Algemene ledenvergadering BIN Hey-End 2012

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
SINT LUKAS HOGESCHOOL BRUSSEL
Advertisements

Enquête bij de leden van Fietsersbond Halle Resultaten.
Analyse van incidenten
Opleiding KWS voor studenten
Welkom op deze korte introductie tot het ESALSA systeem (ESS) waarop je de aan- en afwezigheden en de wachturen van je haio kan fiatteren. Om te starten.
De elektronische verzamelaanvraag Ruben Fontaine Markt- en Inkomensbeheer – dienst Aangiftes.
Hier en hiernamaals.
Infovergadering nieuw BIN Nazareth centrum 07 mei 2012
Presentatie Bilthoven-Noord
Welkom op de website van VTDO Mijn naam is Hans Blauw, adviseur in telefonie en data. 80% van alle bedrijven heeft haar telefonie en data niet optimaal.
14 juni 2011 Infomoment georganiseerd door het Toelichting bij het aanvragen en afrekenen van creatie- en spreidingsdossiers door Machteld De Smedt (Vlaamse.
Paulus' eerste brief aan Korinthe (20) 23 januari 2013 Bodegraven.
NEDERLANDS WOORD BEELD IN & IN Klik met de muis
November 2013 Opinieonderzoek Vlaanderen – oktober 2013 Opiniepeiling Vlaanderen uitgevoerd op het iVOXpanel.
Eindwerk zesde jaar.
Registratie van de TDI-variabelen met de Registratiemodule van het Technisch Platform Versie Rue Juliette Wytsmanstraat 14 | 1050 Brussels |
Ict - beleidsplan
Bijeenkomst Senioren Veiligheid 27 februari 2014
Fair Play Eerlijk spelen
…We onderbreken even uw programma voor een speciaal bericht…
Sint Jorisschool Examenvoorlichting Studie & Voorbereiding Examen Uitslag Diploma.
Sint Jorisschool Examenvoorlichting
Welkom op deze korte introductie tot het ESALSA systeem (ESS) waarop je je aan- en afwezigheden en je wachturen kan ingeven. Om te starten surf je naar.
WHATS-APP Buurtpreventie
Bewonersvergadering 13 april 2011 Welkom Opening Bestuurszaken 20.25Waar staan wij nu? 20.40Buurt Interventie Team 20.50Pauze 21.10Politie.
Nieuwsbrief 12 april 2013 Agenda: Maandag 15 april: groep 3 Blijde wei Dinsdag 16 april: groep 4 Blijde wei Woensdag 17 april: Juffendag/Lustrum Maandag.
Een kind inschrijven in een kleuterschool of lagere school in Antwerpen Het centraal aanmeldingsregister.
Stedelijke Preventiedienst Stad Brugge Jeugdopbouwwerk
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
Contingent art.60 verhoogde staatstoelage Werkgroep activering 11 januari 2013.
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
Evaluatie ECTS- en DS-label aanvragen Procedure/ beslissing nieuwe oproep labelaanvragen meegedeeld aan de Nationale Agentschappen.
User management voor ondernemingen en organisaties
Sint Jorisschool Examenvoorlichting Studie & Voorbereiding Examen Uitslag Diploma.
ScaldWIN, Internationale Scheldeweek 2011 De Schelde, rivierstroom als levensstroom.
Nieuwsbrief De tijd van je leven! Aanwezigheid meester Hans: Agenda:
WELKOM OP PLEINCOLLEGE NUENEN
BUURT INFORMATIE NETWERK LOCHRISTI samen zorgen voor een veilige buurt Buurt Informatie Netwerk Lochristi Januari2010.
BUURT INFORMATIE NETWERK LOCHRISTI samen zorgen voor een veilige buurt Buurt Informatie Netwerk Lochristi april2010.
CENTRAAL KERKBESTUUR GENT STAD
Opleiding KWS voor studenten en interim medewerkters
13 juni 2013 Bodegraven vanaf hoofdstuk 7:1 1. 1Korinthe 7 1 Wat nu de punten betreft, waarover gij mij geschreven hebt, het is goed voor een mens niet.
RSW 2007 Infoavond 14/12/2006. Agenda Datum RSW, thema, terrein Voorlopig programma Werkgroepjes Werkavonden Diversen / Indeling werkgroepjes.
RSW 2008 Infoavond 29/11/2007.
Welkom Jaarvergadering
Waar gaat het nou toch om?!
ontdek wat jij kunt bereiken
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
In Uw licht zien wij het Licht
CAF in het woonzorgcentrum De Groene Linde
Welkom Jaarvergadering Dinsdag 27 Augustus 2013 BPV Alert.
Informatieavond ‘Vliegende Brigade’ Lage Zwaluwe
23 mei 2013 Bodegraven vanaf hoofdstuk 6: hoofdst.1: de wijsheid van de wereld hoofdst.2: de wijsheid van God hoofdst.3: Gods akker en Gods bouwwerk.
Derde jaarvergadering BIN LIEZEBOS maart 2015 Jaarvergadering 2015 van het B.I.N. LIEZEBOS.
Beheer Elkey externen Jeroen François Security Manager.
WELKOM Doenja Eevenaar, wijkagent Seizoenenbuurt Almere Buiten
Welkom Jaarvergadering Donderdag 12 november 2015 BPV Alert.
HOE HOU IK MIJN BIN LEVENDIG PROVINCIALE WERKGROEP “HOE HOU IK EEN BIN LEVENDIG”
WhatsApp Buurtpreventie. Doel van een WhatsApp-groep 1. Bijdragen aan een veiligere wijk; 2. Samen een oogje in het zeil houden; 3. Melden van verdachte.
Dinsdag 26 mei 2015 Evaluatie BuurtInformatieNetwerken 2014 Wijnegem “Samen zorgen we voor veiligheid”
Veiligheid in de wijk en Burgerparticipatie ALV Buurtvereniging Wilhelminapark.
WELKOM OP HET BURENOVERLEG ESSEN 25 februari 2015
BuurtInformatieNetwerken (BIN)
HOE HOU IK MIJN BIN LEVENDIG
Presentatie buurtinformatienetwerken BIN - NIEL
BuurtInformatieNetwerken (BIN)
Ledenvergadering 23 oktober 2015
richtlijnen bij het betrappen van een winkeldief
BIN-Z Informatie.
Algemene ledenvergadering BIN Hey-End 2012
Transcript van de presentatie:

Algemene ledenvergadering BIN Hey-End 2012

De thema’s voor deze avond: Nieuwe afspraken de situatie in uw BIN-zone samen preventief werken wat als ik word gebeld ? informatie

Nieuwe afspraken : bij de politie werden nieuwe afspraken gemaakt. uw wijkagent wordt het eerste aanspreekpunt.

Aanspreekpunt : Ruddy Gabriels Inspecteur van politie Wijkagent Wildert /weekendzone

Aanspreekpunt : onder leiding van: Wille Duerloo Hoofdinspecteur teamchef wijkwerking Essen

Aanspreekpunt : Louis van den Buijs Commissaris diensthoofd wijk- en buurtwerking Algemene coördinatie BIN’S in de politiezone

Nieuwe afspraken : De politie als BIN -partner Het opstarten van een BIN. enkel politiediensten staan in voor het opstarten van een BIN. zij evalueren de noodzakelijkheid om dit te doen. zij zullen de informatie gebruiken die op dat ogenblik relevant is.

Nieuwe afspraken : De politie als BIN -partner Nagaan of de afspraken worden nageleefd. BIN’s zijn wettelijk geregeld. Het is de politie die er over waakt dat deze regels worden nageleefd. Hiervoor werkt de politie nauw samen met de BIN-coördinator de politie volgt de werkzaamheden van BIN’s op en stuurt bij waar nodig.

Nieuwe afspraken : De politie als BIN -partner Aanwezigheid tijdens vergaderingen de politie zal de algemene vergaderingen van ieder BIN bijwonen zij zal deze vergaderingen mee ondersteunen en de nodige informatie aanreiken. in principe neemt de politie niet deel aan bestuursvergaderingen maar zij ontvangt wel de verslagen.

Nieuwe afspraken : De politie als BIN -partner Technische ondersteuning (samen met diensten van het provinciebestuur) op de site enoxus wordt de informatie beheerd en worden gegevens geregistreerd over het opstarten van de BIN. De coördinator kan zo de informatie verwerken en aanpassen waar nodig hij kan ook nagaan of bij het opstarten van de BIN alles correct is verlopen

DIEFSTALPREVENTIE Het diefstalpreventieadvies (DPA) afwezigheidstoezichten markeren van fietsen preventietips

PREVENTIE : diefstalpreventieadvies (DPA) Politie-inspecteur komt na verzoek ter plaatse geeft tips om uw woning beter te beschermen tegen inbraak geeft preventietips om inbraken te voorkomen. dit bezoek is gratis de informatie wordt vrijblijvend gegeven. (vandaag zijn hier formulieren ter beschikking om een aanvraag te doen)

PREVENTIE : afwezigheidstoezichten kan aangevraagd worden op onze burelen tijdens de openingsuren kan aangevraagd worden via onze website www.pzgrens.be tijdens uw afwezigheid bezoekt de polite op regelmatige tijdstippen uw woning kan aangevraagd worden voor alle afwezigheden (vakantie/ bij begrafenis/ leegstaande woning) (vandaag zijn hier formulieren ter beschikking om een aanvraag te doen )

PREVENTIE : markeren van fietsen kan gebeuren door: een bezoek te brengen aan één van onze burelen tijdens de openingsuren dit neemt een 10-tal minuten van uw tijd in beslag. bij aankoop nieuwe fiets kan dit via de fietshandelaar gevraagd worden. (wijkagent komt de fietsen bij u thuis markeren) tijdens markeermomenten die vooraf worden aangekondigd (vandaag zijn hier formulieren ter beschikking om een aanvraag te doen )

7 BIN’s in Essen (+ 1 in oprichting) Hoek 02/213.99.69 Frank Van Brabant Cleeren Guy Hey-End 02/213.99.21 Ruddy Gabriels Janssens Gerard Kammenstraat & Omgeving 02/213.99.23 Wifried Duerloo Jongeneelen Adri Kraaienberg 02/213.99.32 Van Peteghem Mieke Backx Patrick Oude Pastorij 02/213.99.12 Peeters Mil Rijkmaker 02/213.99.07 Olivier Caroline Sint-Jan 02/213.99.47 Raeymackers Wim Statie 02/213.99.62 Wille Duerloo Raijmaekers Gert Unizo Essen 02/213.99.49 Hensen Peter Wuustwezel : 16 BIN’s ( +1 in opstart) Kalmthout : 14 BIN’s

Meldingen via het BIN De meldingen komen in de meldkamer van de Federale Politie terecht. De dispatcher zal beslissen welke politiepatrouille het best beschikbaar zal zijn voor deze melding. In overleg met de patrouille en ook met behulp van het computerprogramma wordt, indien het gaat om heterdaad beslist of het BIN opgestart wordt of niet. In het computerprogramma is een lijst met mogelijke feiten ingegeven en daaraan is een bepaalde prioriteit gegeven door de lokale politie om het BIN op te starten. 4. Het BIN zal in principe opgestart worden indien er een onmiddellijke dreiging is voor de bewoners van die BIN-wijk (heterdaad)

WAT MOET IK DOEN BIJ ONRAAD ? Ik ben lid van BIN … te Wuustwezel … Blijf kalm en bel direct : 03 620 29 29 (Politiezone Grens) of 101 (Centraal noodnummer) of 112 (Europees noodnummer) Wat moet ik zeggen? Ik meld ... (verdacht persoon / inbraak / diefstal / enz.), in de ... (straat + nummer) Ik ben lid van BIN … te Wuustwezel … Meer hoef je niet te zeggen, hou het gesprek zo kort mogelijk. De politie zal het nodige doen en desgevallend de BIN opstarten, d.w.z. dat alle BIN-leden opgebeld worden. Bij nacht doe zoveel mogelijk lichten aan ! Blijf binnen en wacht op de politiediensten !

WAT MOET JE DOEN ALS JE OPGEBELD WORDT ? Luister het bericht volledig uit. Druk op het einde van het bericht op cijfertoets 2. Steek bij nacht zoveel mogelijk lichten aan. Blijf rustig. Alle Bin-leden zijn verwittigd en de politie is op komst.

WONINGINBRAKEN BIN

WONINGINBRAKEN BIN Diefstal in woningen in jullie BIN anno 2011: BIN Hey-End: 2

WONINGINBRAKEN BIN

WONINGINBRAKEN BIN Diefstal in woningen in jullie BIN anno 2012: BIN Hey-End: 3

COMMUNICATIE 28 BIN FLASH berichten (2011) 35 BIN FLASH berichten (2012 tot 10/12/12) 35: Shouldersurfing 34: Voorkom inbraak tijdens donkere maanden 33: Positief verhaal 32: Hoax 31: Oplichters aan het werk

BIN Hey-End Aantal woningen: 312 aantal leden : 215 (=69%)

COMMUNICATIE Opstart BIN Hey-End DD 09/09/12 om 17.10 uur te Buntweg werd een verdachte persoon gezien: Melding dat de mogelijke “plasser” werd opgemerkt in de Buntweg. Man was gekleed in een kaki jas en drager van een groene of blawue pet. Hij is rijdende met een fiets richting Collegelaan.

FEEDBACK POLITIE Niet meer punctueel STATISTIEKEN INBRAKEN www.pzgrens.be/ons korps/statistieken/ criminaliteit Indien FENOMEEN wel FLASHBERICHT bvb gaatjesboorder

NIEUWE INWONERS Wijkinspecteur geeft een BIN boekje af aan de nieuwe inwoner met info over BIN Een invulstrookje wordt dan ingevuld, bij interesse. Dit strookje wordt afgegeven aan de coördinator door de wijkinspecteur

ENOXUS BIN PLATFORM Overstap naar nieuw platform vanaf 17/10/2011 Sinds 01/09/2012 is enoxus versie 2 van start SMS duur Beperkt aantal karakter 160 Enkel gsmnummer kunnen verwittigd worden Telefoonnummer = facturatienummer 60 lijnen naar 90 lijnen groepen

INFORMATIE Weekdagen geopend van 8:00 tot 12:00 Tel: 03/620.29.29 Bureel Essen Weekdagen geopend van 8:00 tot 12:00 Woensdag van 08.00 tot 20.00 Tel: 03/620.29.29 Fax: O3/620.29.39 info@pzgrens.be

INFORMATIE Ruddy Gabriels Tel: 03/620.29.29 Fax: O3/620.29.39 UW WIJKAGENT Ruddy Gabriels Tel: 03/620.29.29 Fax: O3/620.29.39 info@pzgrens.be

Zijn er vragen ??