De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom op deze korte introductie tot het ESALSA systeem (ESS) waarop je je aan- en afwezigheden en je wachturen kan ingeven. Om te starten surf je naar.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom op deze korte introductie tot het ESALSA systeem (ESS) waarop je je aan- en afwezigheden en je wachturen kan ingeven. Om te starten surf je naar."— Transcript van de presentatie:

1 Welkom op deze korte introductie tot het ESALSA systeem (ESS) waarop je je aan- en afwezigheden en je wachturen kan ingeven. Om te starten surf je naar en klik je op het ACERTA-logo Hoe werk je met ESS? Hoe registreer je je afwezigheden? Hoe registreer je je officiële wachten? Fiat van je praktijkopleider Overzicht en saldi Meer info?

2 Hoe werk je met ESS? Je komt dan op onderstaand scherm waarop je je gebruikersnaam en je wachtwoord invult. Je gebruikersnaam bestaat uit PRD-ESALSA\03p_je gebruikersnaam. Vul ook je wachtwoord in. Dit is je persoonlijk rijksregisternummer (zonder punten, spaties en streepjes). Als je het blokje ‘dit wachtwoord onthouden’ aanvinkt, hoef je dit volgende keer niet meer in te geven. Klik op OK en je krijgt het volgende scherm.

3 Via ESS geef je enkel je afwezigheden (omwille van ziekte, vakantie, klein verlet, zwangerschapsverlof, vaderschapsverlof) en je officiële wachten in het kader van de georganiseerde wachten voor de bevolking door. Dit is belangrijk voor een correcte registratie voor de erkenningscommissie en voor een correcte betaling van je vergoedingen ! Alle andere afspraken, aanpassingen en verschuivingen in verband met je werk- en opleidingsplan (WOP), geef je NIET door via deze site maar spreek je flexibel en pragmatisch af met je praktijkopleider !

4 Je bent nu op je persoonlijke startpagina
Je bent nu op je persoonlijke startpagina. Om aan- en afwezigheden en ook wachturen in te geven, klik je op het tabblad naast de home-tab of op de snelkoppeling aan- en afwezigheden registreren

5 Hoe registreer je je afwezigheden?
Je krijgt dan onderstaand scherm. Links in de navigatiebalk zie je verschillende mogelijkheden om aan te klikken. Klik op aan- en afwezigheden registreren !

6 Het werkschema dat je ziet is een theoretisch werkschema dat Acerta gebruikt voor een correcte aangifte naar de RSZ toe. Dit schema gaat uit van 38 uur per week gespreid over 5 werkdagen van 7.60 uur (uitgedrukt in honderdsten). Dit wijkt af van je reële tijdsschema dat in het werk- en opleidingsplan (WOP) is afgesproken met je praktijkopleider en dat je kan raadplegen in de praktijkvoorstelling van je opleidingspraktijk op de ICHO-website.

7 Klik op de knop ‘nieuw’ om een nieuwe blanco lijn toe te voegen
Klik op de knop ‘nieuw’ om een nieuwe blanco lijn toe te voegen. Deze lijn wordt automatisch genummerd. In deze nieuwe lijn geef je een ‘datum van’ en ‘datum tot’ in. Door te klikken op krijg je een overzicht van de mogelijke codes die je kan gebruiken.

8 Alle aanvragen gebeuren automatisch voor een volledige dag
Alle aanvragen gebeuren automatisch voor een volledige dag. Bij verlof en klein verlet vul je dus geen uren in in het veld ‘uren aangevraagd’ ! Bij een halve dag ziekte, geef je wel een aantal uren voor die dag in. Bij andere ziektedagen, vul je dit veld niet in en wordt er automatisch een volledige dag geteld. Als je op aanvragen klikt, ontvangt je praktijkopleider automatisch een mail om je aanvraag te fiatteren. De mogelijke afwezigheidscodes : Verlof Ziekte / Arbeidsongeval Klein Verlet (Omstandigheidsverlof) Vaderschapsverlof Zwangerschapsverlof

9 Hoe registreer je je officiële wachturen?
Om wachturen in te geven, doe je net hetzelfde : je klikt op ‘aan- en afwezigheden registreren’, daarna op nieuw voor een nieuwe lijn en vult de ‘datum van’ en ‘datum tot’ in. Je klikt op om een overzicht van de mogelijke codes te krijgen. Mogelijke codes voor wachturen bij een huisarts-praktijkopleider: Officiële wachturen tarief 1 (maandag 8 uur tot maandag 7u59) Officiële wachturen tarief 2 (zaterdag 8 uur tot maandag 7u59 en feestdagen) Compensatie-uren weekendwacht Mogelijke codes voor wachturen bij een ziekenhuis-praktijkopleider: Staande/inslapende wachturen weekend of feestdag Staande/inslapende wachturen week Toerwachturen weekend of feestdag

10 Fiat van je praktijkopleider
Als je officiële wachturen en compensatie-uren weekendwacht ingeeft, vul je in het veld van ‘uren aangevraagd’ wel een aantal uren in met een maximum van 24 uur per dag. Indien je een weekendwacht van 24 uur ingeeft, moet je de wacht slechts op één dag ingeven : van zaterdag tot zaterdag. Op zaterdag verschijnt dan weekendwacht 24 uur en op zondag hoef je niets in te geven. Het is belangrijk voor een correcte betaling van je vergoedingen dat je al je officiële wachten in het kader van de georganiseerde wachten voor de bevolking in ESS ingeeft. Fiat van je praktijkopleider Als je alles hebt ingegeven, klik je op ‘aanvragen’ en dan ontvangt je praktijkopleider automatisch een mail om te fiatteren. Als je praktijkopleider je vakantie of je wachturen elektronisch heeft gefiatteerd in ESS (vóór de 4de laatste werkdag van de maand) worden de gegevens officieel bekrachtigd en correct uitbetaald.

11 Overzicht en saldi Als je klikt op ‘mijn saldi’ , kan je de tellers in verband met je wachten en afwezigheden raadplegen. Klik op ‘mijn aan- en afwezigheden’ om de status van al je aanvragen op te volgen. Gebruik de pijltjes rechtsboven om verder of terug te gaan.

12 Met vragen en opmerkingen kan je terecht op volgend mailadres : BPO
Met vragen en opmerkingen kan je terecht op volgend mailadres : met als titel van uw mail “SUi vzw” of via telefoon 078/ Veel succes ! Meer lezen kan : onder brochures : Uitgebreide handleiding van Acerta Huishoudelijk reglement van SUi vzw


Download ppt "Welkom op deze korte introductie tot het ESALSA systeem (ESS) waarop je je aan- en afwezigheden en je wachturen kan ingeven. Om te starten surf je naar."

Verwante presentaties


Ads door Google