De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Aanbod gemeenten NDC mediagroep lokaal.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Aanbod gemeenten NDC mediagroep lokaal."— Transcript van de presentatie:

1 Aanbod gemeenten NDC mediagroep lokaal

2 Wensen gemeenten Informeren van burgers:
Om draagvlak te creëren voor te nemen/genomen besluiten. Inzake bekendmakingen genomen besluiten/verleende en aangevraagde vergunningen. Over mogelijkheden van (inkomens) ondersteuning en zorg. Over ruimtelijke plannen.

3 Wensen gemeenten Maar ook:
Willen weten wat burgers wensen en wat burgers ervan vinden. Het promoten van de gemeente voor wonen en werken. Het promoten van toerisme en evenementen.

4 Hoe bereik ik de burgers?

5 Aanbod NDC mediagroep

6 Gemeentepagina Het wekelijks/tweewekelijks publiceren van kort nieuws, verleende en aangevraagde vergunningen, wegomlegging, etc. in de huis-aan- huis krant welke verschijnt in de betreffende gemeente.

7 Doorplaatsen van nieuws
Het doorplaatsen van het nieuws op de gemeentesite, inclusief duidelijke vermelding van de afzender, naar de betreffende weekbladsite voor meer bereik.

8 Plaatsen banner Het plaatsen van een banner op de weekbladsite, welke doorlinkt naar de website van de gemeente.

9 Column of rubriek Een wekelijkse/tweewekelijkse column of rubriek van bijvoorbeeld burgemeester/raadslid of fractievoorzitters in de krant. De inhoud wordt bepaald door de gemeente.

10 Verslag raadsvergadering
Raadsvergaderingen worden bijgewoond door een redacteur en deze maakt hiervan een verslag ten behoeve van de krant en site.

11 Gemeente-tab website Het samenvoegen van alle online gemeente-nieuws (nieuws van de gemeente zelf en het gemeentenieuws gebracht door NDC mediagroep) op de weekbladsite onder 1 menukeuze: zo kunnen burgers in één oogopslag zien wat het nieuws over de gemeente is.

12 Themarubriek Een themarubriek in de krant van 4 opeenvolgende verhalen over bijvoorbeeld: armoede, zorg, integratie, wijkenproject, etc.

13 RegioNoordpanel RegioNoordPanel is een online panel voor regionaal betrokken mensen uit Noord-Nederland, die graag hun mening geven over uiteenlopende onderwerpen. Het panel is een initiatief van NDC mediagroep in samenwerking met het onafhankelijke onderzoeksbureau Enigma Research, aangesloten bij de MarktOnderzoekAssociatie (MOA). Deelname aan een onderzoek van RegioNoordPanel is altijd volledig anoniem.

14 RegioNoordpanel De mening van burgers vragen over bepaalde zaken middels het RegioNoordpanel. De betreffende kwestie wordt eerst uitgelegd in de krant en daarin wordt een oproep gedaan aan de burgers hun mening te geven via het RegioNoordpanel.

15 Tot slot, NDC mediagroep: MVO en duurzaamheid
Redacties: belangrijke maatschappelijke functie om (lokale) ontwikkelingen te volgen en vormen een kritisch en nuttig platform voor de lokale democratie.   Planet - NDC mediagroep streeft ernaar haar milieu-impact zo klein mogelijk te maken: - duurzame inkoop en productie = o.a. FSC gecertificeerd. - actief opereren in werkgroepen om reductie van autokilometers in Noord-Nederland te realiseren. People - NDC mediagroep streeft ernaar een goede werkgever te zijn door werknemers prettige en veilige werkomstandigheden te bieden en mogelijkheden te creëren voor professionele en persoonlijke ontwikkeling. Profit - NDC mediagroep streeft ernaar haar maatschappelijke relevantie te vergroten door enerzijds inhoudelijke waardevolle content te ontwikkelen en uit te dragen en anderzijds (sociaal)maatschappelijk verantwoorde ontwikkelingen aan te moedigen met geld, kennis en mankracht en deze in de organisatie te implementeren.  Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt: De bezorging van kranten is van oudsher een activiteit, waar ook mensen bij actief kunnen zijn, die op een andere wijze moeilijk aan de slag komen.


Download ppt "Aanbod gemeenten NDC mediagroep lokaal."

Verwante presentaties


Ads door Google