De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Jaren na de oorlog 1945 - 1950 Nederland begon aan z’n wederopbouw, D.W.S. bouwde aan z’n toekomst. De heren speelde in de districtklasse en kwamen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Jaren na de oorlog 1945 - 1950 Nederland begon aan z’n wederopbouw, D.W.S. bouwde aan z’n toekomst. De heren speelde in de districtklasse en kwamen."— Transcript van de presentatie:

1 De Jaren na de oorlog Nederland begon aan z’n wederopbouw, D.W.S. bouwde aan z’n toekomst. De heren speelde in de districtklasse en kwamen daar bijzonder goed voor de dag. In 1947 werd op de algemene bondvergadering van het N.H.V. een hoofdklasse ingesteld. Hiermee was de N.H.V. de eerste bond die een hoofdklasse instelde. D.W.S. werd in deze hoofdklasse geplaatst. De andere clubs waren: Vluchheid en Kracht – Groningen, Olympia – Hengelo, P.S.V. – Hengelo, Niloc – Amsterdam, Hellas – Den Haag, Olympia – Groningen, Blauw-Wit – Amsterdam.

2 In dat team speelde 2 spelers, Henk van Toolen en Henk Smits die al reeds enkele malen in het Nederlands team hadden gespeeld, in die tijd dat handbal nog door de turnbond werd georganiseerd. Andere waren Jan van Lint, Aad van Woerkom, Aad Sigmond, Jaap ten Bosch en in het doel de lange Wim de Ronde. Sportief gezien een prachtig resultaat, maar het bracht wel problemen met zich mee, men kon niet in de sterkste opstelling aan deze kompetitie deelnemen. Voor een paar prominenten spelers was het vooruitzicht op de verre reizen een groot bezwaar terwijl nog een aantal leden tijdens het seizoen afhaakte. Deze reizen waren echt geen sinecure er moest gereisd worden met de zogenoemde “Kaakjes Blikken” kleine busjes op gas, die de snelheidsgrens nooit overschreden. De reizen naar Hengelo, Groningen, Roermond, betekende vertrektijden van zes a zeven uur en diep in de avond terug. Zeer begrijpelijk dat dit team, zeer verzwakt, niet die resultaten leverde die men in gedachten had.

3 Voor de volhouder was het een seizoen om nooit te vergeten, er is zelfs tegen Niloc in het Olympisch Stadion gespeeld, ondanks de nederlaag een hele belevenis. Het is niet te verwonderen dat er maar één seizoen in deze klasse is uitgekomen. Eenmaal weer terug in de districtklasse kreeg men al vrij spoedig weer een prima team omdat een aantal afvallige weer terug kwamen. Vlak na de oorlog werd tegen gerenommeerde buitenlandse ploegen gespeeld. Men handbalde tegen S.T.V.Bern uit Zwitserland en tegen Canadezen in De wedstrijd tegen de Canadeze verspeelde men op het S.V.V. terrein. In 1947 was Heim uit Zweden de tegenstanders. De hiermee gepaard gaande in kwartieringen hebben nog lang vele goede kontakten opgeleverd. De rondvaart door de Rotterdamse havens, het bezoek aan Wilton Feijenoord en de distilleerderij De Kuijper werden door de buitenlanders zeer op prijs gesteld. Zelf is D.W.S. tweemaal naar Bremen geweest met een groot succes volgens ingewijden.

4 De eerste lichtwedstrijd handbal in Nederland 11 augustus 1947

5

6

7

8

9 Vlak na de oorlog werd tegen gerenommeerde buitenlandse ploegen gespeeld. Men handbalde tegen S.T.V.Bern uit Zwitserland en tegen Canadezen in De wedstrijd tegen de Canadeze verspeelde men op het S.V.V. terrein. In 1947 was Heim uit Zweden de tegenstanders.

10

11

12

13 De damesafdeling groeide gestadig, in 1946 al 3 elftallen, technisch gingen de dames ook hard vooruit seizoen 45/46 bracht een kampioenschap van Dames 1 in de 2e klasse en men won ook de promotiewedstrijd. De kompetitie 46/7 had een nieuwe indeling namelijk voor district West B was nu een 1e en 2e klasse alsmede een reserve 1e en 2e. Onze dames 1 en 2 werden ingedeeld in de 1e klasse en reserve 1e klasse. Een zware opgave voor onze dames maar voor het handbalspel een goede zaak.

14 1946

15

16

17

18


Download ppt "De Jaren na de oorlog 1945 - 1950 Nederland begon aan z’n wederopbouw, D.W.S. bouwde aan z’n toekomst. De heren speelde in de districtklasse en kwamen."

Verwante presentaties


Ads door Google