De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat is de vee-industrie?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat is de vee-industrie?"— Transcript van de presentatie:

1 Wat is de vee-industrie?
Vragen over de film ‘Dier en Industrie’ Wat is de vee-industrie?

2 Vragen over de film ‘Dier en Industrie’
Wat is de vee-industrie? De vee-industrie is de intensieve industriële veehouderij. Hier wordt gestreefd dieren zo goedkoop en efficiënt mogelijk te produceren. Er leven en sterven jaarlijks meer dan 500 miljoen dieren in de intensieve veehouderij.

3 Welke dieren worden er in de Nederlandse vee-industrie gehouden?
Vragen over de film ‘Dier en Industrie’ Welke dieren worden er in de Nederlandse vee-industrie gehouden?

4 Vragen over de film ‘Dier en Industrie’
Welke dieren worden er in de Nederlandse vee-industrie gehouden? Varkens, kippen, koeien, kalkoenen, eenden, konijnen, geiten, schapen en vissen.

5 Waarom bestaat de vee-industrie?
Vragen over de film ‘Dier en Industrie’ Waarom bestaat de vee-industrie?

6 Waarom bestaat de vee-industrie?
Vragen over de film ‘Dier en Industrie’ Waarom bestaat de vee-industrie? Mensen in Nederland zijn de afgelopen 50 jaar gewend geraakt om elke dag vlees te eten, het liefst zo goedkoop mogelijk. Een kilo vlees is in de supermarkt vaak goedkoper dan een kilo groente of fruit. Daarom moeten boeren snel en goedkoop produceren en het meeste uit hun dieren halen, om nog een boterham te kunnen verdienen.

7 Hoe leven dieren in de vee-industrie?
Vragen over de film ‘Dier en Industrie’ Hoe leven dieren in de vee-industrie?

8 Hoe leven dieren in de vee-industrie?
Vragen over de film ‘Dier en Industrie’ Hoe leven dieren in de vee-industrie? Ze mogen niet naar buiten en krijgen erg weinig ruimte. Ze krijgen geen stro en staan vaak in hun eigen poep. Ze moeten snel groeien, of veel eieren of melk produceren. Er leven teveel dieren op een klein oppervlak, waardoor ze elkaar gaan lastigvallen. Varkens gaan bijvoorbeeld op elkaars staart bijten. Om dat te voorkomen wordt hun hele staart een paar dagen na de geboorte eraf gebrand.

9 Wat zijn de alternatieven voor de vee-industrie?
Vragen over de film ‘Dier en Industrie’ Wat zijn de alternatieven voor de vee-industrie?

10 Wat zijn de alternatieven voor de vee-industrie?
Vragen over de film ‘Dier en Industrie’ Wat zijn de alternatieven voor de vee-industrie? Je hoeft geen vlees, eieren en zuivel uit de vee-industrie te eten, er zijn ook alternatieven waarbij de dieren beter behandeld worden. De bekendste is biologische veehouderij. Biologisch gehouden dieren krijgen meer ruimte, stro, biologisch eten en ze mogen naar buiten. Een paar jaar geleden is het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming geïntroduceerd: met dit keurmerk kun je kiezen uit verschillende levensomstandigheden voor verschillende prijzen. Eén ster is een stapje beter, met twee sterren mogen de dieren naar buiten en drie sterren is het hoogst haalbare. Drie sterren wordt onder andere toegekend aan biologische boerderijen. Een andere optie is om minder vlees, eieren en zuivel te eten.

11 Hoe leven de dieren in de biologische veehouderij?
Vragen over de film ‘Dier en Industrie’ Hoe leven de dieren in de biologische veehouderij?

12 Hoe leven de dieren in de biologische veehouderij?
Vragen over de film ‘Dier en Industrie’ Hoe leven de dieren in de biologische veehouderij? De dieren kunnen naar buiten en krijgen veel ruimte per dier. Er is stro aanwezig. Daarnaast krijgen de dieren biologisch voer en zijn pijnlijke ingrepen verboden: varkens bijvoorbeeld mogen hun staartje houden.


Download ppt "Wat is de vee-industrie?"

Verwante presentaties


Ads door Google