De voorbereiding Opzet gemaakt voor de inplementatie van oefenen.nl voor het MT Plan van aanpak Tijdslijn Kostenplaatje.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Fred Beumer.
Advertisements

Therapie in het weekend
5 februari 2014.
POP in de praktijk van Hogeschool Windesheim stelling 1 : een POP stimuleert de dialoog tussen leidinggevenden en medewerker stelling 2: een POP staat.
Een impressie van een schoolweek in groep 5 t/m 8
Leerroutes maken gericht op uitstroom
Informatie over opzet onderbouw
Realtime in vogelvlucht Demo ePack (zie ook site Centrale uitgangspunten: motivatie en leerrendement.
bij juf Ineke en juf Caroline
Groep 6.
Wat hebben we geleerd (1)? Pantar: verantwoordelijkheid bij werkleiding neerliggen, samen delen, je hoeft niet alles zelf te doen als opleider. Zorgpunt:
Atlant Werkend Leren Opleiden op niveau 1.
  Droogbed (+) cursus.
Workshop Taalscholing op de werkvloer
Informatieavond groep
Doelstelling Wedeo Mensen aan het werk krijgen en houden in een zo regulier mogelijke arbeidssituatie. Dit is de belangrijkste basis voor het.
OR-platform 15 november.
Een impressie van de werkwijze in groep 3 en 4
"Maatwerk, hetzelfde maar dan anders"
Leesladder: een computerprogramma op maat voor kinderen met leesmoeilijkheden SYNTHESE:
Rabobank Zoetermeer Sponsor v/h SeniorWeb 2 Cursus Internet.
Kennisdelen - 7 februari 2013
Titelpagina.
Pantar Amsterdam E-learning Maaike Verburgh – teamleider/docent
April ’17.
Welkom in groep 4.
Naam van de Auteur 7 januari 2008 Resultaten onderzoek op het Twents Carmel College Magda Bruin Taaltuin twente en de inzet van Muiswerk.
Trainer Basisvaardigheden Spelling
Informatie- avond groep 6
Project: Superfietsers. Superfietsers?  Kinderen verdienden gedurende de hele basisschool verkeersdiploma’s.  Superfietser is het laatste en moeilijkste.
De rol van de docent en de vrijwilliger in online leren
Oefenen.nl als basis voor trajecten en materialen
pret met intervisie: ket-lessen Conferentie BV NT2 24 mei 2014
Groep 6.
Functiegerichte leerroutes
CanDo Coaching.
Deze Workshop wordt verzorgd door het
Centrale facilitering van personeelsprocessen
Informatieavond groep 4
Handelingsplannen.
Workshop: Digitale bordlessen. Even voorstellen. Anthony Verwijst I-Coach en leerkracht op bs. de LenS. Ervaringen: bordwerkprogramma's, coachen/begeleiden.
Geert Van Hove.  Het gaat altijd over mensen, die om de één of andere reden niet of in elk geval onvoldoende voor zichzelf kunnen opkomen. Er zijn 3.
Informatieavond groep 6 Welkom ! Leerkracht: Juf Saskia: ma di wo om de week Juf Ineke: wo om de week, do vrij.
De nieuwe digitale leeromgeving van Biologie voor Jou
Welkom op de informatieavond van groep 7
Presentatie audit SDV Inhoud handleiding audit. Presentatie audit SDV Vorm: De opleiding maakt een portfolio waarin zij laat zien dat ze voldoet aan de.
Werken met tablets De kinderen maken de verwerking van reken-, taal- en spellingslessen op een eigen tablet. Het programma geeft direct aan of een opdracht.
Op deze informatie avond over groep 5 zwemlessen algemene zaken zorg G.I.P. vakken in groep 5 vragenronde.
lessen op vijf niveaus (basisonderwijs, voortgezet onderwijs, MBO)
Informatie-avond groep Groep 6 Een leuke en enthousiaste groep!
SeniorWeb helpt senioren digitaal bij te blijven Elisabeth Weinberger.
informatieavond groep 6
Project 3 Pedagogisch werken in de wijk Bijeenkomst 1 Kwartaal 1, schooljaar 2015/2016 Klas: VQR2A Docent: Petra van der Zee.
PROJECT 3 PEDAGOGISCH WERKEN IN DE WIJK Bijeenkomst 1, week uur Kwartaal 1, schooljaar 2014/2015 Klas: VQR2A Docent: Madeleine Meurs Mail:
Welkom! 1300korte kennismaking 1315korte inleiding Social Work 1330aan de slag met een concrete beroepssituatie 1530presentatie a.d.v. een postersessie.
Universiteit Leiden. Bij ons leer je de wereld kennen. ICLON, Interfacultair Centrum voor Lerarenopleiding, Onderwijsontwikkeling en Nascholing 1 NIBI.
D E VOORBEREIDING Opzet gemaakt voor de implementatie van oefenen.nl voor het MT Plan van aanpak Tijdslijn Kostenplaatje.
"Zorgen dat leren werkt: het E-model“ 19 APRIL 2016 'S-HERTOGENBOSCH.
Naar een regionale aanpak taal en rekenen Mei 2010 Voorstel aan bestaand samenwerkingsverband Profijt om tot afstemming met betrekking tot taal en rekenen.
FOTO Siersteenlaan FOTO Maresiusstraat Siersteenlaan Maresiusstraat EZ Groningen 9746 BJ Groningen tel: tel:
‘Dit vind ik ervan!’ 2.0 Cliënten vertellen wat zij belangrijk vinden
De zorg op onze school Presentatie over de zorg met als uitgangspunt de 1-zorgroute. Petra Vinkestijn IB-er Burg. Westerbeek van Eertenschool Varik.
Lean Six Sigma - Verbetermanagement
ZESC – Situationeel leiderschap
Werktuigen voor grondbewerking en grondverzet
Rekenen en wiskunde op Het Segment
Arrangeren en Leermiddelenbeleid Utrecht, 13 december
Groep 6 leerkrachten 6a Mick Coffa en Theo Aurik 6b Marion van Mook
Welkom! WELKOM! HR-Netwerkdag Omgevingswet
Transcript van de presentatie:

De voorbereiding Opzet gemaakt voor de inplementatie van oefenen.nl voor het MT Plan van aanpak Tijdslijn Kostenplaatje

En toen……… Presentatie verzorgd voor alle leidinggevenden over oefenen.nl POI Ikkanaandeslag Publicatie: personeelsblad en posters Workshops voor de medewerkers in groepjes van 15 deelnemers Kaarten POI uitgedeeld Inloop spreekuren voor de medewerkers

Het vervolg Vanuit opleidingen het gebruik van de kaarten gevolgd Oefenen.nl wordt ingezet bij interne trainingen Het POI wordt meegenomen in functioneringsgesprekken

Conclusie Individueel gebruik van e-learning werkt niet Veel medewerkers gebruiken thuis de PC niet voor persoonlijke ontwikkeling Er is meer behoefte aan begeleiding

Veranderde werkwijze We bieden nu: Individule leerroutes op maat gemaakt aan Zowel leidinggevende als medewerkers kunnen een aanmelding doen hiervoor We stellen ons leslokaal een aantal keren per week open voor begeleiding aan medewerkers De medewerker kan met hulp van een leermeester aan de eigen leerroute werken Wanneer de medewerker zelfstandig met het programma kan werken, gaat men er thuis mee aan de slag Medewerkers kunnen bij vragen altijd gebruik maken van de inloop vragen uren

Leerroutes In de beheeromgeving hebben we een aantal standaard leerroutes gemaakt Het voordeel van standaardleerroutes is dat de basis er al is. De leerroutes zijn gemaakt voor zowel WSW als WWB De leerroutes voor Nederlands en rekenen zijn gebaseerd op de Meijerink norm Leerroutes: Op weg naar 1F Leerroutes: 1F Leerroutes: van 1F naar 2F Diverse leerroutes op het gebied van computervaardigheden

Hoe gebruiken we de leerroutes Leerroutes kunnen in z’n geheel worden gebruikt voor een medewerker of Op maat gemaakt Leerroutes worden altijd ingezet bij interne trainingen

Leerroutes inzetten Voorbeeld: Een medewerker wil meer leren over de computer Een docent van Ferm Werk Opleidingen bespreekt met de medewerker wat hij/zij wil leren en spreken een einddatum af Ook wordt besproken of de medewerker zelfstandig thuis kan werken of begeleiding nodig heeft Een leerroute wordt klaargezet. De docent volgt de vorderingen van de medewerker Op de einddatum vindt er een evaluatie plaats

Casus Een laaggeschoolde medewerker uit de beschutte werkomgeving wil graag in een magazijn werken Daarvoor moet hij leren optellen en de tafels kennen Maak een leerroute van ongeveer 4 lessen voor deze medewerker

Nog eentje dan.. Een niet Nederlandse medewerker met NT2 niveau moet extra taallessen volgen Hij moet leren lezen en spreken Maak een leerroute van 6 lessen voor deze medewerker