DP PL OP IP BF MP MFAP Figuur 8.1
Plannen maken:PL Methoden en hulpmiddelen kiezen Producten identificeren Activiteiten plannen Afhankelijkheden identificeren Schatting maken Planning maken Risico’s analyseren Plan voltooien OPIPMPMF InitiatiefaseplanProjectplanTeamplanFase- of afwijkingsplan Figuur 8.2
Plannen maken PL - Plan ontwerpen (PL1) - Producten definiëren en analyseren (PL2) - Activiteiten en afhankelijkheden identificeren (PL3) - Schatting maken (PL4) - Tijdschema opstellen (PL5) - Risico's analyseren (PL6) - Projectplan voltooien (PL7) PL MP1 MF 1, 2, 6 IP2 OP6 Figuur 8.3
Producten definiëren Producten beschrijven Volgorde bepalen Figuur 8.4
Figuur 8.5
Productbeschrijving koelkast Doel: een beschrijving van alle onderdelen van de nieuwe koelkast. Samenstelling De koelkast heeft de volgende onderdelen: - vriesvak van 20 liter - 3 vakken van ieder 25 liter - groentela van 30 liter - flessenrek in deur - opbergvak voor eieren - binnenverlichting Kleur - wit Kwaliteitscriteria - geleverd door erkend leverancier - 5 jaar garantie - laag energieverbruik Kwaliteitsmethode - test consumentenbond - testrapport energiebedrijf Figuur 8.6
Oude keuken Meet- resultaten Lijst van materialen Leidingen Ontwerp TegelsVerf Verbouwde keuken Nieuwe keuken Figuur 8.7
Figuur 8.8
Figuur 8.9
1 Identificatie 2 Analyse 3 Maatregelen 4 Selectie Risico- analyse Risico- management 5 Inplementatie 6 Bewaking Figuur 8.10