De tijd der benauwdheid Het Grote Conflict Pag. 671-694.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 3 mei 2014 “Gezegend zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, die ons in de hemelsferen, in Christus,
Discipelschap.
Evangelie der genade Vragen :
Jozua Hoofdstuk 8 Zonde ontdekt en ontkend
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Welkom in de samenkomst
De allergrootste liefde
De wapenrusting van God 2. WELKE STRIJD?.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Het evangelie beleven (deel kerkdienst voor de preek)
Volk Gezag Land Nederlanders Grondwet Nederland Koninkrijk.
Zingen Vers 1 O onze Vader, trouwe Heer, zie uit uw hemel op ons neer;
De 10 plagen Zweren Hagel Sprinkhanen Duisternis Dood oudste zoon
Zingen De Almachtige, Schepper des hemels En der aarde
Zingen Vers 1 Verwacht de komst des Heren, o mens, bereid u voor:
God en ons.
De Heer zegt: de gruwel van de verwoesting, waarvan gesproken door Daniël, de profeet: Mattheüs 24:15.
Jesaja Redder-zal-zijn:Jah Jesaja, de profeet.. De last van Babel (in-ontbinding)
Genade en veroordeling
HOEZO BIDDEN?.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
Pasen & Pinksteren op één dag!
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Welkom in deze kerkdienst
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
Hoezo ‘Hij komt spoedig!’ ?
“De andere kant van de medaille”
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Hoofdstuk 1 Op de Bijbelstudie Veg Emmeloord Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua.
Engelen.
Hebreeën 6 : 18 t/m 20 Hebreeën 4 : 14 t/m 16 Hebreeën 10 : 19 t/m 23
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
10 juli 2014 Bodegraven 1. 2 terugblik (1Kor.15:1-11)  1-4: het ABC van het Evangelie: Christus gestorven, begraven en ten derde dage opgewekt (naar.
‘U verdient het om de boekrol te ontvangen en zijn zegels te verbreken. …
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
4 oktober 2014 Leusden.  het grote gebrek van de gangbare bijbelvertalingen  aeonen zijn onbekend en wegvertaald  in het NT komt 'AEON' 193x voor!
Strijd tegen de zonde?.
15 februari 2015 Urk. Marcus 3 7 En Jezus trok Zich met zijn discipelen terug naar de zee. En een talrijke menigte uit Galilea ging mede.
In Uw licht zien wij het Licht
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
in Nieuw-Testamentisch perspektief
26 oktober 2014 Zoetermeer deel 1. het (direct) voorafgaande in 'Openbaring'  19:11-21 verschijning van de Koning der koningen aan de volkeren  20:1-6.
De Heiland Uw Heiland.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
6 juli 2014 Tollebeek x "de tweede dood" 1.Openb.2:1 2.Openb.20:6 3.Openb.20:14 4.Openb.21:8.
Preek. Het kruis van Christus als baken wijst je de weg naar het leven.
1Korinthe OM NIET 18 Wat is dan mijn loon? Dit: door mijn evangelieprediking HET EVANGELIE OM NIET te mogen brengen, en zo van mijn bevoegdheid.
P e r a s j o t B e ’h a r en B e ’H u k o t t a i Twee P e r a s j o t: B e ’h a r en B e ’H u k o t t a i.
Ga dan op weg… De missie van de Verlosser
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
3 oktober 2015 Garderen. Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding.
Welkom Israelzondag.
Verleiding en Aanklacht. De duivel Bestaat die echt?
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
Gn 1,26a En God zei: ‘Nu gaan Wij de mens maken, als beeld van Ons, op Ons gelijkend;
Les 10 voor 5 maart Paulus zette in zijn brieven de scene van de Grote Strijd uiteen:
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
“ En de draak [Satan] werd boos op de vrouw [God’s kerk], en ging heen om oorlog te voeren tegen de overigen [Gods volk] van haar nageslacht, die de geboden.
Transcript van de presentatie:

De tijd der benauwdheid Het Grote Conflict Pag

“Te dien dage zal Michaël opstaan, de grote vorst, die de zonen van uw volk terzijde staat; en er zal een tijd van grote benauwdheid zijn, zoals er niet geweest is sinds er volken bestaan, tot op die tijd toe. Maar in die tijd zal uw volk ontkomen: al wie in het boek geschreven wordt bevonden” Daniël 12:1

Einde aan Gods geduld Na boodschap 3e engel Na boodschap 3e engel Gods volk heeft taak volbracht Gods volk heeft taak volbracht Late regen ontvangen Late regen ontvangen Zegel van de levende God ontvangen Zegel van de levende God ontvangen Einde Jezus middelaarschap in heiligdom Einde Jezus middelaarschap in heiligdom Beslissing over alle mensen gevallen Beslissing over alle mensen gevallen

Jezus verlaat heiligdom Bewoners aarde in duisternis gedompeld Bewoners aarde in duisternis gedompeld Ongelovigen niet meer in toom gehouden Ongelovigen niet meer in toom gehouden Zij die Gods wet houden krijgen schuld rampspoed Zij die Gods wet houden krijgen schuld rampspoed Sabbatviering strijdpunt gehele christelijke wereld; zondagviering verplicht Sabbatviering strijdpunt gehele christelijke wereld; zondagviering verplicht Doodstraf voor overtreders Doodstraf voor overtreders Katholicisme oude wereld en protestantisme nieuwe wereld voeren deze strijd hand in hand Katholicisme oude wereld en protestantisme nieuwe wereld voeren deze strijd hand in hand

God zorgt Ik zal u bewaren voor de ure der verzoeking, die over de hele wereld komen zal. (openbaring 3:10) Ik zal u bewaren voor de ure der verzoeking, die over de hele wereld komen zal. (openbaring 3:10) Gods kinderen mogen zeker weten dat al hun zonden zijn vergeven! Gods kinderen mogen zeker weten dat al hun zonden zijn vergeven! Ondanks grote angst, verschrikinningen en wanhoop blijven ze bidden Ondanks grote angst, verschrikinningen en wanhoop blijven ze bidden Wie zich nu niet voorbereidt op de dag des Heren, zal dat in tijd der benauwdheid ook niet kunnen doen. Zulke mensen zijn reddeloos verloren Wie zich nu niet voorbereidt op de dag des Heren, zal dat in tijd der benauwdheid ook niet kunnen doen. Zulke mensen zijn reddeloos verloren

Voorzorgen Geloof bestand tegen vermoeidheid, uitstel, honger Geloof bestand tegen vermoeidheid, uitstel, honger Wie zwak staat in het geloof kan geen weerstand bieden aan misleiding van satan Wie zwak staat in het geloof kan geen weerstand bieden aan misleiding van satan Tijd vrij maken om te bidden Tijd vrij maken om te bidden Niet hechten aan rijkdom of bezit Niet hechten aan rijkdom of bezit God zou ons wel eens van onze afgoden – geld, huizen, land - kunnen verlossen God zou ons wel eens van onze afgoden – geld, huizen, land - kunnen verlossen

Als we de geboden onderhouden Kan satan geen vat op ons krijgen Kan satan geen vat op ons krijgen Vallen we niet voor demonen met spectaculaire verschijnselen Vallen we niet voor demonen met spectaculaire verschijnselen Herkennen we valse tekenen zoals wonderbaarlijke genezingen Herkennen we valse tekenen zoals wonderbaarlijke genezingen Herkennen we openbaringen die indruisen tegen de leer van de Bijbel Herkennen we openbaringen die indruisen tegen de leer van de Bijbel

Hoogtepunt van satans bedrog Satan geeft zich voor Christus uit Satan geeft zich voor Christus uit Hij zal beweren sabbat door zondag vervangen te hebben Hij zal beweren sabbat door zondag vervangen te hebben Verbod sabbat vieren ingegeven door valse Christus Verbod sabbat vieren ingegeven door valse Christus

Gods kinderen zullen: Uit steden en dorpen vluchten Uit steden en dorpen vluchten Samen wonen in meest afgelegen en verlaten plaatsen Samen wonen in meest afgelegen en verlaten plaatsen Bergen zullen voor velen toevluchtsoord zijn Bergen zullen voor velen toevluchtsoord zijn Anders overgeleverd worden aan wreedste slavernij Anders overgeleverd worden aan wreedste slavernij Sommigen worden ter dood gebracht Sommigen worden ter dood gebracht

Maar…. Gevangenismuren kunnen contact met Christus niet verbreken Gevangenismuren kunnen contact met Christus niet verbreken Ze zullen door engelen worden bezocht Ze zullen door engelen worden bezocht Gevangenis zal paleis zijn van hen die rijk zijn in het geloof Gevangenis zal paleis zijn van hen die rijk zijn in het geloof Engelen zijn onder ons in diverse gedaanten Engelen zijn onder ons in diverse gedaanten

Blijf getrouw, uw verlossing is nabij Lied van de engelen Lied van de engelen Christus advies: kom mijn volk, ga in uw binnenkamers, en sluit uw deuren achter u; verberg u korte tijd, tot de gramschap over is. Want zie, de Here verlaat zijn plaats om de ongerechtigheid der bewoners van de aarde aan hen te bezoeken. Jesaja 26:20,21 Christus advies: kom mijn volk, ga in uw binnenkamers, en sluit uw deuren achter u; verberg u korte tijd, tot de gramschap over is. Want zie, de Here verlaat zijn plaats om de ongerechtigheid der bewoners van de aarde aan hen te bezoeken. Jesaja 26:20,21

De verlossing van hen die geduldig op Christus’ komst hebben gewacht en die zijn opgeschreven in het boek des levens zal een buitengewone gebeurtenis zijn!