Economic Operators Registration and Identification

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling Doelstelling 2 VLAANDEREN Regionaal Concurrentievermogen en Werkgelegenheid Projectrapportering.
Advertisements

1 Wat doet Europa voor de beroepsopleiding? Wegwijs in de Europese mogelijkheden: EUROGUIDANCE, PLOTEUS, EUROMODULES… Tanja Biebaut & Jef Vanraepenbusch,
Ingave via het scherm Algemene beschrijving van de toepassing De toepassing is opgebouwd uit drie niveaus : Niveau 1 : verzending en afzender Niveau 2.
Richtlijnen met betrekking tot de verwerking van de betalingen in PLDA
Dienst « Elektronische Publicaties » e-Depot Demo DIGITOOL 3.0     12.IV.2007 Wanneer u klaar bent, ga door.
Wettelijk verplichte vermeldingen op de factuur
Persconferentie minister Johan Vande Lanotte: De Federale Ombudsdienst voor de Consument 18 februari 2014
Nathalie Ragheno Adviseur bij het Juridisch departement van het VBO
Patrimoniale GeomaticaCel1 BeSt …PatrIS Michel Van Acker Frederic Mortier.
HET IN OVEREENSTEMMING BRENGEN VAN HET RIJKSREGISTER MET HET BESTAND VAN DE AFGEVOERDEN GEHOUDEN DOOR DE KRUISPUNTBANK VAN DE SOCIALE ZEKERHEID ADVIES.
DEMO De registratieprocedure voor nieuwe ONDERNEMINGEN in kader van de digitale steunmaatregelen (kmo-portefeuille, ecologiepremie en groeipremie) Versie.
Vooraankondiging van principes en afspraken in afwachting van de wettelijke regeling.
Willebroekkaai, 38 B-1000 Brussel Website KSZ: Afschaffing van de SIS-kaart.
Richtlijnen met betrekking tot de verwerking van de betalingen in PLDA
Provinciale ronden mei 2008
25/11/2008 Presentatie FANC/Bel V INES Nieuwe manual en evoluties in Belgi ë Caroline van Ertbruggen FANC.
De aanwezigheidsregistratie bij werken in onroerende staat
Ministerie van Onderwijs en Vorming Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi) AgODi Opleiding voor schoolsecretariaten
BTW op voertuigen ingeschreven in T2.
Weddeschalen & Weddebijslagen
MyMinfinPro-Ondernemingen
Paperless Douane en Accijnzen en Vereenvoudigde procedures
Wat is Certipost?.
EDRL infodag Lokale besturen Voorstelling Middle Office AO in het kader van EDRL.
10u30 Ontvangst met koffie Verwelkoming 11u00 – 11u30 Aanpassingen Vlarem I : welke rubrieken en procedures worden gewijzigd ? Dirk Mestdagh 11u30 – 12u00.
@ faculteit wetenschappen TOetsen en LEren Doeltreffend Ondersteunen TOLEDO voor assistenten.
Het (nieuwe) pandregister
Het FANC is ISO 9001:2000 gecertifieerd – l’AFCN est certifiée ISO 9001:2000 Formulieren Martine Liebens Expert Invoer & Vervoer Registratieformulier Aanvraagformulieren.
Ontwerp van wet houdende diverse bepalingen inzake administratieve vereenvoudiging Deel “Rijksregister” I. Delhez
Hoofddocent gezondheidsrecht KULeuven,
Samenwerking POD MI, KSZ, RR en DVZ Provinciale ontmoetingen – herfst 2010.
Paperless Douane en Accijnzen
Hoe een aanvraag voor het bekomen van een certificaat voor de export van producten bestemd voor diervoeding indienen via internet? 1. Het geschikte certificaat.
ELEKTRONISCHE FACTUUR
& STAGEREGISTRATIE INFOSESSIE STAGE
Implementatie Uniek Loket 26 november thema’s Ondernemingen Ondernemerschap Omgevingsfactoren 5 perspectieven Sensibiliseren Informeren Adviseren.
OMZETTING VAN DE KADERRICHTLIJN DIENSTEN Internal Market Information System (IMI) Sven Baeyens FOD Economie, KMO, Middenstand en.
Page 1 Studiedag Lokale Economie en Werkgelegenheid De Europese Dienstenrichtlijn: Recht op informatie Caroline Poot – 26 november 2009.
1 Overheden samenbrengen, vertrouwen opbouwen, de vruchten plukken van de interne markt Het Interne Markt Informatiesysteem (IMI) IMI Awareness-raising.
1 De Europese Dienstenrichtlijn Samenwerking uniek(e) loket(ten) en lokale besturen EDRL - Studiedag V.V.S.G. 13 oktober 2008 Antwerpen.
Leslie PAESSCHIERSSENS
Digiflow - Télémarc Uitrol naar OCMW’s
Nieuwe procedure voor de aanduiding van de veiligheidsconsulent* (1)
KSZ-BCSS Frank ROBBEN – Administrateur-generaal Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Veralgemeend gebruik van de elektronische identiteitskaart in de.
KMO-portefeuille. Stappenplan: Registreer bevoegd persoon Registreer onderneming Koppelen Inschrijving bij erkende dienstverlener Subsidieaanvraag Mail.
User management voor ondernemingen en organisaties
Ombudsdienst. Ontstaan  Uiteenlopende kanalen : pers, politiek, Gedelegeerd bestuurder,… OMBUDSDIENST Klachten tegen het FAVV Kwaliteitssysteem  Klachtenbeheer:
Ministerie van Onderwijs en Vorming Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi) AgODi Speciale Onderwijsleermiddelen Ontmoetingsdag SIHO 25.
Registreren van centrum op eHealth en connectie tot TDI 1
Hoofdstuk 8 Btw-reglementering.
Algemene bepalingen Team Implantaten.
SCIENTIFIC INSTITUTE OF PUBLIC HEALTH CLINICAL BIOLOGY DEPARTMENTDr. ANNE VAN NEROM Rol van de Bevoegde Overheid bij incidenten.
Elektronisch logboek visserij
Nieuwe financiering FAVV: stand van zaken dd 09/05.
Subsidie individueel vervoer:
Registreren van centrum op eHealth en connectie tot TDI 1. Aanvraag tot benoeming van een Verantwoordelijke Toegangen 2. Activeren de correcte hoedanigheid.
Aanpassingen PLDA 1/5/2016. Entrepots AV terugbetaling BOD Summiere aangifte voor tijdelijke opslag Overzicht.
Uw wereld draait door Logius 9 mei 2017
Toegang tot het Mercurius platform
Auvesta Affiliate validatie
Algemene beschrijving van de toepassing
eHealth Box Wolf Wauters Project Manager eHealth platform
GOUD is geld de rest krediet
26/10/2016 Stand van zaken betreffende de nieuwe organisatie van de Algemene Directie Instellingen en Bevolking.
MBO-dag: Gebruik Digitaal Doorstroomdossier Regio Rijnmond
Juridische aspecten van een webshop
Digitaal wedstrijd formulier
Erkenning tot arts-specialist
Het verbod op (fiscale) staatssteun
Opleiding: Toegangsinstellingen van de patiënt tot zijn gezondheidsgegevens 22 januari 2019.
Transcript van de presentatie:

Economic Operators Registration and Identification EORI Economic Operators Registration and Identification Reglement (CE) N°312/2009 van de commissie van 16/04/2009 C.D. 500/D.D.290.686 van 15/05/2009

Inleiding Vanaf 1 juli 2009, zal elke economische operator die in contact komt met de Douane zich enkel moeten identificeren met zijn EORI-nummer. Het zal volstaan geregistreerd te zijn in één van de lidstaten, en dit nummer zal herkend worden door alle Douaneautoriteiten in de EU.

1. EORI voor de vaste economische operatoren in België De formaliteiten zullen erg beperkt zijn in België, er hoeft helemaal geen nieuwe identificatie worden aangemaakt. De Belgische economische operatoren die al klant zijn bij de Douane hoeven zelfs geen verplichtingen meer te vervullen. Ze moeten enkel hun akkoord geven omtrent de publicatie van hun gegevens.

1.1 Bronnen van de gegevensbank EORI Kruispuntbank voor Ondernemingen: die de Douane toelaat de gegevens van de economische operatoren terug te vinden die reeds bestaan. (BE + 0 of 1 + 9 cijfers van de BTW) Het nationaal register van fysieke personen is te consulteren als de persoon niet in de KBO terug te vinden is. Dit nummer wordt echter niet gebruikt zoals het EORI-systeem en dit omwille van privacyredenen, het EORI-systeem zet dit om naar een fiscaal identificatienummer (zelfde structuur als het KBO-nummer) Lidstaat: de Douane heeft geen enkele de bevoegdheid in het wijzigen van de gegevens, ze moet terugkeren naar de bron.

2 EORI voor economische operatoren gevestigd in een ander EU-land De operator zal moeten ingeschreven zijn in zijn land van oprichting en geen enkele EORI-inschrijving zal in België gedaan worden.

3. EORI voor de economische operatoren gevestigd in een land buiten de EU De operatoren zullen zich moeten inschrijven in één van de lidstaten van de EU. Ze zullen geregistreerd zijn bij de douaneauoriteiten of de autoriteiten toegewezen aan de lidstaat of ze voeren voor de eerste keer een douanehandeling uit (zie D.D.290.686) Structuur van het EORI-nummer: BE + iso-code alpha 2 van het land van oprichting + 6 cijfers

4. Communautaire gegevensbank EORI Een gecentraliseerd elektronisch systeem werd aangemaakt op het niveau van de diensten van de Commissie (TAXUD) voor de instandhouding en de uitwisseling van relatieve gegevens geregistreerd van economische operatoren en andere personen met EORI-nummers. De lidstaten verzekeren dat hun nationale systemen compleet en exact zullen geactualiseerd worden. De lidstaten transfereren met reguliere intervallen in het gecentraliseerd systeem, de relatieve gegevens van de economische operatoren en andere personen, bij elke toevoeging van nieuwe EORI-nummers of bij elke wijziging van de gegevens.

5. Publieke toegang De identificatiegegevens en het registeren van de economische operatoren en andere personen zullen niet worden gepubliceerd door de Commissie vooraleer de geïnteresseerde zijn geschreven toelating gegeven heeft. Als deze niet zijn akkoord gegeven heeft, specificeert de EORI-website enkel of het nummer bestaat of niet.

6. De EORI-cel van het BUEK is verantwoordelijk voor: Het versturen van aanvragen voor de verspreiding of niet van de gegevens op de EORI-website van TAXUD na behandeling van de antwoorden, De ontvangst en behandeling van de aanvragen voor de nieuwe EORI-inschrijvingen, De relaties met de Commissie op het niveau van de praktische behandeling van de EORI-procedure, De relaties met het publiek voor wat betreft de aanvragen en het gebruik van het EORI-nummer.

Contact Adres: Koning Albert II-laan 33 bus 388, 1030 BRUSSEL Mail Helpdesk: EORI.be@minfin.fed.be Tel.: +32 257 93 333 Fax: +32 257 96 679