eigen kunnen Successen van de deelnemers liggen op de volgende aspecten: Verhoging van de mobiliteit intern en extern Ombuiging van studieadvies mbo-niveau 1 van negatief naar positief Aantoonbare vooruitgang op basisvaardigheden (inclusief computergebruik) Hoge tevredenheid bij de deelnemers over de scholing PHILIPS

Workshop opdracht PHILIPS Het verhogen van taalvaardigheid/ het aanpakken van laaggeletterdheid bij werknemers kan op vele manieren. Volgens de bovenstaande manier maar bijvoorbeeld ook via een cursus bij een roc. Ga in groepjes aan de slag met de volgende vragen: Welke mogelijkheden zijn er binnen mijn organisatie om aan de slag te gaan met deze aanpak van het verhogen van basisvaardigheden bij werknemers? Aan welke randvoorwaarden moet voldaan worden voor een succesvolle aanpak? Wat heb ik/heeft mijn organisatie tot nu toe gedaan? Wat ga ik/gaat mijn organisatie n.a.v. de workshop doen? PHILIPS