Woord van Leven Augustus 2013.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Woord Van Leven Oktober
Advertisements

Woord van Leven Juli 2013.
Woord van Leven April 2011 “Laat niet gebeuren wat Ik wil, maar wat U wilt.” Marcus 14,36.
Woord van Leven Januari 2010.
Woord van Leven Januari 2014.
Woord van Leven Februari 2011.
Tekst van Chiara Lubich 1949
Woord van Leven Maart 2013.
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Woord van Leven Juli 2010 “Het is met het koninkrijk van de hemel als met een koopman die op zoek was naar mooie parels. Toen hij een uitzonderlijk waardevolle.
Woord van Leven November 2013.
Discipelschap.
Woord van Leven Mei 2013.
Woord Van Leven April 2013 "Klaag niet over elkaar, broeders en zusters." Jakobus 5,9.
Woord van Leven September 2012.
Woord van Leven Oktober "Volg me." Matteüs 9,9 Matteüs 9,9 "Volg me." Matteüs 9,9 Matteüs 9,9.
Woord van Leven Februari 2013 “Wij weten dat we van de dood zijn overgegaan naar het leven omdat we elkaar liefhebben.” 1 Johannes 3,14.
Woord van Leven April 2014.
September 2013 Woord van Leven “We moeten niet liefhebben met de mond, met woorden, maar waarachtig, met daden.” 1 Johannes 3,18.
Woord van Leven Juli 2012 “Wie heeft zal nog meer krijgen, en het zal overvloedig zijn; maar wie niets heeft zal zelfs het laatste worden ontnomen.”
Woord van Leven Februari 2010.
Woord van Leven November 2009.
Woord van Leven Mei 2010.
Woord van Leven Mei 2011.
Woord van Leven Woord van Leven April 2012 April 2012.
Woord van Leven December 2011.
Woord Van Leven Maart 2014.
Woord van Leven Novermber 2011 “Wees dus waakzaam, want jullie weten niet op welke dag en op welk tijdstip hij komt.” Matteüs 25,13.
Woord van Leven December
Woord van Leven November 2012.
Woord van Leven December 2009 “Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede werken zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de.
Woord van Leven Maart 2012.
Woord van Leven Woord van Leven Januari 2012 Januari 2012.
Woord van Leven Februari
Woord van Leven Januari 2013 “Overdenk eens goed wat het wil zeggen: ‘Barmhartigheid wil ik, geen offers’.” Matteüs 9,13.
Woord van Leven Juli 2011 Blijf wakker en bid dat jullie "Blijf wakker en bid dat jullie niet in beproeving komen; de geest is wel gewillig, maar het.
Woord van Leven December 2012 “Wie Hem ontvingen en in zijn naam geloven, heeft Hij het voorrecht gegeven om kinderen van God te worden” Johannes 1,12.
Woord van Leven September 2010 “Niet tot zevenmaal toe, zeg ik je, maar tot zeventig maal zeven.” Matteüs 18,22.
Woord van Leven Juni 2011 “U moet u niet aanpassen aan deze wereld, maar uw gezindheid vernieuwen. Zo zult u ontdekken wat God van u wil en wat goed.
Woord van Leven Augustus 2011.
December 2013 Woord van Leven "Moge de Heer uw liefde voor elkaar en ieder ander groter maken, zodat uw liefde even overvloedig wordt als onze liefde.
Woord van Leven Oktober 2012 “Als U het zegt, zal ik de netten uitwerpen.” Lucas 5,5.
Woord Van Leven Mei 2014 “Namens Christus vragen wij: laat u met God verzoenen.” 2 Korintiërs 5,20.
Juni 2013 Woord van Leven "Het is een blijk van Gods genade, wanneer u verdraagt wat u moet lijden voor uw goede daden." 1 Petrus 2,20.
Woord van Leven Oktober 2013.
Woord van Leven Oktober 2009.
Oktober 2014 Woord van Leven “Ik ben het brood dat leven geeft. Wie bij mij komt zal geen honger meer hebben, en wie in mij gelooft zal nooit meer dorst.
Woord van Leven Juni 2014.
Woord van Leven September 2011.
Woord van Leven Juni 2010.
“Jezus zei tegen haar: ‘Geef mij wat te drinken’.” Johannes 4,7
Woord van Leven Juli 2014.
Chiara Lubich e P. Fabio Ciardi
Woord van Leven Augustus 2014.
Woord van Leven Woord van Leven Augustus 2012 Augustus 2012.
Woord van Leven November
Woord van Leven Maart 2015.
Woord van Leven Maart 2011.
September 2014 Woord van Leven “Aanvaard elkaar daarom ter ere van God, zoals Christus u heeft aanvaard.” Brief aan de Romeinen 15,7.
Woord van Leven November 2014.
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Woord van Leven April 2015 “Ik ben voor iedereen wel íets geworden” (1 Cor 9, 22)
“Ga de weg van de liefde.”
«Heb uw naaste lief als uzelf» (Marcus 12, 31).
“En bovenal, kleed u in de liefde, dat is de band die u tot een volmaakte eenheid maakt!”
Woord Van Leven November 2015 “Laat hen allen één zijn.” Johannes 17, 21 Commento di P. Fabio Ciardi OMI.
“Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.” Matteüs 25, 40 Woord.
Woord van Leven Februari 2016 “Zoals een moeder haar zoon troost, zo zal Ik jullie troosten.” Jesaja 66, 13.
“Zoals de Vader Mij heeft uitgezonden, zo zend Ik jullie uit.”
Transcript van de presentatie:

Woord van Leven Augustus 2013

"Is het soms een verdienste als je liefhebt wie ook jullie liefhebben "Is het soms een verdienste als je liefhebt wie ook jullie liefhebben? Want ook de zondaars hebben degenen lief die hen liefhebben." Lucas 6,32

Het Woord van leven van deze maand staat in het evangelie van Lucas.

Het is een stukje van dat grote geheel van gezegden van Jezus, de zogenaamde Bergrede, die we ook in het evangelie van Matteüs vinden.

Daarin beschrijft Jezus, zoals bekend, wat vereist wordt om het rijk van God binnen te treden en welke kenmerken iemand heeft die daartoe behoort.

De basis van alles is kort gezegd: het navolgen van de hemelse Vader. In deze tekst van het Woord van leven roept Jezus zijn leerlingen op om de Vader na te volgen in de liefde. Als we zijn kinderen willen zijn, moeten we onze medemens liefhebben zoals Hij dat doet.

"Is het soms een verdienste als je liefhebt wie ook jullie liefhebben "Is het soms een verdienste als je liefhebt wie ook jullie liefhebben? Want ook de zondaars hebben degenen lief die hen liefhebben." Lucas 6,32

Het eerste en belangrijkste kenmerk van de liefde van God de Vader is dat ze volkomen belangeloos is. En daarmee staat ze haaks op de liefde van de wereld.

Die is gebaseerd op wederzijdsheid en op sympathie Die is gebaseerd op wederzijdsheid en op sympathie. We beminnen wie ons bemint of wie we sympathiek vinden.

De liefde van de Vader is zonder eigenbelang De liefde van de Vader is zonder eigenbelang. Hij geeft zich aan de schepselen, ongeacht of ze beantwoord wordt of niet.

Het is een liefde die als eerste bemint en alles geeft wat ze bezit Het is een liefde die als eerste bemint en alles geeft wat ze bezit. Daarom is het een opbouwende liefde die de dingen verandert.

De hemelse Vader bemint ons niet omdat wij goed zijn, een mooie ziel hebben en daarom zijn aandacht en welwillendheid zouden verdienen. Integendeel, het is juist zijn liefde die in ons de goedheid en schoonheid voortbrengt. En Hij maakt ons tot zijn vrienden, tot zijn eigen kinderen.

Een ander kenmerk van de liefde van God de Vader is dat ze universeel is. God heeft liefde voor iedereen, zonder onderscheid te maken. Zijn liefde kent geen enkele beperking: ze is letterlijk grenzeloos.

Daarom bemint de Vader ook de kinderen die ondankbaar zijn, die ver van Hem af staan of opstandig zijn. Hij voelt zich juist tot hen speciaal aangetrokken.

"Is het soms een verdienste als je liefhebt wie ook jullie liefhebben "Is het soms een verdienste als je liefhebt wie ook jullie liefhebben? Want ook de zondaars hebben degenen lief die hen liefhebben." Lucas 6,32

Wat kan deze tekst betekenen voor ons concrete leven in de komende maand?

We kunnen ons gedragen als echte kinderen van de hemelse Vader door zijn liefde na te volgen, vooral in de kenmerken die we hier noemden: belangeloosheid en universaliteit.

We kunnen proberen de anderen als eerste lief te hebben, met een edelmoedige en solidaire liefde die openstaat voor iedereen, en die vooral gericht is op de leegte die we om ons heen kunnen waarnemen.

We kunnen proberen lief te hebben met een liefde die niet kijkt naar resultaten.

We kunnen instrumenten zijn van de vrijgevigheid van God door de anderen te laten delen in de gaven die we van Hem hebben gekregen.

Wanneer we ons laten leiden door dit Woord van Jezus kunnen we iedere medemens die we ontmoeten met andere ogen zien en met een nieuw hart bejegenen. Het leven van iedere dag zal ons genoeg mogelijkheden geven.

En waar ons leven zich ook afspeelt – in het gezin, op school, op onze werkplek, in het ziekenhuis, enz. – we kunnen uitdelers zijn van de liefde die van God komt en die Jezus op aarde heeft gebracht. Alleen deze liefde kan de wereld anders maken.

"Is het soms een verdienste als je liefhebt wie ook jullie liefhebben "Is het soms een verdienste als je liefhebt wie ook jullie liefhebben? Want ook de zondaars hebben degenen lief die hen liefhebben." Lucas 6,32 “Woord van Leven”, uitgegeven door de Focolarebeweging. Tekst van Chiara Lubich,”(1920-2008), www.focolare.nl Deze powerpoint in verschillende talen is te downloaden op: www.santuariosancalogero.org Lay-out Anna Lollo in samenwerking met Don Placido D’Omina (Sicilia, Italië) Informatie: www.focolare.org