Bezoek een sportief evenement:

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
IJsje is het zachtste beertje van de hele wereld. Voel maar in het boek!
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
Verrassing!!.
Stichting Immanuel Paaspakketten 2010 Met Pasen 2010 mochten we door heel Roemenie rond de 3000 pakketten uitdelen. Hier ziet u een voorbeeld van een pakket.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Opvoeding.
We zijn toch allemaal gelijk…
Woorden en tijd.....
De Slippertjes.
Verslag Bomen kappen groep 8, georganiseerd vanuit het IKL
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
De Jaren na de oorlog Nederland begon aan z’n wederopbouw, D.W.S. bouwde aan z’n toekomst. De heren speelde in de districtklasse en kwamen.
‘’Een beetje tijd!!! Kamunyak.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Door Rosalie Blok. 4 en 5 juni 2013 was het weer tijd voor de Jaarlijkse modeshow van de studenten van de opleiding Mode/maatkleding van ROC Tilburg.
Nelf-reis Portugal 7 t/m 9 december 2001 Een korte impressie van onze reis naar Lissabon met Nelf.
Dag 7 Dag 7 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Hier ben ik dan weer. En hebben jullie al iets in je schoentje gehad? Als je nog niets gehad.
Het leven.
Bezoek een tv studio opname met publiek JENSEN. OPDRACHT Op 17 april 2013 zijn Lisa, Elllen, Kylie, Kimberly, Vanja en ik naar Weesp afgereisd om een.
FC Eindhoven Bezoek een sportief evenement. Observeer het publiek tijdens je bezoek Ik ben naar de ladies night van FC Eindhoven geweest. Dit was een.
Het Leven /04/2017.
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Dag 3. Dag 3 Hallo jongens en meisjes, Dag 3 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Daar ben ik weer. En hoe is het bij jullie? Zijn jullie al bezig.
Nieuwsbrief 2 OVER JOY GOEDKOOP TOPTURNSTER BIJ TSH-HEERENVEEN.
IKL project door: Kiki Pappers
De koekoek Jaren lang liet hij zich in onze bomen horen het was geluid dat mijn hart bleef bekoren.
One Last Tour ’12 ZiggoDome Amsterdam. Sfeerimpressie.
De kleur blauw stond centraal in dit project Cuma-dag was wel leuk je kan der van alles doen, je kunt kleding ontwerpen, Voertuigen maken, muziek maken,
Bij het kolenvuur Johannes
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
Wat overigens niet zo eenvoudig is, omdat 't in die zin toch wel echt 'n nationaal park is waarbij de commerciele voorzieningen tot een minimum beperkt.
dat hebben wij, wij op vakantie naar kreta in september en wat hebben we, we zitten hier in de regen.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
Glow.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Dit digitale prentenboek staat op
Power Point excursie Hallo lezers, dit is onze Power Point over de excursie naar het van Gogh museum.
The Hangover 3 Entertainment.  “observeer het publiek tijdens je bezoek”
‘De Klomp Draait Door’ Rosalie Blok Klas CE2C.
Jazz avond Hall OF Fame Tilburg
inleiding Thijs Waanders Rens Velthuis Stan de Leeuw Roy broshuis
In die tijd kondigde keizer Augustus aan dat alle mensen zich moesten laten inschrijven in de stad van hun familie.
Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij.
Willem II – Fc Twente. Verwachtingen  Verwachtingen thuissupporters: De thuissupporters verwachtten van Willem II vooral strijd en passie te zien tegen.
© VIP GilzeRijen ( brengt hulpvragers en vrijwilligers bij elkaar en de website is een zusje van Zorgvoorelkaar.com. Rob: “Ik was.
KROKETTEN Voorzitter; Senem Ontwerper; Devin Notulist; Dianne Materiaal; Fabian.
De legende van de partyhut
Het jungle feest.
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
Miniveldtoernooi Wat is miniveldtoernooi? Voetbaltoernooi met teams van 6 personen. Er wordt gespeeld op een half veld. Deelname door mannen en.
AANGRIJPENDE BRIEF AAN EEN ABORTEUR
Verwachting Mijn verwacht van dit spel was erg laag. Voordat ik het spel ging spelen, vond ik het er maar stom, makkelijk en kinderlijk uitzien. Ik wou.
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Stage: Basisschool de Klingerberg
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Kamp dag een Er was eens een klas groep 5/6 Die gingen op kamp in Helden.
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
ZORGSTROOM CONCERT Het Zeeuws Orkest 27 januari 2013.
EEN KIJKJE BIJ DE KLEUTERS! Een dagje in onze klas!
De robot en de uitvinder! Geschreven door de kinderen van groep 3 en 4a!
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Mopje… Ontwerp: Wsbrd Ontwerp: Wsbrd. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd voor een gemaskerd bal. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd.
Transcript van de presentatie:

Bezoek een sportief evenement: Willem II – FC Groningen Thijs Schalken en Maud van den Bersselaar

Inleiding: Wij zijn naar de wedstrijd Willem II – FC Groningen geweest op zaterdag 30 maart 2013. We hadden twee kaarten, een voor vak N en een seizoenskaart voor vak ABC (de Kingside) om op deze manier een vergelijking te kunnen maken tussen het publiek in de twee vakken. Verder hebben we onszelf de vraag gesteld: “Welk effect heeft de wedstrijd op het publiek?”.

Verleden Willem II en FC Groningen speelden 26 keer eerder tegen elkaar in Tilburg in de Eredivisie. 17 keer won de thuisclub, terwijl de bezoekers 5 keer de winst mee naar huis namen. 4 maal werd een gelijk gespeeld. De laatste jaren was Willem II ook vaak sterker dan FC Groningen. Van de laatste 10 ontmoetingen in Tilburg won Willem II liefst 8 keer.

Welk effect heeft de wedstrijd op het publiek? Wij hebben het publiek geobserveerd in twee verschillende vakken van het stadion namelijk de Kingside (ABC) en vak N. De Kingside is het “sfeer vak” van het stadion en hier zitten over het algemeen jongeren. Vak N is het familie vak en het publiek dat in dit vak zit is daarom ook erg gevarieerd. Wat ons meteen opviel was dat bijna iedereen in de Kingside stond en aan het zingen was. Terwijl het publiek in vak N rustig op de wedstrijd zat te wachten. Maar toen de spelers opkwamen, kwamen ook zij even van hun stoel. In de eerste helft van de wedstrijd waren de supporters in de Kingside volop aan het supporten en zingen voor hun club terwijl er in vak N maar een fanatiekeling bij zat die af en toe iets naar de spelers riep. De rest van het vak amuseerde zich met de wedstrijd. Toen Willem II op 1 – 0 voorsprong kwam was het een groot feest in de Kingside en kregen de spelers een staande ovatie van vak N. Tijdens de tweede helft toen de 1 – 1 viel, viel de feestelijke sfeer weg en werden de supporters in de Kingsite wat rustiger terwijl de supporters in vak N nogsteeds op hun stoel bleven zitten. Maar toen de 1 – 2 viel, sloeg de sfeer in de Kingside om en werden er door een aantal supporters veel dingen naar de spelers geroepen omdat ze weer zouden verliezen. Terwijl de andere supporters in het vak weer een lied zongen om ze toch een hart onder de riem te steken en ze te blijven steunen. Aan het einde van de wedstrijd kregen de spelers van beide vakken nog wel een groot applaus en de supporters in vak N gingen meteen na de wedstrijd naar huis terwijl er in de Kingside nog een klein relletje ontstond tussen een paar van de supporters. Die vervolgens even goed aangepakt werden en daarna ook richting huis zijn gegaan.

Onze conclusie. Welk effect heeft de wedstrijd op het publiek? Het verschilt per vak welk effect de wedstrijd heeft op het publiek omdat er in ieder vak een ander soort publiek zit. De supporters van de Kingside gaan de wedstrijd altijd moet goede moed in en worden steeds fanatieker als hun club op voorsprong komt te staan. Maar als ze op achterstand komen worden ze steeds rustiger en bij sommige supporters slaat de goede sfeer zelfs om naar een beetje agressie zelfs. De supporters in vak N komen naar het stadion om van een leuke wedstrijd en de sfeer in het stadion te genieten. Verder heeft de wedstrijd niet echt effect op wat ze doen of roepen. Wel zullen er altijd mensen in het vak zitten die flink balen als ze verliezen maar dit uitten ze niet tegenover de anderen.

Ons advies. Wil je naar Willem II om een gezellige avond te hebben en ook nog een beetje mee te krijgen van de voetbalwedstrijd, dan moet je zeker in de Kingside (ABC) gaan zitten. Maar wil je naar Willem II om een rustige voetbal wedstrijd te kijken adviseren wij je om in vak N te gaan zitten want dan weet je zeker dat je geen minuut van de wedstrijd zult missen.