Leonardo da Vinci Partnership: “Kitchen and Restaurant Guide for Starters” Vlees & Gevogelte.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wat is de vee-industrie?
Advertisements

Vraag 1: Welke dieren leven in de Nederlandse vee-industrie?
Kook methodes Kook methodes vallen onder 2 groepen die zijn:
Kenmerken van Keurmerken
GMP and HACCP in school restaurants
Mijn spreekbeurt: Wat is diabetes?
Wie is DVN Oost-Nederland & Diabetes op school
tattoo tatto + + +veelgestelde vragen over tatoeages+ + +
Presentatie gaat over: Slangen
Het leven in de Steentijd
Soorten granen Brood wordt gemaakt van graansoorten als  tarwe, rogge, rijst, gerst, maïs, boekweit en spelt. Daarnaast bevat brood altijd water, gist.
Spaans 24-Kitchen.
Zuivelproducten en Eieren
Leonardo da Vinci project 2010 – 2012
Groenten.
Menu’s 1. Soorten van menu’s De type van menu is op basis van een paar factoren: Tijd van de dag Type van klant Prijsklasse Occasion Stijl van gerechten.
In de wereld van : chocola.
VRUCHTEN EN NOTEN.
Presentatie over: Konijnen
€ 2,59 Compleet* € 7,10 € 3,85 Compleet* € 8,35 € 10,95 Compleet* € 15,45 € 7,45 Compleet* € 11,95  Malse biefstukspies  2 stokjes varkenshaassaté 
Opscheppen! Bunschoten
De boerderij.
Thema 1 Stofwisseling Basisstof 4 K4
Presentatie over katten
Presentatie over Tijgers.
Presentatie over honden
Boerderijdieren geluiden
Leonardo da Vinci Partnership: “Kitchen and Restaurant Guide for Starters”
BRONEN VAN ZOETHEID Leonardo da Vinci Partnership: “Kitchen and Restaurant Guide for Starters”
Papayediner.com Chocolatework.com. Warme desserts kunnen; Batter gebaseerd – Pannenkoeken & Beignets. Spons gebaseerd – Gebakken & gestoomde sponzen.
Koude Desserts..
De Tijger.
Welkom op de boerderij hinniken kakelen balken knorren blaten loeien
IJslanders Geschiedenis Kenmerken Gangen.
Smaak en kleur On ne discute pas.
Noten en zaden.
Zo`n onschuldig klein dier.
Leefwereld Les 2 Producten van het land.
Restaurant Swing Restaurant Swing biedt een uiteenlopend menu welke iedere 4 weken wisselt. U kunt een keuze maken uit losse gerechten of zelf een 3-gangen.
Woordenschat groep 5 Thema 5, les 6
Toerisme Gemaakt door: kubra & Cheyenne In Japan vind je verschillende huizen en flats oud en nieuw. Vooral op het platteland wonen er nog mensen.
Kinderboerderij Dierendorp Heemskerk
Jachtluipaarden Rayen en Rania.
Hoofdstuk 3 Systematisch tellen
Afvallen was nog nooit zo makkelijk, als met het populaire eiwit dieet! Ten gevolge van een veranderd leefpatroon is overgewicht vandaag de dag bijzonder.
Welkom op de kinderboerderij Laag Buurlo. Dit bord staat bij de ingang van de kinderboerderij.
Geleedpotigen en gewervelden
Dieren op de boerderij. Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
Dieren op de boerderij. Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
Gemaakt door: Beau Stein
Het eten Elise Langlois. De glas (glazen) Het plat bord (de platte borden)
Context in “gewone” waarneming Context helpt ons zaken snel te herkennen in allerlei alledaagse situaties Wat ziet u bijvoorbeeld.
De kip!. Hoe ziet een kip eruit? De kip Heeft ook veren, maar minder mooi gekleurd dan de haan. Kippen zijn er in veel verschillende kleuren. Kippen hebben.
Wat weet jij over groente en fruit? Test jezelf!.
Praktische opdracht Thema 3: Ecologie
Spreekbeurt Koffie.
presentatie Geschiedenis van de computer en het internet
( H ) eerlijk varkensvlees
Voedingsstoffen Bouwstoffen
Vraagkaarten Intensieve veeteelt.
Situatiekaarten Extensieve veeteelt.
Natuurlijke voortplanting en anatomie
Eigendomskaarten Intensieve veeteelt.
College gevogelte A College gevogelte  .
Akkerbouw Gefeliciteerd! Je bent een nieuw akkerbouwbedrijf gestart! Je kan verschillende gewassen verzamelen tijdens het spel. Je hebt deze gewassen nodig.
Tentoonstelling Leonardo da Vinci
Vragen over de film ‘Dier en Industrie’
Kaas bereiden.
Les 2 Onderwerpen: Wat lees je op de verpakking?
Vragen over de film ‘Dier en Industrie’
Transcript van de presentatie:

Leonardo da Vinci Partnership: “Kitchen and Restaurant Guide for Starters” Vlees & Gevogelte

Vlees Vlees komt van verschillende zoogdieren, meestal gedomesticeerd, maar ook van wild. In restaurants, is vlees vaak afkomstig van verschillende koeien, varkens, lams en kalven. Elke dier is afgeslacht voor de specifieke deelstukken. De deelstukken hebben verschillende gebruiken. Alle soorten van vlees wordt vaak gemaald voor een groot aantal recepten.

Rundvlees Rundvlees heeft een laag vetgehalte. Rundvlees heeft een helder rode kleur. Rundvlees heeft een laag vetgehalte. De weefsel van rundvlees hangt af van de leeftijd, de hoeveelheid stress op het dier is gezet en hoeveel de spieren gebruikt worden.

Voornaamste delen van het rund *Een mogelijke schema gebaseerd op de Britse normen

Veel gebruikte delen van het rund Binnenkant van de dijen Buitenkant van de dijen Biefstuk Sirloin Tenderloin klauwplaat

Veel gebruikte delen van het rund Borststuk Flank Silverside Rib eye steaks T-bone steaks Schacht

Kalfvlees Kalven worden geslacht op een leeftijd die varieert tussen 12-24 weken. Kalfvlees heeft een lichtroze kleur. Het vlees is stevig, maar malser dan rundvlees. Net als rundvlees, kalfsvlees heeft een laag vetgehalte. De sneden van kalfsvlees zijn vergelijkbaar met rundvlees .

Lam Lams vlees is duidelijk rood, zoals rundvlees. Lams ribstuk is vaak gebarbecued Andere delen van lams zijn gekruid en geroosterd in de oven. Schouders van lams kan gestoofd of gekookt worden in de oven.

Primal deelstukken van het Lam *Een mogelijke schema gebaseerd op de Britse normen

Veel gebruikte stukken lamsvlees been koteletten / biefstukken haaskarbonade zadel van lams lamskoteletjes Lams ribstuk lamsschouder gehaktballetjes

Varken Er zijn veel soorten varkens net als bij koeien en schapen. De varkens worden geslacht wanneer ze tussen 6-7 maand oud zijn. Varken is aanmerkelijk lichter dan rund en lams, wegens de groter hoeveelheid van vet.

Voornaamste deelstukken van varken *Een mogelijke schema gebaseerd op de Britse normen.

Veel gebruikte stukken varkensvlees varkens schouder varkensbuik Varkenshaasje karbonades Spare rib Loin ribs Leg/ham Tenderloin

Pluimvee Pluimvee is een soort vlees, dat afkomstig is van vogels. De kleur van de vlees is lichter dan varken, rund en lamsvlees.

Kippen Kip is de meest gebruikte pluimvee. Het is geserveerd zoveel in fast food restaurants in verschillende vormen, zoals bijvoorbeeld in kipburgers, kip nuggets en de zo genaamde "drumsticks“. Bovendien , kip is ook gebruikt in meeste exclusief restaurants met verschillende bijgerechten. Kip is gebruikt overal ter wereld en in verschillende recepten.

kipfilet Kipfilet heeft geen benen binnen hun. Ze kunnen gewoon gebruikt worden zoals ze zijn in verschillende recepten. ze kunnen ook in kleine stukken gesneden en gebruikt worden in stoofschotels en soepen.

Kip Dij Kip dijen worden meestal gebruikt gewoon zoals ze zijn, in een oven gebakken. De huid blijft voor een krokante oppervlakte te maken en de dijen zijn vaak gemarineerd, zodat de huid een bijzondere smaak krijgt.

Vogelbout Vogelbouten zijn de benen van de kip. Ze zijn vaak in fast food menu’s maar ze kunnen ook geserveerd worden in fijnere restaurants, ze worden geserveerd met andere bijgerechten.

Andere basis gevogelte Kalkoen Eend Kalkoenen zijn een stuk groter en de vlees van deze vogel wordt soms gebruikt in een verwerkte vorm in een verscheidene gerechten. Kalkoen borst wordt soms geserveerd nadat het in de oven geroosterd wordt. Kalkoen kan warm of koud geserveerd worden. Eenden kunnen geroosterd of gestoofd worden en vaak geserveerd als geheel.

Foto's in de presentatie zijn afkomstig uit het publieke domein via het internet. De presentaties worden gebruikt voor non-profit educatieve doeleinden.