De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Stedelijke Preventiedienst Stad Brugge Jeugdopbouwwerk

Verwante presentaties


Presentatie over: "Stedelijke Preventiedienst Stad Brugge Jeugdopbouwwerk"— Transcript van de presentatie:

1 Stedelijke Preventiedienst Stad Brugge Jeugdopbouwwerk

2 Preventiedienst Stad Brugge
Missie De Stedelijke preventiedienst wil de veiligheid, de leefbaarheid en het welzijn in Brugge vergroten door * bewoners en bezoekers te ondersteunen in het versterken van hun veiligheidsgevoel, * het voorkomen van overlast en criminaliteit en de aanpak van de gevolgen ervan, * het ondersteunen van specifieke doelgroepen.

3 Preventiedienst Stad Brugge

4 Preventiedienst Stad Brugge Jeugdopbouwwerk
Het jeugdopbouwwerk stelt zich tot doel een bijdrage te leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van tieners (10-16jaar) en jongeren (16 – 25 jaar). Ten behoeve van het realiseren van de doelstellingen worden materiële en immateriële faciliteiten aangeboden waardoor recreatieven en ontplooiende diensten door en voor jeugdigen ontwikkeld en uitgevoerd kunnen worden. Hierbij speelt de participatie en verantwoordelijkheid van de jeugdigen zelf een belangrijke rol.

5 Preventiedienst Stad Brugge Jeugdopbouwwerk
Het jeugdopbouwwerk streeft ernaar om door haar omgeving herkend en gewaardeerd te worden als een laagdrempelige organisatie. Het jeugdopbouwwerk wil aanvullend werken op bestaande voorzieningen en leefverbanden en ziet het als een uitdaging niet alleen, maar in samenwerking met andere relevante organisaties een integraal aanbod te ontwikkelen waardoor ook de doelgroep zoveel mogelijk tot individuele, sociale en maatschappelijke ontwikkeling kan komen. De jeugdopbouwwerker werkt daartoe ook voor een belangrijk deel van zijn werktijd vindplaatsgericht.

6 Preventiedienst Stad Brugge Jeugdopbouwwerk
Jeugdopbouwwerker Jongerenwerking ‘t Salon Vindplaatsgerichte werker

7 Preventiedienst Stad Brugge Jeugdopbouwwerk
't Salon is een vrijetijdswerking voor jongeren tussen 14 en 25 jaar die zin hebben in iets anders.

8 Preventiedienst Stad Brugge Jeugdopbouwwerk
In 't Salon staan ontmoeting en ontspanning centraal. Bij ons moet niets en mag er veel. Het aanbod ligt niet vast. Alles vertrekt vanuit de interesses van de jongeren. Drie dagen en twee avonden in de week staat de deur open voor de instuif. Verder worden nog vrijetijdsactiviteiten, vormingsmomenten, uitstapjes en weekends georganiseerd en alles wat leuk klinkt. Tegelijk staan onze ogen en oren open voor persoonlijke verhalen, vragen, wensen, gekke ideeën of problemen die elke jongere wel eens heeft. In 't Salon ben je geen nummer maar een jonge Bruggeling (of inwijkeling) met goesting en talent.

9 Preventiedienst Stad Brugge Jeugdopbouwwerk
Naast enkele noodzakelijke huisregels, telt eigenlijk maar één ding: je goed voelen en je amuseren in 't Salon.

10 Preventiedienst Stad Brugge Jeugdopbouwwerk
Ontstaan vindplaatsgericht werken. Vindplaatsgericht werken in de praktijk.

11 Preventiedienst Stad Brugge Jeugdopbouwwerk
Vragen?


Download ppt "Stedelijke Preventiedienst Stad Brugge Jeugdopbouwwerk"

Verwante presentaties


Ads door Google