Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Overwinnend leven, vandaag en morgen
Advertisements

Zonde. Zonde = Zonde R God Zonde Zonde = Zonde R God ”Alles wat niet uit geloof gedaan wordt, is zonde.” (Romeinen 14,23)
Overwinnend leven, vandaag en morgen
De gevolgen van de zonde
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Evangelie der genade Vragen :
DE CHRISTEN = EEN GETUIGE
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Welkom in de samenkomst
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 1 maart 2014 “Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
De allergrootste liefde
WAAROM Stierf JEZUS?.
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Bijbelcursus Maarssen 10 Januarie 2009 Harm-Paul Kranenborg.
God en ons.
1 7 nov Rijnsburg 7 nov Rijnsburg. 2 Hebreeën 7 15 En nog veel duidelijker wordt het, als naar het evenbeeld van Melchisedek een andere priester.
Deel II verzoening.
Hel en verdoemenis II ver-doe-men, voor eeuwig veroordelen, naar de hel verwijzen “,,
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
ALVERZOENING?!.
LEZEN: JOH.3:16 WANT GOD HAD DE WERELD ZO LIEF.
‘voor de kinderen’.
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
Je gedrag verbeteren geeft je geen overwinning in je christenleven…!
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
Wij verdienen Zijn genade niet! 10 zoals geschreven staat: Er is niemand rechtvaardig, ook niet één, 11 er is niemand die verstandig is, er is niemand.
Waarom werd Gods Zoon mens? Zondag 14 HC. Waarom werd Gods Zoon mens? Om met jouw zonden af te rekenen Zondag 14 HC.
Genade.
Gewoon de Bijbel? 19 oktober 2014 Urk.
Hoe luister je naar de wet van God?
JEZUS DE RUIL JIJ.
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
Romeinen 5:19 Zoals door de ongehoorzaamheid van één mens alle mensen zondaars werden, zo zullen door de gehoorzaamheid van één mens alle mensen rechtvaardigen.
31 okt Urk 1. 2 tegenover traditie en kerkleer ALLEEN DE SCHRIFT tegenover verdiensten: ALLEEN GENADE tegenover werken van de mens: ALLEEN GELOOF.
de Bijbel is een liefdesbief: Ik heb je lief
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Strijd tegen de zonde?.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Hebreeën 8 1 De hoofdzaak van ons onderwerp is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is ter rechterzijde van de troon der majesteit in de.
18 augustus 2013 Den Haag. 11 Het woord is betrouwbaar: immers, indien wij met Hem stierven, zullen wij ook met Hem leven; 12 indien wij volharden, zullen.
24 nov Zoetermeer 1. de context van Filippi
"door één overtreding" Genesis 3 (deel II) 1.
Welkom in de samenkomst
Sola Scriptura - alleen de Schrift Solus Christus – alleen Christus Sola Gratia – alleen genade Sola Fide – alleen geloof Soli Deo Gloria – alleen GOD.
"het woord der verzoening"
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
{ Bijbelstudie kinderkampen Gratis en voor niets.
Les 10 voor 5 maart Paulus zette in zijn brieven de scene van de Grote Strijd uiteen:
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Matteüs 28:18-20a Iedereen moet erkennen: Christus is Heer 1.
Adam & Christus (2) in Romeinen 5
de brief aan de Romeinen
de brief aan de Romeinen
Agenda aanstaande week 1/2
Leven en Dood.
Transcript van de presentatie:

Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.

Genesis 1:27 God schiep de mens als zijn evenbeeld, als evenbeeld van God schiep hij hem, mannelijk en vrouwelijk schiep hij de mensen.

Genesis 5:3 Toen Adam 130 jaar was, verwekte hij een zoon die op hem leek, die zijn evenbeeld was. Hij noemde hem Set.

Romeinen 3:23: Iedereen heeft gezondigd en mist daardoor de nabijheid van God.

Romeinen 5:6-8 Toen wij nog hulpeloos waren is Christus immers voor ons, die op dat moment nog schuldig waren, gestorven. Er is bijna niemand die voor een rechtvaardig mens wil sterven; slechts een enkeling durft voor een goed mens zijn leven te geven. Maar God bewees ons zijn liefde doordat Christus voor ons gestorven is toen wij nog zondaars waren.

Romeinen 6:23 Het loon van de zonde is de dood, maar het geschenk van God is het eeuwige leven in Christus Jezus, onze Heer.

Matteüs 27:51 Op dat moment scheurde het gordijn in de tempel in tweeën, van boven tot onderen.

Romeinen 5: 18, 19, 21 Dus, zoals één fout leidde tot veroordeling van allen, zo ook leidde één goede daad tot vrijspraak en leven voor allen. Zoals door de ongehoorzaamheid van één mens allen zondaars werden, zo worden door de gehoorzaamheid van één allen gerechtvaardigd. Zoals de zonde haar heerschappij heeft uitgeoefend door de dood, zo zal de genade heersen door de gerechtigheid en leiden tot eeuwig leven, dankzij Jezus Christus onze Heer.