Welkom in de samenkomst

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

De les van de graankorrel
Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Geheimzinnig en onzichtbaar
De VRUCHT van de GEEST Galaten
Bouwstenen voor Gemeenterelaties Liefde. Wat is liefde?  Schrijf de naam van een geliefde op en geef 5 voorbeelden hoe u die liefde uitdrukt naar die.
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Het profiel van een christen
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 1 maart 2014 “Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
De allergrootste liefde
Genesis 3: 3 maar van de vrucht van de boom, die in het midden van de hof staat, heeft God gezegd: Gij zult daarvan niet eten noch die aanraken; anders.
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
Ik leg mijn leven af.
Godsdienst.
HEER, U bent mijn lamp en mijn luchter,
HOEZO BIDDEN?.
Romeinen Denken en Dienen.
Deel II verzoening.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
Van de GENADE vervallen.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Marcus Marcus En toen Hij weder uit het gebied van Tyrus vertrokken was En Jezus ging vandaar en trok Zich terug naar de omgeving.
Werken aan Intergenerationele Samenwerking en Expertise.
IN HET BEGIN WAS HET WOORD
Vertrouwen dat God onze voorbeden verhoort
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Godsdienst 1 1.
Godsdienst.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
‘voor de kinderen’. Johannes 1 3 x een nieuw begin de wording van de wereld de(mens)wording van Jezus de wording van Gods kinderen In het begin.
Pinksteren Nu de Heilige Geest in ons blijft.... Pinksteren Johannes 2:10 ‘Iedereen zet zijn gasten eerst de goede wijn voor en als ze dronken zijn de.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Vervuld zijn in de Geest
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Christelijke Vrijheid
Hebreeën 6 : 18 t/m 20 Hebreeën 4 : 14 t/m 16 Hebreeën 10 : 19 t/m 23
God Vertrouwen is Jezus kennen
NIEMAND IETS SCHULDIG 12 oktober 2014 Zoetermeer.
1 18 september 2014 Rijnsburg 18 september 2014 Rijnsburg.
Koen Minderhoud 30 november 2014
Wandelen met de Ontzagwekkende
Zondag 22 september 2013 morgendienst.
Zie het lam Gods... Johannes 1:29.
Strijd tegen de zonde?.
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
In Uw licht zien wij het Licht
Laat heel de aarde voor de HEERE vrezen, laat alle bewoners van de wereld bevreesd zijn voor Hem. Want Hij spreekt en het is er, Hij gebiedt en het staat.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
7 sept Zoetermeer. 14 want ik weet, dat het afleggen van mijn tent spoedig komt, zoals ook onze Here Jezus Christus mij heeft doen weten. 2Petrus.
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
28 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe Dit is hun overkomen tot een voorbeeld voor ons en het is opgetekend ter waarschuwing voor ons, over wie.
15 december 2013 Rotterdam 1. Caesarea – een haven, een poort 2.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
Welkom in de samenkomst
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
The only book God ever wrote 1 Johannes Leven, licht en liefde.
Wat geven we kinderen mee?
Transcript van de presentatie:

Welkom in de samenkomst

1 Johannes 3 13. Verwondert u niet, mijn broeders, zo u de wereld haat.

14. Wij weten, dat wij overgegaan zijn uit de dood in het leven, omdat wij de broeders liefhebben; die zijn broeder niet liefheeft, blijft in de dood. 15. Een ieder, die zijn broeder haat is een moordenaar; en u weet, dat geen moordenaar eeuwig leven blijvend in zich heeft.

16. Hieraan hebben wij de Liefde leren kennen, dat Hij (Jezus) Zijn leven voor ons heeft ingezet; ook wij behoren dan voor de broeders ons leven in te zetten.

17. Zo wie nu het goed der wereld heeft en ziet zijn broeder gebrek hebben, en sluit zijn hart toe voor hem, hoe blijft de Liefde van God in hem ? 18. Mijn kinderen, laat ons niet liefhebben met het woord of met de tong, maar met de daad en in waarheid.

19. En hieraan kennen wij, dat wij uit de waarheid zijn, en wij zullen onze harten zekerheid geven voor Hem. 20. Want indien ons hart ons veroordeelt, God is meerder dan ons hart, en Hij kent alle dingen.

21. Geliefden, indien ons hart ons niet veroordeelt, zo hebben wij vrijmoedigheid tegenover God; 22. En zo wat wij bidden, ontvangen wij van Hem, omdat wij ons aan Zijn geboden houden, en doen wat welgevallig is voor Hem. Geliefden

23. En dit is Zijn gebod, dat wij geloven in de Naam van Zijn Zoon Jezus Christus, en elkaar liefhebben, zoals Hij ons geboden heeft. 24. En die Zijn geboden houdt, blijft in Hem, en Hij in hem. En hieraan weten wij, dat Hij in ons blijft, namelijk aan de Geest, Die Hij ons gegeven heeft.