De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Opscheppen! Bunschoten

Verwante presentaties


Presentatie over: "Opscheppen! Bunschoten"— Transcript van de presentatie:

1 Opscheppen! Bunschoten

2 De Eemlandhoeve afbeelding
Een bijzondere boerderij De Eemlandhoeve afbeelding

3 Dit is de Eemlandhoeve in Bunschoten, vanuit de lucht.

4 Herken je de volgende onderdelen op de foto
Herken je de volgende onderdelen op de foto? Het bouwland, de ronde tafel (kunstwerk) en de vijver. Welke vorm herken je in de vijver? 1 3 2

5 Welke onderdelen herken je hier
Welke onderdelen herken je hier? Het woonhuis (nu kantoor), het erf, de tentoonstellingsruimte, de koeienstal, de hooiberg (is verbouwd tot restaurant), het speelveld. 9 7 8 6 5 4

6 Kun je aanwijzen: de kruidentuin, het bouwterrein voor de zorgboerderij, de plek waar het landschapshuis moet komen. 10 12 11

7 En wat zie je hier. Hoe zie je dat
En wat zie je hier? Hoe zie je dat? Het weiland, het bouwland, de moestuin. 15 14 13

8 De Eemlandhoeve heeft een grote moestuin
In de moestuin worden veel verschillende soorten groenten, fruit en bloemen verbouwd.

9 Welke soorten groenten herken je?

10 Welke fruitbomen herken je?

11 Welke andere soorten fruit herken je?

12 In de moestuin van de Eemlandhoeve worden veel ‘vergeten groenten’ verbouwd. Ken je ze? Waarom heten ze zo? Pastinaken Ramanas Meirapen Schorseneren Aardperen

13 Op de Eemlandhoeve zijn de mensen zuinig op de natuur.
Men doet aan agrarisch natuurbeheer. Rond de nesten van de weidevogels worden nestbeschermers gezet. Zo kunnen de koeien de nesten niet plat trappen. Er is uitgesteld maaibeheer. Dat betekent dat het gras niet voor 1 juni mag worden gemaaid. Daardoor worden de nesten van de weidevogels beschermd. De vogels kunnen de eieren ongestoord uitbroeden.

14 Er wordt aan ecologisch erfbeheer gedaan
Er wordt aan ecologisch erfbeheer gedaan. De natuur wordt als een geheel van dieren, planten, vogels, mensen en hun omgeving gezien. Er wordt milieuvriendelijk gewerkt. Er worden bijvoorbeeld zo min mogelijk stoffen gebruikt die slecht zijn voor het milieu en de natuur. Hierdoor zijn op de hoeve zeldzame insecten, bijen, amfibieën, 50 vogelsoorten en kleine zoogdieren te vinden en veel verschillende bomen en wel 300 plantensoorten.

15 De ‘veestapel’ die op de Eemlandhoeve wordt gehouden die bestaat uit ongeveer 40 koeien met hun kalveren en de pinken (eenjarigen). Het zijn koeien die voor hun vlees worden gefokt, vleeskoeien. Het is een Frans ras dat Blonde d'Aquitaine heet.

16 De dieren worden ‘s winters in de Potstal gehouden
De dieren worden ‘s winters in de Potstal gehouden. Daar is een eetgedeelte met een roostervloer waar de mest doorheen valt. Er wordt steeds een nieuwe laag stro over de oude mest uitgestrooid. Aan het eind van de winterperiode deze berg als compost (mest) op het land gebruikt. Er zitten allerlei voedingsstoffen in waar planten goed van groeien.

17 Bij de Eemlandhoeve is ook een winkel met streekproducten
Bij de Eemlandhoeve is ook een winkel met streekproducten. Wanneer is iets een streekproduct? Welke producten zie je hier? Wat zijn nog meer streekproducten uit Bunschoten?

18 Veel schilders, zoals bv
Veel schilders, zoals bv. de beroemde schilder Vincent van Gogh hebben zich laten inspireren door het boerenleven en het landschap.


Download ppt "Opscheppen! Bunschoten"

Verwante presentaties


Ads door Google