HoekscheWaardDuurzaam

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wilde Ganzen… •Wilde Ganzen is dé expert op het gebied van concrete projecten in ontwikkelingslanden. •Wij stellen mensen in staat om initiatieven ter.
Advertisements

een duurzaam bouwproject REALISATIE DOOR LEERLINGEN
Over Diversion Bureau voor maatschappelijke innovatie
6 Informatie bijeenkomst over de oprichting van LECO De Lokale Energie Coöperatie In de regio Opsterland.
“Die verzuimdossiers kosten mij teveel tijd”
geen fossiele brandstoffen In 2020 al? Kan dat???
Centrale werkwinkel D:
Van duurzaam energie-initiatief naar Met Elkaar Voor Mekaar
Kansen voor een duurzaam Hillegersberg-Schiebroek
aanbevolen administratieve opzet voor Rotary Clubs
20 decembe r 2011 Energiebesparing particuliere verhuurders.
Duurzaamheid Bert van de Merwe.
Logo, drie kleuren, drie partijen bij betrokken
Energie van en voor Ameland. Wat is AEC  Inkoop groene stroom en gas en verkoop aan Amelanders en bedrijven op Ameland  Zonder winst oogmerk  Zelf.
Green Farming Kenya Programma informatie Introductie Green Farming Kenya is een programma voor Nederlandse tuinbouw toeleveranciers die actief zijn in.
Agrarisch natuur- en landschapsbeheer. Firma Kager.
Klimaatbeleid & Welzijn / Sociale Zaken raakvlakken, meerwaarde & kansen Lokale Klimaatagenda.
Welkom e.v.a.. Energie Gilze Rijen is een initiatief van Club Klimaatneutraal Gilze- Rijen Opgericht in 2009 met als doel een beweging te starten naar.
Innovatief aanbesteden transport & verwerking gemeentelijk groenafval
Naar een duurzame zuivelketen
Zon  Energie Inspiratie   Realisatie
College 5 Ethiek en business.
MVO is de opdracht Seminarie VVSG
Kansen Voor Jongeren Voorlichtingsbijeenkomst 26 maart 2012.
Wat betekent “Europa” voor het Sallandse platteland?
Energie van en voor Ameland. Wat is AEC  Inkoop groene stroom en gas en verkoop aan Amelanders en bedrijven op Ameland  Zonder winst oogmerk  Zelf.
Duurzaamheid: ‘Een ‘duur’ woord, of zijn er ook kansen?’
NETWERK: 2000 bedrijven met MVO-ambitie
NME: kiezen, leren, meedoen
DoorSTROMEN STROOM Water … naar een vervolg van het grootste water-arrangement in Nederland.
Klimaatneutraal ’s-Hertogenbosch
WerkGevers Service Punt Zoetermeer Jolanda Kroon
Natuurpunt & bedrijven: We hebben elkaar heel wat te bieden, alleen … Natuurpunt & bedrijven: We hebben elkaar heel wat te bieden, alleen …
MAATSCHAPPELIJKE VERANTWOORDELIJKHEID
Welkom Workshop: Vereniging van de Toekomst Programma: -Voorstellen -Introductie Huis voor de Sport Limburg -Vereniging van de Toekomst.
Kooperaasje Fryslân “ Het sneller verduurzamen van Fryslân door het verbinden van alle duurzaamheidskennis en - initiatieven om zo samen van elkaar.
Herstructurering Sociaal Domein
Coöperaties en coöperatief samenwerken, een kennismaking.
Vitale opgaven voor de Stad bestuursvergadering ZON, 4 febr. 2014
Plan van aanpak Duurzaam denken en doen op De Kleine Aarde Tom Bade.
Coöperatieve energietransitie van niet duurzaam centraal naar duurzaam decentraal Schijndel 23 mei
Naar een duurzamer wereld? Prof. dr. Jacqueline Cramer, Directeur USI
Vitale opgaven voor de Stad november 2014
MVO KENNIS KAART. Werkomgeving Maatschappij Milieu Ketenbenadering Bedrijfsethiek Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.
MVO- maatschappelijk verantwoord ondernemen
De Klimaatneutrale Gemeente Een onderzoek naar ambities Milieu 2010, 13 oktober 2010 Wim Nooijen.
Recht op zelfbeheer iets voor ons? Trevor James 17 maart 2015.
Workshop sponsoring Delft voor Elkaar
Het Groene Woud  Nationaal Landschap Het Groene Woud (2005)  Aantrekkelijk natuur-, cultuur- en recreatiegebied tussen Den Bosch, Eindhoven en Tilburg.
BUURTCOÖPERATIE SEGHWAERT: SAMENWERKEN IN DE WIJK Over talent, meedoen en samenwerken met de inwoners van Zoetermeer Powered by: Fonteynenburg, Ipse de.
Samen leven, zorg voor elkaar. Waar gaat het over? Met de decentralisaties worden gemeenten verantwoordelijk voor de zorg voor en het welzijn van hun.
Op naar uitvoeringsprojecten. Wat vragen we? En wat kunt u van ons verwachten? Door Jan Kerkhof voorzitter initiatiefgroep Dommelvallei.
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Duurzaamheid 2014 – 2015.
Noord-Zuidsamenwerking Deinze De GROS vandaag en morgen Oost-Vlaanderen, een solidaire provincie We maken er samen werk van ! Februari 2014.
Kennisuitwisseling en zwerfafvalvergoeding Henk Klein Teeselink
Eetbaar Almere Initiatief van Vereniging Buitenstad Gerda Lenselink, KNHM 8 november 2013.
De winst zit in de opbrengst NINTES experience september MVO; op weg naar nieuwe opbrengsten? Henk Folkerts, Rijnconsult.
Alle leerlingen zijn D&P leerlingen Via keuzevakken leggen ze hun eigen accent V A L K U I L “Alles blijft zoals het is…”
1 Landerd 2020 Levendig en natuurlijk ondernemend Voorbereidende raadsvergadering
De Coöperatie expert Samenwerkingen die werken Guus Koster 7 oktober 2016.
JCI VLAANDEREN #EXCHANGE. INLEIDING JCI bestaat enkel en alleen door de toewijding, de ideeën, de passie en de inzet van de individuele leden.
GPR Gebouw Inzicht in duurzaamheid

Duurzaamheidsplatform Kaag en Braassem
Aanbod gemeenten NDC mediagroep lokaal.
Stichting De Waaier Presentatie 30 november 2017.
ONDERWIJS EN ARBEIDSMARKT
Doelstelling vanaf het begin
Het Groene Woud Nationaal Landschap (2005) Gebied en Organisatie
De toekomst van de maatschappelijke stage
Transcript van de presentatie:

HoekscheWaardDuurzaam Aangenaam! HoekscheWaardDuurzaam

Een burger-initiatief: HoekscheWaardDuurzaam maakt zich sterk voor een duurzame toekomst van de Hoeksche Waard

Coöperatie Sinds juli 2010 Initiatiefnemers Statuten In dienst van de leden Certificaten á € 50,- Maximaal 500 certificaten per lid Elk lid heeft 1 stem, ongeacht het aantal certificaten

Bestuur Ben Pluimer Jan Verschoor Cees Kooijman Henk van den Berg (voorzitter)

Commissies : Technologie, energie en klimaat » Dick de Bruijne Grondstoffen, biodiversiteit en consument » Basjan Niemansverdriet Bouwen en milieu » Mart Ros Maatschappelijke betrokkenheid en educatie » Dick Hitzert Marketing en communicatie » Henk van den Berg

De pijlers van HoekscheWaardDuurzaam Technologie energie en klimaat Grondstoffen biodiversiteit en consument Bouwen en milieu Maatschappelijke betrokkenheid en educatie Marketing en communicatie

HWD & Technologie, energie en klimaat Doel: Binnen 5 jaar 10.000 ‘groene’ aansluitingen in de Hoeksche Waard Via: Aanbieden van voordelige groene energie aan de leden van de Coöperatie. Ondersteuning en advisering bij de aanleg en installatie van duurzame energiebronnen bij particulieren, bedrijven en instellingen in de Hoeksche Waard. Powered by ………………

HWD & Grondstoffen, biodiversiteit en consument Reduceren voedselverspilling HWD wil katalysator zijn voor realisatie van o.a.: in het landschap passende, installaties voor energiewinning uit plantaardige resten (landbouw,natuur) gebruik gewasbeschermings- middelen omlaag brengen gebruik akkerranden stimuleren groene produkten uit Hoeksche waard in en om Hoeksche waard afzetten

HWD & Maatschappelijke betrokkenheid en educatie Het promoten van duurzaamheid bij de (school-)jeugd Opzetten van een kenniscentrum Interactieve website ontwikkelen Organiseren van activiteiten ism………..

HWD & Bouwen en milieu Bouwbesluit + voor alle gemeenten in de Hoeksche Waard Cradle tot Cradle Ruim voor 2020 energie neutrale nieuwbouw.

HWD doelstelling: Tbv de leden bemiddelen bij de inkoop van duurzame energie. Kennis en krachten bundelen Het duurzaamheidsbesef verhogen in de Hoeksche Waard Een duurzaamheidsplatform zijn voor consumenten, bedrijven en overheden in de Hoeksche Waard Ondersteuning en begeleiding bij het opzetten van lokale / regionale “energiebedrijven”

HWD wil: 8000 aandeelhouders werven binnen 5 jaar 30.000 ‘groene’ aansluitingen realiseren in de Hoeksche Waard dat de Hoeksche Waard op termijn zelfvoorzienend wordt in energiebehoefte samenwerking met duurzame partners leden voordeel bieden ook via partners maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) stimuleren

Financiën/bron van inkomsten Uitgifte van certificaten á € 50,- (max. 500 certificaten per lid) Initiatieven door samenwerking met duurzame partners Goedkoper groene energie aanbieden Aansluiten bij duurzame projecten in de Hoeksche Waard

Partners van HWD Inwoners van de Hoeksche Waard Bedrijfsleven in de Hoeksche Waard Maatschappelijke organisaties Lokale en provinciale overheid Greenchoice of …

Kansen door uw lidmaatschap 20-20-20 Bij een brengen / koppelen: aanwezige (individuele) expertise en initiatieven op het gebied van duurzaamheid Kennis delen Coöperatie is van en voor Hoekschewaarders Op duurzame wijze eenvoudig, goedkoop en betrouwbaar in eigen energiebehoefte voorzien Haalbare doelen stellen

Bedreigingen Onhaalbaarheid op korte termijn van menig plan Veel initiatieven, veel woorden, weinig daden (Procedurele) belemmeringen

Deze Hoekschewaarders steunen ons al…. Doet ú ook mee…….?

Plan van aanpak Bekendmaken van bestaan HWD & draagvlak creëren Publiciteits-campagne in de Hoeksche Waard Ledenwerving Samenwerking met duurzame partijen Initiatieven ontwikkelen duurzame energie

Het certificaat.

maken we de Hoeksche Waard ‘duurzaam’! Samen maken we de Hoeksche Waard ‘duurzaam’!