De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Menu’s 1. Soorten van menu’s De type van menu is op basis van een paar factoren: Tijd van de dag Type van klant Prijsklasse Occasion Stijl van gerechten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Menu’s 1. Soorten van menu’s De type van menu is op basis van een paar factoren: Tijd van de dag Type van klant Prijsklasse Occasion Stijl van gerechten."— Transcript van de presentatie:

1 Menu’s 1

2 Soorten van menu’s De type van menu is op basis van een paar factoren: Tijd van de dag Type van klant Prijsklasse Occasion Stijl van gerechten 2

3 Wat is een menu? Een menu is een rekening dat een aantal gerechten bied om te eten 3

4 Menu’s Er zijn een aantal basis types van menu’s À la carte Tafel d’hôte Cyclische 4

5 À la carte Individueel geprijsd items dat de klant kiest om te eten 5

6 Tafel d’hôte Een set menu Keuze van gerechten Set aantal van cursussen Voor een vaste prijs per persoon Occasions: Lunch menu Diner menu Banket menu 6

7 Cyclische menu Een menu dat zich herhaalt over een periode van tijd. Voornamelijk gebruikt voor voedingswaarde en dieetwensen bijv. ziekenhuizen catering, schoolmaaltijden en industriële kantines 7

8 Voorbeeld van een Cyclische menu 8

9 Ander menu type Een kleine à la carte menu welke dikwijls kan veranderen en elke gerecht individueel prijs heeft Gewoonlijk in verband met lekker eten 9

10 Ander types en stijlen van menu’s Bistro menu Lekker eten menu Banketen menu Het ontbijten menu Early-bird menu Bar menu Snack menu 10

11 Bistro menu Een à la carte stijl menu word geserveerd onder een bepaalde stijl van establishment en stijl van gerechten Over het algemeen goedkoop met snelheid en stijl van servies die meer informeel wordt 11

12 Banketen menus Set menu’s Voor groter aantal Tafel d’hôte in stijl Beperkte keuze aan gerechten op elke cursus 12

13 Het ontbijt menu’s à la carte of tafel d’hôte stijl hangt er van de establishment af Buffetstijl is heel populair In Engeland en Ierland is er nog een traditie van een volledig gekookt ontbijt 13

14 Early-bird menu Voornamelijk promotioneel menu’s Geserveerd om afpiek tijd v.b. vooraf toneel gerecht, tussen 17- 19 14

15 Bar menu beperkt à la carte stijl menu’s Geserveerd in pubs en bars op piek tijd In het algemeen bestaat uit lokaal favorites Geserveerd aan redelijke prijzen Gebruiken veel gemaksvoedsel 15

16 Snack menu’s Vond in veel kleine cafés Een verscheidenheid van snacks Geserveerd tijdens de dag Omvat broodjes, dranken enz. 16


Download ppt "Menu’s 1. Soorten van menu’s De type van menu is op basis van een paar factoren: Tijd van de dag Type van klant Prijsklasse Occasion Stijl van gerechten."

Verwante presentaties


Ads door Google